,

Margot Llobera fa seu el desert saudita al Hail Rally

Tornar al desert és una de les millors coses que poden passar-li a Margot Llobera, doncs aquest és un dels indrets on millor se sent. Diem això perquè l’andorrana va tancar la setmana passada una gran actuació al Hail Rally, prova de la Copa del Món FIM de Bajas.

230 km i 150 d’enllaç

Els pilots van disputar 230 km cronometrats i 150 km d’enllaç durant la primera jornada. Aquest primer dia va disputar-se als voltants de la ciutat saudita de Hail, en una zona familiar per a la Margot, doncs les primeres etapes del Dakar passen per aquesta zona.

El començament però, no va ser gaire positiu per a la pilot a causa d’una avaria que va patir tot just al km 11. Després de 40 minuts intentant localitzar el problema, va trobar-lo, el va solventar i sense mès demora va reprendre la marxa. Amb aquest contratemps, va acabar l’etapa en 6 hores. El més important però, és que no va cometre cap error de navegació, tot i ser una etapa molt complicada.

La pluja capgira les pistes

Contra tot pronòstic, les pluges van fer acte de presència el segon dia de carrera. A causa d’això el terreny va quedar molt relliscós en la primera meitat de l’especial, concretament fins el quilòmetre 84, on es trobava el punt de “refuelling” del dia.

La Margot va imposar un ritme constant i novament sense errors de navegació. També va evitar qualsevol caiguda, quelcom molt complicat donat que les motos que havien passat abans havien deixat moltes roderes.
A la segona part del recorregut, l’andorrana es va trobar un terreny molt més dur, a base de interminables planícies, un entorn impressionant del què tal i com comentava la pilot, “no deixen ningú indiferent”.

Una autèntica navegant

En aquest sector va entrar molt en joc la navegació, quelcom que a l’andorrana se li dóna d’allò més bé. Les pluges havien esborrat les pistes per on passava el recorregut, de tal forma que la clau de la jornada estava en saber orientar-se i fer-ho sense fisures. Llobera va posar sobre la taula tota la seva experiència, marcant amb precisió els rumbs indicats al Roadbook. Malgrat l’altíssima dificultat de l’etapa, va tornar a protagonitzar una navegació impecable.

Al final, la pilot va fer una cursa gairebé perfecta gràcies a la seva habilitat en la navegació i al bon pilotatge que va fer al llarg de tot el ral·li, tot i les adversitats inesperades de la pluja i la duresa d’haver rodat de principi a fi sobre sorra.

Les declaracions de la pilot

“Han estat més de 700 km pels deserts de l’Aràbia Saudita en els què he gaudit moltíssim. He tornat al terreny on em sento més còmoda i al lloc que em dóna més pau, el desert. Ha estat una cursa sense errors de navegació i sense caigudes, per tant estic molt feliç amb la feina feta, malgrat el temps perdut el primer dia per l’avaria. M’emporto el com ho hem resolt. Ja estem en marxa per a la següent cita a Dubai, confiats de saber on som i tenint molt clara la feina a fer. Gràcies a tots els espònsors per fer-ho possible. Està sent una temporada increïble”

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Fotos: Margot Llobera