,

SSANGYONG Torres: el nou SUV genuïnament 4×4 dels coreans

Us presentem el SSANGYONG Torres, el nou model amb el què la marca coreana ha afegit una nova línia d’estil al seu catàleg. I és que en lloc de projectar més opcions dins de la línia de models que ja ofereixen i que tan bé els funcionen, un cop més han tornat a demostrar la seva capacitat innovadora i de risc conjugant noves propostes d’estil molt diferents entre elles, tal com veiem amb al Torres, el nou SUV 4×4 aventurer.

ADN aventurer

Més enllà del disseny pur i dur, molt encertat en qualsevol cas, els recursos directes al més pur estil d’un 4×4 denoten encara més l’accent del Torres. Exemple d’això ho tenim en elements com les nanses del capó, o en el curiós compartiment del portó posterior què aparentment podria allotjar la roda de recanvi, dic aparentment perquè no la porta, sinó que només és això, un encertat recurs estètic.

Un altre recurs molt visual el tenim al volum del pilar C i l’encaix que implica a la zona del quart posterior del cotxe.

La qüestió és que tot això suma i és una mostra més de la capacitat de la marca a l’hora ‘de complicar-se la vida’ per fer coses diferents i sorprendre al públic, és a dir, seguir donant molt més per molt menys!

Amb una llargada de 4,70 metres, una amplada de 1,89, una alçada de 1,71 i una batalla de 2,68 metres, l’habitabilitat a totes les places i la capacitat d’emmagatzematge del Torres són excel·lents.

En aquest sentit, el maleter té una capacitat natural de 839 litres, ampliables fins als 1.662 amb els seients de la segona fila plegats.

Per tots els costats!

Pel que fa a la línia, més enllà dels recursos esmentats, el Torres sorprèn el miris des d’on el miris. Al davant llueix molt gràcies a un frontal incisiu i molt marcat en el què destaca la graella superior seccionada amb sis espais verticals. També llueixen les òptiques LED quadrades de nova factura, les quals s’allarguen cap als costats en forma de tira. Completa aquesta visual tot el bloc inferior. Primer els antiboira dels costats inserits en dues cavitats tipus presa d’aire. Entre aquests, just per sota de la graella de ventilació superior i de la matrícula, hi ha una segona graella de ventilació sota la qual està ancorat el clàssic protector de baixos. El cert és que tot en conjunt fa que al veure’l venir, ens costi identificar quin cotxe és!

Al darrere, hi ha tres elements especialment destacables. Primer crida l’atenció l’amplada del pilar C estenent-se cap al sostre, fet que encaixi molt particularment la zona final del maleter. El segon és el dibuix i la forma de les òptiques posteriors. El tercer, al meu parer el recurs estètic més sorprenent dels tres, és el fals compartiment de la roda de recanvi que he esmentat al principi i que veieu a la foto superior.

Finalment, per allò d’acabar del tot la radiografia del darrere, destacar que com al davant, al darrere també hi ha el corresponent protector de baixos.

Completa dotació de sèrie

Pel que fa als acabats, n’hi ha tres: Trend, Life i Adventure, sent aquest últim, a més de el més complet, l’únic que inclou l’opció de tracció 4×4.

En qualsevol cas, val a dir que l’equipament de sèrie del Torres és molt complet des de l’acabat Trend. Tant és així que aquest acabat inclou clima automàtic bizona, el quadre d’instruments digital, la pantalla central d’informació i entreteniment de 12,5 polzades, la del clima de 8, els sensors de llums, pluja i aparcament (al davant i al darrere) i la càmera de visió posterior. Gens malament, oi?

L’acabat Life afegeix a tot el que acabem de llistar, el volant calefactat, dos ports de càrrega USB a les places posteriors, sistema d’accés i arrencada sense clau, seients tapissats amb una tela de cuir sintètic de gran qualitat i resistència, els seients davanters calefactats, les llantes de 18 polzades, els fars antiboira amb tecnologia LED, el control d’angle mort, un sistema d’alerta de trànsit posterior i finalment un doble fons d’emmagatzematge al maleter.

Si s’opta pel canvi automàtic el cotxe també inclourà control de creuer adaptatiu i curiosament -no li veiem la relació però així ho han disposat- carregador sense fils pel a telèfons mòbils.

Sistema 4×4 connectable

Finalment, l’acabat Adventure, a més del sistema de tracció 4×4 connectable, afegeix el portó posterior elèctric, els seients davanters amb ajustament elèctric, els seients posteriors calefactables, unes grans llantes de 20 polzades, airbag de genoll i roda de recanvi d’emergència.

Pel que fa a les tapisseries, a l’acabat Trend la de sèrie és de tela negra, mentre que la dels altres dos acabats pot ser de pell de color marró o caqui.

Gasolina, GLP o elèctric

Entre els diferents propulsors, la unitat que vam veure a Becier era la de gasolina. Equipa un motor 1.5 GDI Turbo de quatre cilindres amb una potència de 163 CV a 5.000 rpm i un par màxim de 280 Nm entre 1.500 i 4.000 rpm. El consum mitjà homologat és de 7,9 litres/100 km.

Destacar que els Adventure 4×4 són els únics disponibles amb la transmissió automàtica de sèrie, però tranquils que també podeu optar per un de manual!

SSANGYONG ofereix també una versió GLP que funciona tant amb gasolina com amb gas liquat. El més interessant és que disposa d’una autonomia combinada de fins a 1.200 km. Això sí, aquest propulsor té un petit sobrecost de poc més de dos mil euros. Sigui com sigui, donat el gran estalvi que implica el GLP, creiem que val la pena amb escreix.

Destacar que tal i com van comentar-nos a Becier Vehicles, al llarg de 2024 arribarà una tercera versió de naturalesa 100% elèctrica.

Encara no us hem convençut? Doncs fem una ullada al tema de l’equipament de seguretat.

Sistema Avançat de Seguretat

En aquest apartat el nou Torres inclou tot el necessari per aprovar amb una nota molt alta gràcies al SASS, el Sistema Avançat de Seguretat Ssangyong (equivalent al sistema ADAS).

Entre altres, aquest paquet de sistemes inclou frenada automàtica d’emergència, advertiment de sortida i manteniment de carril, avís d’avançament i presència del vehicle del davant, un sistema de detecció de cansament del conductor i un altre d’alerta de distància de seguretat. Cal assenyalar que l’acabat Adventure 4×4 afegeix a tot això el control de creuer adaptatiu intel·ligent. Amb tot això, el SSANGYONG Torres assoleix un nivell 2,5 de conducció autònoma.

Preparat per a l’aventura

Ja que hem incidit diverses vegades en el tema aventurer del cotxe, entrem breument en això. I és que més enllà de tenir una estètica molt off-road, el cotxe també reuneix les característiques necessàries per poder complir en situacions compromeses més enllà dels camins.

La distància lliure al sòl és de 195 mm, l’angle d’atac és de 18,2 graus, el de sortida de 21,7 i el ventral de 17,6. No es que sigui dades especialment radicals, però sí que són prou solvents com per complir en moltes situacions. En tot cas, ara tampoc perdeu l’oremus fent la cabra, eh!

Becier Vehicles

Respecte a colors, hi ha disponibles set de diferents: blanc Grand White, Gris Iron Metal, un altre gris Platinum Grey, verd Forest Green, vermell Cherry Red, blau Dandy Blue i negre Space Black.

També hi ha tres mides de llantes, totes d’aliació: 17, 18 o 20 polzades.

Amplieu aquesta informació a Becier Vehicles, entre d’altres, concessionari Ssangyong per Andorra. Els trobareu a la seu central que Grup Becier té a l’Avda d’Enclar, 142.

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha al desplegable superior del blog.