,

PEUGEOT E-208, EL NOU LLEÓ ELÈCTRIC I COMPACTE

D’un temps cap aquí, molts són els models de propulsió elèctrica o híbrida que hem anat presentant-vos de diferents marques, però encara no us havíem presentat cap dels de Peugeot, marca a la què dedicarem aquest espai de novetat per mostrar-vos el nou Peugeot e-208, el nou lleó electric compacte dels francesos que està a punt d’arribar, juntament al e-2008, que desembarcarà una mica més tard.

El cert és que totes les marques s’estan posant les piles per reconvertir les seves gammes en propostes que compleixen amb les noves normatives mediambientals. Això ja és un fet!

I és que en l’evident ofensiva envers la mobilitat alternativa, de moment la basada en l’electrificació, la indústria al complet segueix avançant amb fermesa.

Com dèiem anteriorment, encara no havíem tingut l’oportunitat de presentar-vos cap model dels de Peugeot. El cert és que els francesos tampoc no havien fet massa soroll al respecte, al menys fins ara, quan tot d’una han fet públics no un model, sinó una gamma de models que arribaran a partir d’aquest mateix any.

95 gr / km!

La questió és que els de Grup PSA, com la resta de companyies, han començat a assumir el repte de tancar el proper 2021 ajustant-se al límit d’emissions que se’ls exigeix. La fita és arribar a 95 g per km. Més enllà d’això la sanció serà de 95 euros per cada gram que s’excedeixi d’aquesta xifra en la mitjana de la col·lecció. Un gran pal que encara hem de veure com acabarà!

La qüestió és que tots asseguren que podran arribar-hi gràcies a la incorporació de models híbrids, però també per molts d’elèctrics. L’altre escenàri, el de pagar per gram excedit, millor el deixem de banda.

Però centrem-nos en aquesta suggerent, atractiva i prestacional primera proposta. En la nova graella de models de combustió “flexible” que estan a punt de llançar, el Peugeot e-208 és indubtablement un dels models de referència. Per a ells, disposar d’una proposta 100% elèctrica en la coneguda sèrie 208 era indispensable de cara al desenvolupament de tot gamma 2020. En qualsevol cas, el 208 seguirà incloent  mecàniques dièsel i gasolina.

Quatre nivells d’equipament

El nou e-208 arriba amb diverses propostes d’equipament: «Active», «Allure», «GT Line» i «GT».

Així doncs, a partir del mateix model propulsat per un motor de 100 quilowatts, podem triar entre elements de darrera generació, com ara el quadre d’instruments amb l’última generació del 3D i-Cockpit digital o si volem contenir la despesa, per la tradicional instrumentació analògica ja coneguda.

Lògicament hi ha molts altres elements de gran qualitat que estaran disponibles  en els acabats més alts de la gamma. En aquest sentit, esmentar els grups òptics de darrera generació  que trobem tant al frontal com en la part posterior, o la pantalla central multimèdia, que serà menys gran en les versions inferiors a la GT. També varia la grandària de la pantalla de la consola central, que serà de 5, 7 o 10 polzades segons la versió que escollim.

Al volant

Un dels aspects que més destaquen de l’e-208 és la gran estabilitat que ofereix i la manera com entrega la potència. El motor de 136 cv accelera amb contundència i molt progressivament. I és que els 260 Nm de par motor li donen aquest caràcter esportiu tan propi de la marca, quelcom present en models mítics de la marca, com l’inigualable 205 GTi.

Com aquell 205, -de fet més encara, ja que com a bon elèctric, l’entrega de potència arriba tot d’una-  l’e-208 és presenta com un cotxe dinàmic i ràpid. També col·labora en aquestes sensaciones el fet de pesar uns ajustats 1.455 kg.

La suspensió i la frenada són altres atributs molt destacables.  La frenada (regenerativa per millorar la capacitat de recàrrega en ruta) és suau i molt equilibrada, fins i tot davant de situacions on la demanda sigui exigent.

Tres modes de conducció

L’e-208 disposa de tres modes de conducció: «ECO», per optimitzar l’autonomia, «Normal», per a una conducció estàndard i finalment «Sport», que prioritza en prestacions i dinamisme, sacrificant considerablement l’autonomia. I és que tot no és pot tenir senyors! Si voleu gaudir d’una patada d’acceleració de només 8,1 segons per pujar de 0 a 100, alguna cosa haureu de sacrificar!

El comandament del que a priori sembla el canvi és en realitat el comandament des del qual regularem la capacitat de retenció al desaccelerar. Disposa de dues posicions: «D» on la retenció al desaccelerar és baixa i «B» què reté molt més.

Com ja hem vist en altres cotxes elèctrics que hem pogut provar, podem donar per fet que amb una mica de pràctica, quasi que no farem servir els frens tradicionals, sobretot en entorns urbans, que és on més capacitat regenerativa podrem imprimir.

Compacte però ampli

Sent un compacte, és molt destacable que a diferència de la gran majoria de models equivalents, en l’e-208 els conductors de talla alta -fins i tot de més d’1,90-  poden viatjar a les places posteriors molt còmodes, tant pel que fa a l’alçada com pel que fa a les cames.

265 litres de capacitat

La bateria, de 50 kWh està situada sota el terra. Gràcies en això no s’ha hagut de reduir l’espai per al maleter, ni tampoc el de les places del darrere.

Amb aquesta disposició el maleter ofereix una capacitat de265 litres, la mateixa que la resta de models de la gamma 208

30 minuts per recarregar-lo

En qualsevol elèctric el temps que haguem d’estar recarregant és un altre dels punts que poden fer inclinar la balança a l’hora de decidir-nos per un model o per un altre. En aquest apartat el nou e-208 treu també molt bona nota.

Proposa sistemes de recàrrega ràpida de només 30 minuts, aixòi sí a priori és opcional. De sèrie equipa un sistema de recàrrega de tipus wallbox trifàsic, el que implica unes cinc hores. En tot cas, ve a ser el mateix tipus de sistema de la majoria de models.

Sigui com sigui equipar-lo amb el sistema de recàrrega ràpida és un dels extres que creiem més importants i que més agrairem tenir.

Per acabar, esmentar l’altre carregador que trobareu de sèrie. És el carregador estàndard domèstic, que completa la càrrega en set hores i mitja. Com és lógic aquest és el que normalment farem servir a casa durant la nit.

En quant a autonomia, Peugeot assegura que el e-208 assolirà 340 quilòmetres d’autonomia reals. Tractant-se d’un elèctric compacte és una autonomia més que  considerable avui per avui, si més no, si tenim en compte que estem davant d’un utilitari amb el que no hauríem de fer tants quilòmetres en un dia laborable qualsevol.

Pera més informació, adreceu-vos a Centre Prestigi Automòbils, concessionari oficial Peugeot pel Principat. Els trobareu tot sortint d’Escaldes-Engordany en la primera rotonda direcció a Encamp.

Av. del Pont de la Tosca, 25, AD700 Escaldes-Engordany. Tel 874243

Altres novetats elèctriques aquí