, ,

KIA EV6: una berlina 100% elèctrica molt ben resolta

Si haguéssim de dir-ho en una frase curta, diríem “encert total”, ni més, ni menys. El cas és que amb una concepció de disseny trencadora, molt d’estil i molt bones prestacions, el Kia EV6 -el primer elèctric pur que va treure la marca-  ens va sorprendre molt.

La primera cosa inqüestionable és que més enllà de les prestacions i de l’eficiència del sistema propulsor, el disseny és un dels punts més destacables de la berlina coreana.

Kia EV6

Estèticament adictiu

Amb unes proporcions i unes formes molt expressives, sigui pel frontal descendent i punxegut, per les treballades superficies dels laterals, o per la part posterior -possiblement l’angle més original de tot el cotxe-  no hi ha perspectiva d’aquest elèctric que no sorprengui.

Aquest concepte de disseny també es trasllada a l’interior amb el mateix encert. I és que amb unes línies simples i superficies molt marcades, més un guarniment a base de materials orgànics de molt bon tacte, qualitat i ensamblatge impecable, l’ampli i excel·lentment resolt interior de l’EV6 no solament desborda estil i qualitat, també va sobrat de tecnologia, d’habitabilitat i de confort.

Per fora i per dins

Més enllà d’això, aquest és un model que segueix sobtant per molt més: per la varietat de variants i acabats, pel propulsor, per la plataforma (E-GMP), pel tipus de sistema de càrrega, per les aportacions en termes de seguretat, o per les diferents solucions futuristes que llueix a nivell de disseny i de funcionalitat,  com per exemple els controls, les pantalles tàctils i el seu espectacular grafisme.

I tot això en un entorn que sembla més aviat el d’un súper automòbil, que no el d’un cotxe que des d’Eix Motor Pirineu ens han dit que arrenca en 41 mil euros, un preu molt competitiu donat el cotxe que és.

Un cotxe que t’agrada dur

Més enllà de l’espectacularitat visual que regala el cotxe, un cop estàs sentat al volant es percep moltíssima fermesa al conduir-lo. L’aplom del cotxe és absolut, bàsicament per la plataforma E-GMP i per la situació central de les bateries.

L’EV6 també ofereix una frenada excel·lent gràcies al sistema de frenada regenerativa d’última generació. S’acciona mitjançant les lleves del volant i es pot triar entre cinc nivells actius de frenada, i-Pedal inclòs.

Kia EV6

Igual d’impressionant és l’acceleració. L’agilitat del cotxe en qualsevol moment és d’allò més emocional. La seva acceleració és -com en molts elèctrics- simplement brutal. I és que més enllà del fet que el cotxe entregui tota la potència de cop quan pitjes l’accelerador, el par de l’EV6 supera els 600 Nm!

La versió GT-Line de tracció total assoleix el 0 a 100 en 5,4 segons. L’EV6 GT però, ho fa en 3,5, amb una velocitat màxima de 260 km/h.

4,5 minuts per recarregar 100 km

Respecte de la recàrrega, mitjançant la càrrega ultra ràpida de 800 V el cotxe és recarregarà del 10 al 80% en només 18 minuts. Si teniu molta pressa, en menys de 4,5 minuts obtindreu una autonomia de 100 km.

Tant la marca com el gran públic tenia moltes expectatives posades en aquest model. Vist el resultat després del temps que porta a la venda, està clar que els de Kia han complert amb tot el que s’esperava.

Pendents de provar-lo a fons

Estem pendents de poder fer la prova com cal, doncs tot just vam poder conduir-lo poc més de mitja hora per Montjuïc a Barcelona, d’aquí aquest resum tan breu.

Acabarem dient que com en el cas de I-Pace de Jaguar o el Mustang Mach-E, el que vam viure al volant de l’EV6 ens va agradar d’allò més. Així doncs, queda pendent tornar a parlar-ne, aquest cop amb tot luxe de detalls.

—————

Fotos: KIA