,

Nou Toyota C-HR, ara també 4X4 i híbrid endollable

La segona generació del C-HR, el crossover amb més personalitat i estil del catàleg de Toyota, ja està al concessionari escaldenc de Toyota Motors. Aquesta nova entrega estrena disseny, plataforma i el més important, noves opcions mecàniques, totes híbrides i fins i tot una d’endollable.

És així que aquest nova entrega no solament podrà optar al Pla Engega, quan aquest torni a activar-se, també lluirà l’etiqueta de zero emissions que des de fa uns mesos ja s’emet al Principat. En tot cas, ara per ara, aquest distintiu a Andorra no implica res, per tant, on us resultarà especialment útil és a les zones de baixes emissions de les principals ciutats dels països veins.

Marca líder en hibridació

Es ben sabut que Toyota és una de les marques més fiables del mercat, també que és una de les que juntament amb Lexus -del mateix grup- és de les que acumula més anys d’experiència i coneixements pel que fa a tecnologies d’hibridació, de fet són líders en aquest àmbit.

Feta aquesta introducció, anem per feina i passem a presentar-vos aquesta nova generació C-HR, la qual, juntament amb el nou Prius, és una de les novetats més esperades de la marca per aquest 2024.

No ha estat fàcil per a Toyota aconseguir canviar tan radicalment el cotxe sense que perdi res de la seva extrovertida personalitat, un dels trets d’identitat que més éxit li ha suposat, no solament al model, també a la marca per allò d’haver-se rejovenit amb la seva arribada.

Les línies mestres d’aquesta nova entrega han seguit fidelment les pautes d’estil del C-HR Prologue, el prototip que Toyota va presentar ja fa uns anys i que tant va agradar.

Corpulent però contingut

En termes de tamany, tot i que no ho sembli donada la corpulència visual del conjunt, el nou CH-R és tres centímetres més curt que l’anterior entrega (4,36 metres). Tot i això, la sensació d’amplitut a l’interior és magnífica, tret de la visibilitat que hi ha des dels laterals de les places del darrere, una mica limitada donat el tamany reduït de les finestres i la posició endarrerida dels ocupants.

El més destacable està clar que rau al disseny, doncs encara és més atrevit i modern que el de la primera entrega, però tmbé més treballat, imponent i elegant.

Noves óptiques

Ja des de la part frontal, juntament a la corpulència que transmet la carrosseria (sobretot vist des del davant), destaquen les noves òptiques, les quals llueixen un disseny molt proper a les del BZ4X, novetat de la que vam parlar-vos al desembre.

Aquest fars amb forma de ferradures enfrontades, juntament als para-xocs, així com a les arestes tan marcades, configuren un disseny esportiu i agressiu que delata l’extraordinària feina feta pels dissenyadors. De fet, miris el cotxe per on el miris, les formes que es dibuixen al llarg de tota la carrosseria mostren un treball d’allò més elaborat.

Molts detalls de disseny

Precisament, és vist lateralment on això destaca més, doncs entre el creuament de línies i nervadures i l’efecte visual que dóna la carrosseria pintada a doble color, més detalls com ara les manetes enrasades i les enormes llandes de fins a 20 polzades, està clar que la vista del C-HR vist de costat és quasi esculptural.

De la part posterior destacarem -com no-  els grans pilots en relleu, un relleu que arriba a tal  punt de volum i forma que podria actuar com un petit alerò.

Encara a la zona dels pilots del darrere, destacar que més enllà d’incloure tecnologia LED, la connexió que hi ha entre ells d’extrem a extrem, presenta a la part central del cotxe, just a sobre del logotip, un espai que quan obrim les portes s’ilumina mostrant el nom del model. No és res de l’altre món, però és un detall d’allò més atractiu.

L’altre element a destacar del darrere, i amb això acabarem la radiografia de la part posterior,  és l’aleró superior dividit en dues seccions.

Pantalles de fins a 12,3’’

Respecte a l’interior, Toyota també l’ha redissenyat completament, així com l’ha dotat d’un paquet de tecnologies més complert i actual.

El nou quadre de comandaments llueix una pantalla de 12,3 polzades, mentre que al panell central hi trobem un segon monitor que pot ser d’entre 8 i 12,3 polzades, com el que veieu a les imatges. De cara al seu funcionament, la marca ha incorporat el sistema Toyota Smart Connect, així com la connectivitat sense fils tant d’Apple CarPlay com d’Android Auto.

Pel que fa als materials de revestiment emprats a tota la cabina, a part de presentar un ensamblatge impecable, reduint a zero les vibracions i garantint un alt nivell aïllament acústic, també donen al cotxe un molt bon aspecte visual, només millorat per la agradable sensació que es percep  al tacte al ser tous i no rígids per estar fets a base del típic plàstic dur que tan sovint s’utilitza. De fet,  és un material amb un aspecte molt proper a la goma. A més, seguint fil per randa les recomanacions envers el tema del mediambient, la majoria dels materials de l’interior són reciclats, així que molt bé.

Equipament complert

A nivell d’equipament el cotxe arriba amb un ventall d’opcions més pròpies de models de segments superiors. Exemple d’això el tenim en elements com el gran monitor Head-Up Display del conductor, al sistema de so JBL, a un altre d’il·luminació ambiental amb 64 colors diferents i fins i tot en el sostre panoràmic tèrmic, capaç de reduir la radiació infraroja del sol.

Per poder allotjar les noves mecàniques disponibles, el nou Toyota C-HR estrena plataforma. Pel que fa als híbrids hi ha dues opcions. Per una banda hi ha l’Híbrid 140 dotat d’un bloc d’1,8 litres, més un segon motor elèctric de 94 CV. La potència combinada d’aquest propulsor és de 140 CV. Per l’altra tenim l’Híbrid 200 equipat amb motor de 2 litres i un motor elèctric de 111 CV. La potència combinada d’aquesta opció arriba als 198 CV. Aquesta versió és la que ofereix la tracció integral gràcies a un segon motor elèctric que incorpora a l’eix posterior. Val a dir que la potència del motor, escollim o no la tracció integral, sempre serà la mateixa.

225 CV i endollable

Remata el lineal d’opcions el CH-R 225, l’opció més potent i la que és endollable. En aquest cas però, només està disponible amb la tracció davantera.

Si bé és cert que el motor de 198 CV registra unes xifres de consum molt baixes tot i ser potent -tan sols consumeix 5,1 l/km-  també és innegable que el motor més estalviador és el de 140 CV, doncs presenta un consum mig d’uns 4,8 litres.

Pel que fa als acabats disponibles, aquests van en funció del propulsor escollit. El cert és que entre els acabats naturals del catàleg, més les edicions de llançament, el ventall d’opcions és molt gran.

Des de 30.900 euros

Si optem pel motor de 198 CV i tracció 4×4 tenim dues opcions, ambdues esportives i molt equipades: el GR Sport i GR Sport Première, que és la unitat que trobareu exposada actualment al concessionari de Fiter i Rossell i la que veieu en aquest reportatge. Si per contra optem per aquest mateix propulsor, pero 4×2, els acabats són: Design, Collection, GR Sport i Collection Première.

Si us decanteu pel propulsor més potent, el de 225 CV i tracció al davant, els acabats disponibles són cinc : Design, GR Sport, Collection, Collection Première, GR Sport Première. Finalment, si mai preferiu el motor més estalviador de 140 CV i tracció al davant, tindreu per escollir dos acabats, el Dinàmic i el Design col·lection.

Totoya Motors

El preu de sortida de la nova gamma C-HR 2024 arrenca des dels 30.962 euros, IGI inclòs, mentre que el model que us presentem en aquest reportatge, el 4×4 de 200 CV en l’acabat esportiu i de llançament, és a dir, el GR Sport Première equipat fins les celles, tot sigui dit, surt per 43.500 euros.

Informeu-vos-en a Totoya Motors, concessionari oficial de la marca al Principat. Els trobareu a l’Av. Fiter i Rossell, quasi enfront de l’hospital. Tel. +376 814481.

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.