,

NOUS MINI CLUBMAN I COUNTRYMAN JCW: TRENCANT LÍMITS

Els incondicionales dels MINI -és a dir, mig món- esteu d’enhorabona. La marca acaba d’anunciar la propera arribada de la nova generació JCW Countryman i Clubman.

Com a bons JCW, serán, com sempre, rabiosament esportius, però en aquesta ocasió el canvi és molt més notable del que podríem esperar.

Diem això perquè la gran novetat d’aquestes dues variants John Cooper Works està en el nou motor turbo de quatre cilindres que portaran, el mateix que equipa el BMW X2 M35i.

Aquest dos litres amb 306 CV (75 cavalls més d’una tirada) prometen unes prestacions i un rendiment sense precedents, fent pujar el llistó d’aquests “petits”compactes a un nou nivell.

306 CV i 450 Nm

I és que aquest propulsor 2.0 TwinPower Turbo és, en poques paraules, una autèntica màquina d’alt rendiment.  A més dels 306 CV de potència, registra un par motor constant de 450 Nm (entre les 1.750 rpm i 4.500 rpm).

Té els components interns específicament reforçats, així com inclou un sistema intel·ligent de refrigeració capaç de suportar tants excessos com calgui.

Integrat en el propi col·lector, el turbo treballa a molta més pressió del que ho fan els 2.0 TwinPower Turbo de 231 CV coneguts.

En aquest sentit, la rampa d’injecció té una pressió de 350 bars i compta amb control variable tant de vàlvules com de l’arbre de lleves.

Imatge del nou Clubman JCW – press.bmwgroup

Menys de 5 segons

El resultat? 4,9 segons per assolir els 100 km/h en el cas del Clubman JCW i dues dècimes més, (5,1 segons) per el Countryman JCW.

Aquest motor està associat a una única caixa del canvi seqüencial Steptronic de vuit relacions d’origen ZF.

Tracció ALL4 redissenyada

El pas de la potència a les quatre rodes passa per mitjà d’un sistema de tracció total intel·ligent ALL4 amb repartiment variable de parell motor. Aquest sistema de tracció total l’han redissenyat al complet.

En condicions normals passa la potència al tren davanter, però mitjançant un acoblament electrohidràulic és capaç de transmetre potència al tren posterior en qüestió de mil·lisegons.

Imatge posterior del Clubman JCW – press.bmwgroup

Nou escapament

Tots dos cotxes inclouen un sistema d’escapament esportiu renovat, amb unes cues d’escapament d’uns espectaculars a 95mm de diàmetre (en el Clubman).

Ambdós models inclouen de sèrie un joc de suspensions esportives. Opcionalment però, poden equipar una suspensió adaptativa regulable, quelcom d’agrair per conduir-los habitualment en el dia a dia.

També equipen de sèrie un diferencial autoblocant davanter amb un efecte de bloqueig de fins el 39%.

press.bmwgroup

Interior conegut

A nivell d’estètica és on menys canvis trobem, mantenint la identitat coneguda de la darrera entrega, la qual, a més de relativament nova, està molt encertada, un fet vident si tenim en compte el nivell de vendes que ham tingut aquests dos models des que van sortir, especialment en la darrera (actual) generació!

L’interior dels JCW quasi no canvia – press.bmwgroup

Si voleu saber el punt de cocció en que es troben, adreceu-vos a Pyrénées Motors, concessionari oficial BMW – MINI per Andorra. Allà podran donar-vos tota la informació necessària.

Els trobareu tot baixant cap a Sant Julià de Lòria, en les instal·lacions que tenen a Prat de la Tresa s/n. Tel. +376 880750

Mini Countryman JCW – press.bmwgroup

Mini Countryman JCW – press.bmwgroup