,

Peugeot Metròpolis 400: modern, segur, tecnològic i connectat

Peugeot Metropolis Allure

El Metròpolis és dels models més urbanites

En aquest espai de novetat de motos parlarem del Peugeot Metròpolis 400, l’escúter de tres rodes de la marca del lleó.

Conquerint la city

El Peugeot Metròpolis és un escúter potent, segur, tecnològicament avançat i molt modern. Va ser presentat per primera vegada fa vuit anys i desde llavors a conquerit  les principals ciutats, gràcies a les seves prestacions i a la seva línia urbanita.

Disseny singular 

El disseny segueix sent molt proper a l’original de 2013, tot i que aquesta darrera generació presenta una carrosseria més moderna, afilada i plena d’angles que més enllà de ser més actual, delaten la seva capacitat dinàmica.

La reixeta davantera li dóna un aire molt esportiu, igual que ho fan els nous llums de tecnologia LED emmarcats per línies negres i cromades. Les òptiques de llum diürna se situen a ambdós costats dels llums davanters.

A la part del darrere el Metròpolis també incorpora llums amb tecnologia LED. Presenten un disseny amb forma de urpes. (segons Peugeot deriven del concept car Peugeot Instinct).

Els panells laterals llueixen elegantment les insígnies de “Peugeot Metropolis” i “400i”.

Renovat el 2020

El panell d’instruments va ser completament redissenyat de cara en aquesta entrega que ara farà tot just un any que va sortir completament renovat. Presenta una nova  pantalla TFT de 5’’ amb dues agulles analògiques, així com el compta-quilòmetres i el compta-revolucions.

Aquesta darrera entrega del Metròpolis també inclou tecnologies d’última generació pel que fa a la seguretat. Són tecnologies dissenyades específicament per als desplaçaments urbans i de rodalies, doncs no oblidem que aquest és un escúter potent i molt prestacional amb el que podem fer desplaçaments de més llarga distància.

Frenada combinada i amb ABS

En quant a la frenada, el Metropòlis ve equipat amb el sistema ABS d’última generació de la marca. La frenada davantera està combinada amb la posterior per mitjà de l’SBC (Synchro Braking Concept), fent que sigui molt més efectiva, eficient  i segura. Gràcies en aquesta capacitat de fre combinat i comptant amb el fet que al davant hi ha dues rodes, l’adherència i l’efectivitat davant d’una frenada sobtada és és d’allò més segura. A més, el sistema de frenada d’emergència activarà  automàticament els llums d’advertència i de fre, indicant als vehicles del darrere que estem clavant els frens. Aquest sistema s’activa quan se superen els 50 km/h.

Control de tracció

El Peugeot Metropolis també inclou un sistema de control de tracció per evitar que la roda posterior derrapi si accelerem amb contundència. El conductor pot escollir entre dos modes de funcionament: Urbà i Esportiu. Si es vol, també es pot desconnectar.

Un altre detall molt còmode el tenim en la clau intel·ligent, de manera que n’hi ha prou amb dur-la a la butxaca perquè l’escúter estigui totalment operatiu. 

Carregat de tecnologia

Aquesta entrega de l’escúter francés també disposa d’un sistema de connectivitat completament nou. És l’anomenat i-Connect. Amb l’i-Connect el conductor pot vncular el seu mòbil amb l’escúter, fent que molta informació rellevant del telèfon, com per exemple les trucades i els missatges rebuts es puguin veure.

El nou Metròpolis tambe té un sistema de navegació molt atractiu i visual.

Més enllà de les dades del mòbil, el panell principal mostra tota la informació de la moto: autonomia, nivell de combustible, consums, càrrega de la bateria, data i hora..

El quadre d’instruments es pot personalitzar amb tres colors diferents i la intensitat s’ajusta automàticament segons la llum natural de l’exterior.

576_1599653795Peugeot-Metropolis-Allure-2021-2-1200x800.jpg

400 CC amb 36 CV

Gràcies a tot això el Peugeot Metropolis s’ha posicionat des de fa uns anys com uns dels escúters de tres rodes més eficients del mercat.

I es que gadgets i aplicatius tecnològics a part, el Metròpolis inclou un motor de 400 CC LFE (Low Friction Engine), que  a més de complir amb la norma Euro 5, el monocilíndric de 4 temps produeix 36 CV a 7.250 revolucions i 38,1 Nm.

A més, compta amb un sistema d’escapament de triple catalitzador amb sonda d’oxigen, combinat amb un sistema d’injecció electrònica desenvolupat per Dell’Orto.

3,9 litres als 100

Homologa un consum de 3,9 litres /100 km i unes emissions de CO2 de 89 g/km. Gràcies en això el Metròpolis gaudeix de l’etiqueta mediambiental C, de manera que es apte per poder circular sense cap restricció.

Amb aquest propulsors de 400 CC el Metròpolis assoleix una velocitat màxima de 135 km/h, mentre que l’autonomia és de fins a 300 km.

Habilitat pel carnet B

Un detall molt d’agrair el enim en el fet que es un model apte per usuaris amb el carnet B.

Motorum

El preu que us ofereixen a Motorum, venedor autoritzat de Peugeot Scooters al Principat, situa en 7.990 euros la versió Active i en 8.990 € a la versió Allure. Recordeu que Motorum està a l’Av. Santa Coloma, 75. Tel +376 720 372

Acabarem amb el video de Peugeot Scooters o veureu la presentació del model:

Per a altres novetats 2021, feu clic en aquest enllaç o accediu des del menú superior  del blog

Fotos: Peugeot