,

Els models Kawasaki Ninja i Z iniciaran aviat una nova era elèctrica

Kawasaki, una marca amb setanta anys d’història a les seves esquenes, està a punt d’iniciar una nova era amb la presentació de dos innovadors models elèctrics que subratllaran el seu compromís amb el lema “Go with Green Power”.

A l’esquerra la Z-e1 i a la dreta la Ninja-e1

Per començar, la Ninja i la Z

Creades per poder ser motos aptes per dur-les amb el carnet A1 / B, les noves Kawasaki EV estaran disponibles en les versions Ninja i Z, adoptant el nom de Z-e1 la primera i Ninja-e1 la segona.

Amb un motor ‘brushless’ de 5 kW (amb un màxim útil de 9 kW), silenciós i molt eficient, els dos models utilitzen una innovadora solució a l’incorporar dues bateries extraïbles connectades en paral·lel, en lloc d’una única bateria, tal i com fa la competència. Gràcies en això, el sistema és molt més eficient en termes de transport i càrrega de les mateixes. I és que aquesta configuració de doble bateria permet extreure-les i moure-les amb més facilitat, cosa que les motos amb una sola bateria no permeten, bàsicament per qüestions de pes.

Road, Eco & Walk

Sense embragatge, sense marxes i amb una gran manejabilitat, la sensació de diversió, una de les característiques més notables de les motos esportives de la marca, es veu augmentada gràcies a una sèrie de noves funcions intel·ligents, com ara els dos modes de conducció: Road i Eco. A més, la moto també disposa d’una opció “e-boost” que proporciona un màxim de 9 kW de potència i acceleració a demanda. Val a dir que gràcies a l’e-boost es disposa d’una velocitat màxima potencial de 99 km/h.

Els pilots de les Kawasaki Z-e1 i Ninja-e1 també podran sorprendre els seus amics amb el mode “Walk”. Aquest mode permet maniobrar circulant a la velocitat d’un vianant, tant cap endavant com anant enrere. Això resulta especialment útil a l’hora d’estacionar en llocs estrets o moure la moto marxa enrere en carrers amb pendent.

La nova gamma de motos elèctriques dels de Kawasaki llueixen un aspecte exclusiu per diferenciar-les de la resta de modes del catàleg. És així que la seva estètica ha adoptat els colors plata brillant metalitzat i el verd llima mat metalitzat.

Pantalla multifuncions

Un cop als comandaments de la moto, destaca la pantalla TFT amb connectivitat per a telèfons intel·ligents. A més de la informació sobre l’estat de la moto, inclou l’estat de la funció e-boost i l’indicador del mode de conducció que hi ha seleccionat. També inclou tota la informació referent a la càrrega de les bateries i a la seva autonomia.

Les opcions de recàrrega inclouen una estació de càrrega en la què es pot col·locar una bateria. L’altra alternativa és per mitjà d’un cable amb el que es pot connectar la unitat de càrrega externa a la màquina, fent servir un endoll que hi ha sota del seient.

Les avançades bateries d’ions de liti incorporen indicadors de càrrega. A més, el seu disseny simètric facilita molt la seva col·locació. Finalment, la moto inclou una zona d’emmagatzematge  just sobre les bateries.

Mirant pel futur

Amb una gamma d’accessoris que inclou elements com uns seients Ergo-Fit de +30 mm, així com diverses solucions de recàrrega extres, la nova Z-e1 naked d’estil Sugomi i l’elegant Ninja-e1 carenada, estan preparades per inaugurar amb total garantia d’èxit un capítol més a la història de la companyia, però enguany, a més, ho faran obrint una nova porta molt important avui dia: aportar el seu granet de sorra envers un futur més ecològic.

———

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’, des del menú superior del blog.

Fotos: Kawasaki