,

Primer podi absolut d’Ian Porté al Campionat de Catalunya de Muntanya

Aquest darrer dissabte (15 d’octubre), el jove Ian Porté va endur-se el seu primer podi absolut al Campionat de Catalunya de Muntanya, així com el segon lloc de la seva categoria, després de protagonitzar una excel·lent carrera en la 49a edició de la Pujada a Sant Feliu de Codines.

De cara en aquesta edició, l’Escuderia Vall del Tenes, organitzadors de la prova, van escollir el tram delimitat entre els punts quilomètrics 22.300 i 17.800 de la BP-1432, direcció cap a Sant Feliu de Codines.

En aquesta edició 2022, un total de 51 vehicles van donar-se cita per disputar les dues pujades d’entrenament i les dues de carrera, entre ells el planter de joves pilots de l’ACA Esportiva.

Al Top10 en els entrenaments

Tant a la primera com a la segona pujada d’entrenaments, Ian Porté (Silver Car S2) i Solsona (Speed cat GTR Evo), ambdós del planter de la divisió esportiva de l’Automòbil Club, van registrar uns cronos que els van situar al TOP 10.

Malauradament, Marcel Muxella (Renault Alpa FR92), l’altre pilot del programa de l’entitat andorrana, va quedar fora abans de començar la primera mànega. El pilot va patir un problema mecànic en la centraleta del seu monoplaça i no va tenir cap opció de poder solventar-ho a temps.

Ian Porté comença a ensenyar les dents

En la primera cursa, Ian Porté va marcar un temps de 2:14:687 que va catapultar-lo fins el 3r lloc, a 1.953 de Jordi Gaig Sarda (Porsche GT3R). Per la seva banda, Marc Solsona quedava en la setena posició, amb un temps de 2.18.378, a 5.644 de Gaig.

A la segona mànega, Porté va tornar a fer tercer després de parar el crono en  2:15.234,  a 2:13.582 del Silver Car S3 d’Antoni Arrufat, el guanyador de la prova.  Solsona va quedar vuitè, amb un registre de 2.19.771.

Tercer lloc del podi

Pel que fa al resultat final, Jordi Gaig va ser el pilot que va acabar pujant al més alt del podi, amb un temps de 2.12.734. El segon lloc va ser per a Antoni Arrufat (2.13.582), mentre que com ja hem esmentat, el tercer lloc se’l va endur Ian Porté amb un temps de 2.14.687, a 1.953 de Gaig.

Val a dir que Porté també va signar el segon lloc del seu grup/classe, després d’Arrufat.

Segons Ian Porté, que aquest any debuta al programa de l’ACA “hem viscut un gran cap de setmana en el què tot ha sortit molt bé. Tot i que al principi hem tingut un problema de frens, l’hem pogut solucionar i hem pogut seguir en cursa fins aconseguir el podi. Estem treballant molt, complint amb una densa agenda d’entrenaments i de preparació de les curses i això es nota amb els resultats

Amb un temps de 2:18.378, Marc Solsona va acabar setè.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Font original: ACA