,

7è lloc per a Andorra al Trial de les Nacions 2023

El passat diumenge 10 de setembre, l’equip d’Andorra format per Jordi Lestang, Gaudi Vall i Jan Gabriel, amb Quim Altés i Yago Parellada de motxillers, començava a completar del bon matí les diferents zones de l’edició 2023 del Trial de les Nacions, enguany celebrat a la localitat francesa d’Auron.

A la categoria en què participava Andorra estava inscrita, la International Trophy, van participar un total de 18 països. El campió va ser Japó, seguit d’Alemanya i de la República Txeca.

7a posició final

Despres d’unes primeres zones impecables -el recorregut constava 15 zones a fer en dues passades- els corredors del l’equip del Principat van arribar a la zona 6 amb nomès 6 peus de penalització. Més tard, mentre disputaven la zona 7, Jordi Lestang va patir una punxada que els va fer perdre una mica de temps.

A l’acabar les 15 zones de la primera volta, l’equip d’Andorra acumulava un total de 28 peus, acabant en la 10a posició.

Després de 30 min de descans i de reflexió, tocava afrontar la segona volta.  L’equip va sortir més motivat, cometent menys errors i millorant molt la puntuació. És així que en aquesta 2a volta finalment van penalitzar amb només 12 peus.

Un cop fets els recomptes, la posició final assolida per la comitiva del Principat (amb 40 peus en total) va ser la 7a.

Satisfacció pel resultat

En general, els motxillers van estar contents amb el resultat obtingut.

La setena posició és molt bona, ha estat una llàstima que a la primera volta hem patit una punxada que ens ha fet perdre temps. Amb la incertesa de no saber si arribaríem a temps, hem comès alguns errors que no ens ha permès arribar al Top 5 esperat

Amb el resultat obtingut, l’FMA ha millorat l’obtingut l’any passat a Monza (Itàlia), on van quedar 10ns entre un total 17 participants.

Amb dues participacions a l’esquena, Jan Gabriel, un dels pilots de l’equip nacional, comentava que “representar a un país és una gran responsabilitat, però a l’hora és també un gran orgull. Aquesta motivació extra és el que ens ha permès fer una gran segona volta per poder remuntar la classificació

La resta de pilots, tot i coincidir amb l’inconvenient que els va suposar la burxada, van gaudir molt de la prova. La valoració de tots ells va ser molt positiva, doncs acabar 7ns és un resultat més que bo. En tot cas, tal i com comentaven tots ells, treballaran intensament perquè l’any vinent el resultat encara sigui millor.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.