,

KTM 390 Adventure: el model d’accés a l’aventura es renova

KTM 390 Adventure.- Com la majoria de fabricants, els de KTM han actualitzat models del seu catàleg  -alguns d’ells profundament- per ajustar-se a les exigències de la normativa Euro5.

La 390 Adventure ha estat un d’ells i el resultat -més enllà del tema emisions- ha estat tan bo que en aquest espai dedicat al món de les dues rodes parlarem d’ella i de tot el que li han fet.

Així doncs, repassem aquesta interessant opció amb la què els de Mattinghofen donen accés al seu catàleg de models d’aventura.

373 CC i 43 CV

Construïda a partir del seu motor monocilíndric de 4 temps, 373 CC, 43 CV i refrigeració líquida, més una part de cicle molt lleugera i una electrònica de primer ordre, la actualitzada KTM 390 Adventure continua sent la millor aliada tant per començar a descobrir noves fronteres, com per seguir descobrint-les.

Com la generació a la que substitueix, la moto disposa de modes de control de tracció que es poden alternar seguint els ajustaments de carretera o de pista. Destacar que si se selecciona el mode Off-Road l’ABS de la roda posterior es desconnecta automàticament.

Llandes de 10 radis

Al marge del motor i dels sistemes que composen el paquet de l’electrònica, la renovada 390 Adventure arriba amb unes noves llandes de deu radis. Segons la marca, aquestes noves llandes d’aliatge lleuger són més prestacionals que les que les de dotze que incloïa fins ara. De fet, també han aportat el seu granet de sorra pel que fa a mantenir les emissions a ratlla!

Aquest nou lliurament també presenta una carrosseria amb una ergonomia millorada, així com un aspecte més agressiu inspirat en les famoses motos de ral·li de la marca.

Plàstics injectats

Els plàstics estan injectats en el mateix color de la carrosseria. Això ajuda a mantenir el seu aspecte malgrat les esgarrapades que pugui rebre, doncs sempre hi ha el color visible.

Els deflectors del dipòsit i els panells laterals del darrere ara són lleugerament més amples que el seient. Amb això es millora el control, es redueix el desgast i es protegeix millor el seient i el pilot.

Les formes del dipòsit també han estat optimitzades per poder millorar els moviments i el control.

Bastidor súper lleuger

Igual que el xassís de la 450 Ral·li, la nova 390 Adventure equipa un bastidor multitubular ultralleuger molt estable. L’estudiat equilibri que aporta entre flexibilitat i rigidesa, combinat amb una distància entre els eixos de 1.430 mm (+/- 15,5 mm),  més un angle de direcció de tot just 64 graus, conforma un esquema clarament dissenyat per gaudir al màxim fora pista.

Nou tub d’escapament

El nou i lleuger sistema d’escapament està format per un col·lector i per un tram intermedi en acer inoxidable que condueix els gasos fins al silenciador d’alumini que hi ha a prop del centre de gravetat de la moto.

El col·lector i el pre-silenciador integren un catalitzador cadascun, aconseguint reduir notablement les emissions de gasos.

Una aventurera de 158 kg

Abans d’acabar repassant el tema de l’estètica, dir-vos que gràcies a la revisió  d’elements com el xassís, el sistema d’escapament i la configuració de les rodes, la nova 390 Adventure només pesa 158 quilos (en sec). Aquesta xifra és impensable en una moto de naturalesa trail tan prestacional.

Disseny KTM Factory Ral·li

Pel que fa a l’estètica, si la moto ja era atractiva, ara ho és molt més! I és que si a les millores comentades, afegim aquest disseny en sintonia amb les KTM Factory Ral·li dakarianes, no se’ns ocorre res més per demanar!

En aquest sentit, com veieu en les fotos, KTM ha substituït el negre per un to blau fosc, combinant-lo amb el taronja corporatiu de KTM. En tot cas, si preferiu un disseny més discret, existeix una segona opció a base de negre i gris, també amb els detalls en taronja.

Quina us fa més el pes?

Multimoto

Sigui la que sigui la que us agrada, dir-vos que els preu d’aquesta aventurera lleugera és de 6.250 euros.

I això és tot. Trobareu Multimoto, distribuïdor oficial de KTM a Andorra, pujant cap a Encamp, concretament a la Av. de la Bartra s/n. Tel. +376 833112.

———

Per a més novetats, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.