,

Tres joves pilots de l’ACA afrontaran el Català de Muntanya

Ian Porté

Marcel Musella, Ian Porté i Marc Solsona, els tres competint a la categoria CM, serán els pilots que tornaran a gaudir aquest nou curs 2023 dels avantatges del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), un programa que enguany assolirà la seva 17a edició.

El català de muntanya

Els tres pilots es centraran al Campionat de Catalunya de Muntanya. En aquest calendari que inclou un total de vuit curses, els noves pilots tutelats per l’entitat andorrana hauran de competir amb pilots veterans i amb molts més anys d’experiència.

En opinió de Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, “des de la Comissió esportiva del Club i com ha Federació Andorrana d’Automobilisme, seguim impulsant el programa de formació de joves pilots en la disciplina de muntanya. Al nostre entendre, la muntanya és una gran escola de pilotatge, tant per la seva exigència tècnica, com mental. En Marc, en Marcel i l’Ian afronten una temporada al campionat català amb un doble objectiu: seguir creixent com a pilots i lluitar per aconseguir el títol”

Marcel Muxella

Les declaracions dels pilots

Respecte del programa 2023, Marcel Muxella comentava que “l’objectiu de la temporada és adaptar-me al nou cotxe el més aviat possible i començar a ser competitiu des de la primera carrera. Al llarg de la temporada espero situar-me a les primeres posicions de la categoria. Afrontem la temporada amb moltes ganes de tornar a la competició i amb una bona preparació prèvia”.

Per la seva banda, Ian Porté afegia que “com a objectiu principal, aquest any volem guanyar el campionat català. Estem més motivats que mai. Tot i que el cotxe és el mateix, hem introduït diversos canvis que hem posat a prova durant una pretemporada que ha estat molt bona i amb moltes sessions d’entrenaments”

Finalment, Marc Solsona comentava que “el nostre objectiu es centra en pujar un esglaó més. L’any passat vam acabar tercers i aquest any donarem el cent per cent per estar per sobre del resultat aconseguit la darrera temporada, i fins i tot guanyar el campionat.

La pretemporada ha estat molt bona i esperem que això es reflecteixi en els resultats. A més, l’Edgar Montellá s’ha sumat a l’equip de Pep Motor Technology i els pilots que correm en aquest equip tindrem el seu suport i experiència”

Marc Solsona

Primer repte: Pujada Alcover

El campionat arrencarà amb la Pujada Alcover, prova organitzada per l’Escuderia TRAMSport. La cita serà el dissabte dia 25 de març.

Pel que fa a la resta de dates, aquí us deixem el calendari complert del campionat:

  • 25 de març – Pujada Alcover.
  • 23 d’abril – Pujada Sant Mateu.
  • 14 de maig – Pujada La Trona.
  • 10 i 11 de juny – Pujada a Arinsal.
  • 9 de juliol – Pujada a Alp.
  • 10 de setembre – Pujada Gironella.
  • 15 d’Octubre – Pujada a Ullastrell.
  • A confirmar – Pujada Sant Feliu

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original /Fotos: Fotoesport