,

Suzuki Ignis: uns dels utilitaris 4×4 més ben valorats a Andorra

El Suzuki Ignis, juntament amb el Panda, és un dels cotxes petits 4×4 més venuts a Andorra, gràcies al seu excel·lent comportament, mida, equipament i qualitat dels acabats en general.

El cert és que l’Ignis sempre ha tingut una posició destacada al nostre mercat, tot i que el secret del seu èxit al Principat rau en el fet que a més de tot l’esmentat, és un cotxe petit i inclou la preuada tracció integral, tan pràctica al nostre país. Per tot això, tot i no ser novetat li dedicarem un espai aquest mes de març ja que aquest model desapareixerà del catàleg de la marca.
Aquest notícia ha fet que com va passar amb el JYMNI, s’hagi disparat el seu volum de vendes, doncs molta gent vols fer-se amb un exemplar abans que s’exhaureixin dels concessionaris oficials  i només hi hagi unitats a la revenda.

2a generació amb hibridació!

Actualment es comercialitza la segona generació (2017 – 2024) la qual, com en el cas de la primera, està pensada principalment per a la ciutat.  En tot cas, malgrat ser petit (1,59 metres d’alt per 1,69 d’amplada i una longitud de 3,7 metres), l’espai interior s’ha aprofitat al màxim, de tal forma que és un utilitari amb el què eventualment també podem afrontar viatges sense que al fer-ho acabem maleint l’imperi del sol naixent.
Afegit a tot això, la seva vocació off-road també permet circular amb molta seguretat per la neu, quelcom que acostuma ( o hauria) a ser habitual a Andorra molts mesos a l’any.

Tamany i tracció al marge, el disseny també és un punt a sumar a la llista de coses que justifiquen el seu èxit. I és que l’estètica rotllo mini SUV i l’altura considerable de la cabina, converteixen aquest model en una opció sense comparativa al mercat.

Petit però ben aprofitat

Parlant de l’alçada de la cabina. Les formes quadrades de la caixa de l’habitacle, especialment  l’alçada, afavoreixen l’aprofitament de l’espai interior malgrat que l’amplada del cotxe sigui de només 1,69 metres.

Més enllà de la graella característica, del paracops i de les llantes d’aliatge, l’Ignis destaca per oferir una variada gamma de colors, molts d’ells en tons poc usuals, però que a ell li queden d’allò més bé.

Un 1.2 amb hibridació

L’oferta mecànica es limita a un únic motor d’injecció de gasolina d’1.2 litres amb 83 CV. El tema està que aquesta segona genaració inclou un sistema d’hibridació lleugera, doncs el cotxe equipa un petit motor elèctric que dóna el suport necessari al propulsor principal durant l’acceleració, a part d’actuar com a generador a les frenades.

El cotxe ve de sèrie amb una caixa de canvis manual de cinc velocitats. Opcionalment però, hi ha disponible una caixa automàtica de tipus variador.

Respecte a la tracció, malgrat que el 99,9% de les unitats venudes a Andorra són 4×4, també hi ha l’opció de tracció davaAntera.

Senzill però molt complert

Un cop al lloc del conductor, el cotxe destaca per tenir un disseny modest però molt complert i ben resolt. De fet, aquest és un d’aquells cotxes que a mida que vas fent-lo servir, cada cop t’agrada més!

Pel que fa a la capacitat, malgrat la seva mida el petit utilitari dels japonesos ofereix quatre places prou espaioses, així com un maleter amb una capacitat màxima de 260 litres si duem el respatller del seient posterior en la posició més vertical.

Pel que fa a l’equipament, l’Ignis ofereix dos nivells, el GLE i el GLX, aquest últim amb elements com ara control de velocitat, alerta per canvi involuntari de carril, reconeixement de vianants, arrencada sense clau, llums LED, clima, volant folrat amb cuir i navegador.

Estalviador, eficient i eficaç

Quant a les prestacions, el consum real se situa entre els 5,6 i 6 litres cada 100 km. A més, s’ha de dir que aquest és un cotxe sorprenentment reactiu gràcies a la implicació del sistema d’hibridació lleugera, oferint una sorprenent capacitat d’acceleració de menys de 13 segons per assolir els 100 km/h.

Respecte a la velocitat màxima, l’Ignis arriba als 165 km/h, molt més del que necessitarem sigui quina sigui la circumstància.

En resum, el Suzuki Ignis destaca en tot i molt bé, tant si es tracta d’entorns urbans com si s’està en situacions complicades com ara neu o camins de muntanya, demostrant ser un vehicle versàtil i solvent inclús a l’hora de fer petits viatges.

Automòbils Pyrénées

Per a més informació, podeu contactar amb Automòbils Pyrénées, concessionari Suzuki a Andorra. Els trobareu a l’exposició central de vehicles que Grup Pyrénées té a Prat de la Tresa s/n, Tel +376 880700.

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha al desplegable superior del blog.