,

Tiguan Allspace: més tecnològic, digital i connectat que mai

Després de renovar el Tiguan l’any passat, ara li ha arribat el torn a la versió Allspace, la qual es presenta molt més moderna i tecnològica. També inclou nous sistemes de control i d’assistència, nous equipaments, com ara els fars matricials interactius «LED IQ.LIGHT», o el panell tàctil de control de l’aire condicionat automàtic. Tot això trasllada al Tiguan Allspace a un nivell molt més Premium.

Destacar que el 55% dels Tiguan que surten de les línies de producció corresponen a la versió Allspace. I és que la versió XL del Tiguan pot convertir-se, opcionalment,  en un SUV de set places -una opció de configuració poc habitual en aquest segment- o disposar de fins a 1.920 litres de càrrega, la qual cosa el fa ideal com a gran familiar.

Les noves línies, la nova instrumentació digital, l’innovador paquet tecnològic que inclou i el notable nivell d’equipament i de connectivitat integral que proposa el porta a un nivell molt superior.

Fins a 1920 litres

Això, sí, les seves virtuts com a gran SUV continuen sent les mateixes: configurat d’origen amb cinc places, ofereix un volum de càrrega natural situat entre els 760 els 1.920 litres. Amb set places però, la capacitat és d’entre els 700 i 1.755 litres.

Els seients de la tercera filera (opcionals) poden plegar-se igual que la banqueta i que el suport de la segona filera. Poden encaixar-se perfectament, de manera que queden arran de terra del maleter, el que genera una zona de càrrega gran i uniforme.

4 opcions de motor

Hi ha disponibles dos motors TSI de gasolina i dos TDI en dièsel. Opcionalment o segons l’acabat escollit,  es pot optar per la transmissió DSG de doble embragatge amb 7 velocitats. També hi ha disponible la tracció total 4MOTION, que en el nostre cas gairebé és indispensableque per poder circular per Andorra durant els mesos d’hivern.

22 cm més llarg

Gràcies al nou disseny del frontal el nou Tiguan Allspace és una mica més llarg, concretament medeix 4,723 mm, 22 cm més. Tot i aquest augment les proporcions de l’interior continuen sent les mateixes.

El frontal està equipat amb una nova graella del radiador independent, així com amb una elegant marca de llum que delata de bones a primeres la qualitat Premium del SUV tot just veure’l venir.

Per primera vegada es pot optar per uns fars matricials «LED IQ.LIGHT». Un altre equipament nou és la funció d’escombratge dels intermitents, que també són de tecnologia LED. A banda i banda del nou logo de Volkswagen, la vistosa tira lluminosa que hi ha en la graella completa els atributs visuals d’aquest nou lliurament.

Dos acabats i nivells d’equipament

Volkswagen ha reconfigurat i optimitzat els equipaments del Tiguan Allspace per a les versions «Life» i l’esportiu «R-Line», les dues línies disponibles, al menys de moment.

Com sempre, el R-Line destil·la un aspecte més esportiu. En aquest sentit inclou elements com el volant esportiu multifunció folrat amb pell i amb comandaments tàctils, els embellidors de color gris carbó, el «Digital Cockpit Pro» i les llandes de 19 o 20 polzades, són algunes de les seves característiques més destacables.

Quant a l’habitacle, la comoditat continua sent una de les prioritats dins de la cabina. En aquest sentit destacar que els seients davanters estan disponibles opcionalment amb la versió «ergoActive». Els seients «ergoActive» inclouen ajustament elèctric del suport lumbar de quatre vies i funció de massatge.

Nou mòdul de control de l’aire

Totes les funcions d’aire condicionat, calefacció i ventilació de l’aire climatitzador automàtic de tres zones (de sèrie), s’operen des d’un nou mòdul digitalitzat situat en la consola central. I és que en aquest nou lliurament tots els panells i comandaments són tàctils.

Head-Up Display & Trailer Assist

El conductor pot triar rebre la informació a través del «Head-Up Display» a color. Com ja sabeu, aquest sistema projecta en el parabrisa la informació més important relativa a la conducció, com la velocitat, instruccions del GPS, així com diferents avisos i alertes.

Per la seva banda el «Trailer Assist», també disponible com a opció, és un assistent d’ajuda per poder maniobrar més fàcilment si duem un remolc. Amb la tracció total 4MOTION el pes màxim del remolc és de fins a 2,5 tones.

IQ.DRIVE Travel Assist

El nou SUV de Volkswagen pot conduir-se de manera semiautònoma gràcies al «IQ.DRIVE Travel Assist», disponible per primera vegada en el Tiguan Allspace. En funció del tipus de transmissió, el sistema pot assumir la direcció, el frenat i l’acceleració a velocitats a partir de 0 km/h (amb transmissió de doble embragatge) o des dels 30 km/h si es tracta de la transmissió manual.

Per poder fer-ho el sistema es recolzarà en diferents assistents del cotxe, entre els quals s’inclouen el Control de Creuer Adaptatiu o «ACC» de guiat longitudinal, o el «Lane Assist» (de sèrie) per al guiat lateral.

Més digitalització

Per a la connectivitat intel·ligent el Tiguan Allspace disposa de nombrosos sistemes d’infoentreteniment connectats a una àmplia gamma de serveis en línia. Una unitat de connectivitat en línia «OCU» amb una eSIM integrada permet als usuaris beneficiar-se dels serveis en línia de «We Connect», configurat per a un període d’utilització il·limitat, i del «We Connect Plus» gratuït durant 3 mesos a Europa.

En funció del nivell d’equipament, la gamma de sistemes «MIB3» es complementa amb noves solucions, com el control de veu natural, l’accés a serveis d’streaming i la personalització basada en el núvol d’emmagatzematge. A més, ara les aplicacions poden integrar-se de manera inalàmbrica amb l’«App-Connect Wireless» disponible tant amb ‘Apple CarPla’ com amb ‘Android Auto’.

So d’alta fidelitat

El sistema de so premium (opcional) que Volkswagen ha desenvolupat juntament amb Harman Kardon, garanteix una experiència acústica d’alta fidelitat sense precedents. Un subwoofer, un amplificador digital de 16 canals, 9 altaveus (8+1) d’alt rendiment i un amplificador de 480 watts de potència, proporcionen una excel·lent experiencia de so en tota la cabina.

Previst per a final d’any

Per finalitzar dir-vos que la prevenda del nou Allspace començarà aquest mateix mes de juny, mentre que els primers lliuraments es faran entre novembre i desembre.

———

Més novetats a la secció que trobareu en el menú superior del blog, o directament fent clic en aquest enllaç

Fotos: VW Newsroom