,

El Fisker Ocean obre la comercialització a Europa, de moment via web

El Fisker Ocean ja pot adquirir-se per a Andorra, tot i que de moment només via web. El nou SUV americà té un màxim de 630 quilòmetres d’autonomia i la seva versió de base arrenca per sota dels 40 mil euros.

Encara que el protagonista d’aquest nou reportatge de novetats encara no està representat a Andorra, si esteu interessats en adquirir-lo ara per ara encara haureu d’accedir directament al lloc web de la marca.

El cert és que és un cotxe que ens va agradar molt des mateix moment que el vam veure per primer cop i de forma inesperada al Mobile de Barcelona l’any passat.  Doncs bé, ara que ja es pot adquirir, hem volgut dedicar-li aquest espai de novetat.

Presentat fa tres anys

El Fisker Ocean és un SUV elèctric de línies esportives corresponent al segment D. Fou presentat oficialment fa tres anys i actualment, tot i ja estar disponible online, la marca està acabant de definir la xarxa de concessionaris a Europa.

Si fins ara no coneixeu la marca, heu de saber que porta molts anys desenvolupant models tecnològicament avançats als Estats Units (el seu primer model va sortir als EUA l’any 2008). De fet, aquesta empresa amb seu a Manhattan Beach (Califòrnia), va ser de les primeres del món a presentar models endollables híbrids i elèctrics.

Imponent i seductor

Vist des de fora, el Fisker Ocean presenta una atractiva carrosseria, sigui quin sigui l’angle per on l’analitzeu. Al davant, la gran graella frontal dissenyada a base d’elements amb forma hexagonal, dóna la sensació de ser això, una reixa de ventilació com les de tota la vida, però no, com a tot elèctric, només és decorativa. On hi ha entrades de ventilació practicables és per sota, als extrems de la part inferior.

Encara a la part frontal, els estilitzats fars inclouen per sota una franja lluminosa que arriba fins a la part central del cotxe, trobant-se amb el nom Ocean, també il·luminat. Per sota dels fars hi ha dues franjes més il·luminades de color taronja. Tenen la mateixa forma corbada que les de les franjes superiors de llum de dia, però a la inversa, creant un efecte molt atractiu de totes dues cantonades del cotxe.

Aquest conjunt d’elements d’il·luminació exterior, juntament amb la gran amplada de la carrosseria a la zona dels passos de roda, aporten una presència molt contundent al SUV nord-americà quan el veus de front.

Dobles intermitents posteriors

Vist de costat, el cotxe també destaca per incloure detalls amb un disseny molt personal. Un exemple d’això el tenim a la petita finestra posterior de la zona final del maleter, darrere la qual emergeixen els intermitents superiors que hi ha a l’últim pilar, un altre detall que fins ara només hem vist a l’Ocean de Fisker.

Les rodes, que poden arribar a ser de 22 polzades, presenten fins a 6 dissenys, tots ells molt atractius. Tots parteixen d’un estil tipus hel·lèix, variant bàsicament en la quantitat i forma de les lames. Aquest disseny, sigui quin sigui dels sis, afavoreix molt l’aerodinàmica, sense restar-li ni un àpex d’estil al cotxe.

1600 km solars en opció

Un altre detall diferencial i poc habitual és que el cotxe incorpora un enorme sostre solar envidriat. Gràcies en  aquest recurs addicional, el Fisker Ocean afegeix una autonomia extra d’uns 1.600 quilòmetres l’any. La veritat és que, a part del rendiment, a nivell estètic queda brutal! I és que vist des de l’interior, les línies que dibuixen el sostre panoràmic transparent enfosquit, creen un efecte espectacular. Per si no fos suficient, el Fisker Ocean inclou com a opció el conegut ‘Mode Califòrnia’ que permet que el sostre sigui practicable.

Al darrere, l’elegància i la personalitat del cotxe també és contundent. Des dels intermitents verticals de la part alta dels laterals, passant pel gran aleró superior amb el llum de posició-fre inclós, fins als grups òptics principals extrafins que abasten tot l’angle dels laterals, acabant a la part central del cotxe. Finalment, a la part més inferior hi ha el segon parell d’intermitents del paraxocs.

Amb tot això, quan el cotxe està en funcionament, la part posterior ofereix tres atractives altures il·luminades. A la línia superior, hi ha el llum de posició i de fre de l’aleró superior, més els intermitents verticals que es veuen des de la part final de cada costat. Al mig tenim la gran línia central il·luminada amb les òptiques principals de posició-fre a cada costat. Finalment, a la part inferior del cotxe hi ha la tercera línia amb el segon parell d’intermitents. Brutal!

Interior sorprenent

Si aquest cotxe ens encanta per fora, per dins ens agrada tant o més, ja que també inclou molts detalls poc habituals.

Amb capacitat per a cinc ocupants (pot arribar a 7), el cotxe presenta un habitacle ampli en totes les seves cotes, està extremadament ben acabat i aparentment molt ben muntat (no el vam poder tocar gaire, ja que ens van posar molta pressa al Mobile Congress).

Pantalla giratòria de 17,1’’

El quadre d’instruments és totalment digital. Ofereix una pantalla de 9,8 polzades que es suma a la segona gran pantalla giratòria de 17,1 polzades del taulell de comandaments frontal.

La principal funció d’aquesta segona pantalla, més enllà de servir per poder gestionar tot el referent al confort, a la informació en ruta i a l’estat de les bateries, és allotjar el sistema multimèdia i el de telefonia. Aquest últim és lògicament compatible amb Apple CarPlay i amb Android Auto.

Sota la pantalla hi ha dues bases de càrrega sense fils per a mòbils i dos portagots just darrere.

Tant a la zona del túnel central -per a ús del conductor- com davant del seient de l’acompanyant, hi ha dues taules plegables. Així mateix, el cotxe ofereix diferents ports de càrrega USB, USB-C i preses de 12V.

Pel que fa als teixits del taulell de comandaments, el dels panells de les portes, el de la consola central i el dels seients, es pot triar entre EcoFabric i FeelTeck, dues tonalitats de color negre. Tots dos estan fets a base de materials reciclats. El mateix succeeix amb les catifes, fetes a partir de xarxes de pesca abandonades.

Limo Mode

Els passatgers de la segona filera, a més de molt còmodes, també poden relaxar-se control·lant el seu entorn des de la seva pròpia pantalla tàctil digital. Aquesta funció opcional permet que puguin ajustar aspectes com la temperatura, la velocitat del ventilador o el control del volum del sistema de música. D’altra banda, des d’un altre control es pot inclinar elèctricament el seient cap enrere. Tant la pantalla, com el fet de poder inclinar els seients, formen part del paquet opcional ‘Limo Mode’.

Park My Car

Posats a esmentar opcions, comentarem el Park My Car. Es tracta d’un sistema automàtic d’assistència a l’aparcament. Quan s’activa, el cotxe escaneja l’àrea d’aparcament dels voltants mitjançant uns sensors ultrasònics i unes càmeres. Un cop localitzarà la millor opció,, ja sigui una plaça en paral·lel o en bateria, el cotxe aparcarà tot sol. El Park My Car també inclou la detecció d’obstacles en ruta, com ara vianants, ciclistes o altres vehicles. En cas de conflicte, el cotxe frenarà sense que el conductor hagi d’intervenir.

1+3 mecàniques

Pel que fa a la mecànica, el Fisker Ocean està disponible amb tres versions, precedides per una quarta limitada de llançament, el Fisker Ocean One. Més enllà del One, del qual ja no hi ha disponibilitat, el catàleg ofereix l’Sport, l’Ultra i l’Extreme.

L’Ocean Sport és la versió d’accés. Equipa un únic motor de tracció posterior amb 279 CV que permet pujar de 0 a 100 km/h en 6,9 segons. La seva autonomia es situa en 630 km. En segon lloc tenim l’Ocean Ultra. Amb 547 CV i una acceleració de 0 a 100 de només 3,9 segons, aquesta versió incorpora dos motors, un a cada eix. Finalment hi ha l’Ocean Extreme, que com l’Ocean One de llançament té 558 CV de potència. L’Extreme, que també és de tracció integral, només necessita 3,6 segons per arribar als 100 km/h.

El que totes les versions tenen en comú és la bateria de 113 kWh (106 kWh d’ús real). Aquesta bateria permet, segons l’acabat, entre 547 i 580 km d’autonomia de l’Extreme i l’Ultra, als 630nde l’Sport (segons cicle WLTP).

30 minuts per al 80%

A màxima potència, el sistema de recàrrega de la bateria podrà recuperar del 10 al 80% de la capacitat en uns 30 minuts. Així que tant per autonomia, com per temps de càrrega, l’Ocean és una bona opció.

Pel que fa als preus, a mode d’orientació, sapigueu que a Espanya l’Ocean estarà disponible a partir d’uns 42 mil euros de l’acabat Sport. Al lloc web de la marca, a preu estatunidenc, aquest acabat arrenca des dels 37.499 dòlars.

Recordeu que ja és possible reservar unitats via web. Per fer-ho però, haureu de fer un dipòsit de 250 dòlars. Un cop fet el dipòsit i configurada la vostra unitat, caldrà esperar que comencin a arribar les primeres reserves.

Fotos: Fisker