, ,

Albert Llovera presenta als medis la seva participació al Dakar 2024

Dakar 2024.- Avui a migdia a la seu de l’Automòbil Club d’Andorra, Albert Llovera, flanquejat per la seva neboda, la també pilot Margot Llobera, han dut a terme la presentació als medis del país la seva propera participació al Dakar, prova què com cada any arrencarà a primers d’any.

Després de molta feina, Albert Llovera ha aconseguit fer realitat l’objectiu de tornar a estar el proper 5 de gener al podi de sortida del Dakar 2024, edició que arrencarà des de la localitat d’Alula, a l’oest d’Aràbia Saudita. Aquesta serà la segona temporada consecutiva en la què el pilot d’Andorra la Vella hi participarà.

Albert Llovera & Ford Trucks

Enguany,  l’andorrà participarà als comandaments d’un camió de Ford Trucks, amb Margot Llobera com a navegant i Marc Torres com a mecànic.

Als parcs d’assistència comptaran amb el suport dels tècnics de l’equip Fesh-Fesh, responsables de la preparació del camió. A l’Aràbia Saudita però, hauran de fer-se càrrec ells mateixos del manteniment de la mecànica després de les jornades de competició.

Prèvia al Marroc

Tal i com vam avançar-vos a l’article del passat 19 d’octubre, de cara a la seva posada a punt, la personal i lògicament la del camió de nou tones, l’equip es va desplaçar al Marroc fa un més i escaig per poder realitzar un seguit de proves, entre les quals, les referents al funcionament dels nous comandaments i a la posició del seient del pilot, doncs tot ha estat totalment reconfigurat. I és que a més dels comandaments adaptats al pilotatge de Llovera, el seu seient enguany està instal·lat més endarrerit del normal per evitar que estigui just a sobre de les suspensions, quelcom que implicava massa impactes directes al pilot. En tot cas, tal i com comentava l’Albert, “el fet d’estar més endarrerit solventa molt el confort, però també implicarà haver d’anticipar-se molt més a les reaccions del camió, doncs és més complicat percebre-les

Darrers retocs

A data d’avui, el vehicle segueix a les instal·lacions de Fesh-Fesh a Ostrava (República Txeca), on estan realitzant els ajustaments finals fins que l’Albert i el seu equip arribin el proper 1 de desembre. Dos dies més tard, el camió iniciarà el llarg viatge cap a l’Aràbia Saudita.

Principals modificacions

Entre les modificacions mecàniques, els de Guidosimplex han canviat el sistema d’accionament de l’accelerador incloent un nou i sofisticat suport amb un segon potenciòmetre (un d’ells està situat als peus). D’aquesta manera el sistema d’acceleració del camió treballarà de manera independent amb els dos potenciòmetres. Gràcies en això, a les etapes en les que poguessin pilotar la Margot o en Marc, ho podran fer normalment.

Les noves suspensions també són un dels aspectes en els què s’ha treballat, en aquest cas els tècnics de Donerre, el fabricant. Val a dir que no parlem exclusivament de les suspensions del camió, també i no menys importants, s’ha treballat en els amotidors de la cabina, cabdals per absorbir el màxim possible els bots que implica un camió a alta velocitat per pistes plenes de sotracs, salts, trampes naturals..

Tal i com comentava Margot Llobera, a les proves del Marroc, on van arribar a rodar a 170 km/h, els impactes a la cabina eren constants i molt forts i això és extremadament dur de suportar. En aquests sentit, amortidors de cabina al marge, per reforçar el cos al màxim la pilot ha estat duent a terme una preparació física específica per poder suportar les llargues etapes.

Novetats d’aquesta edició 2024

La prova organitzada per l’A.S.O. (Amaury Sport Organisation) es disputaran entre els dies 5 i 19 del proper mes de gener. La sortida tindrà lloc a Alula i l’arribada a Yambú.

La cursa constarà d’una etapa pròleg i de dotze etapes més a disputar en 14 dies. En total seran uns 5000 km per territori àrab, amb un 60% de zones inèdites concentrades a les especials cronometrades.

D’esquerra a dieta, Margot Llobera, Albert Llovera i Marc Torres

David Castera, director de la prova, ha promès als participants grans trams de dunes amb moltes dificultats tècniques. En això caldrà afegir la sempre complicada tasca de la navegació. Afortunadament però, Margot Llobera domina molt aquest aspecte, quelcom que sempre ha demostrat com a pilot de motos.

Més enllà del sempre temut ‘Empty Quarter’ l’obstacle a superar a meitat del raid, aquesta nova edició 2024 inclourà una nova cronometrada de 48 hores. Serà una etapa de dos dies i tindrà les limitacions d’una etapa marató. Els competidors podran ajudar-se entre ells, encara que no podran escollir els companys ni de menjador ni de taller. A les 16:00 hores tots els vehicles estaran obligats a aturar-se al següent campament, podent reprendre la ruta l’endemà a partir de les 7.00 hores.

15 dies de pur Dakar

Un any més, el Dakar serà el centre d’atenció de tots els aficionats durant la primera quinzena del mes de gener. Albert Llovera i Ford Trucks España estaran entre els participants i nosaltres, des d’aquí, en farem tot el seguiment.

Sort a tots!

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport