, ,

DAKAR: LLOVERA COMPLETA LA SETENA ETAPA EN LA 16ª POSICIÓ

Després del dia de descans que marcava l’equador del Dakar, Albert Llovera, Marc Torres i Ferran Marco han completat la setena etapa i els 546 km que separen les localitats de Riyadh i Wadi Al Dawasir, en la 16ª posició.

Paulo Gonzalves per la vida

Malauradament, aquesta ha estat una etapa marcada per la mort del pilot de motos Paulo Gonzalves, després d’haver patit un accident. Per aquest motiu la 8a etapa de demà dimarts no la disputaran ni les motos ni els quads.

Com comentava Llovera en el seu compte de Twitter, tot i la gran tristesa que ha envaït l’ambient, el millor homenatge que se li pot fer al pilot és continuar endavant.

“Em falten paraules per descriure la tristesa que sentim tots en el Team de Rooy-Petronas, però estic segur que Paulo voldria que seguim gaudint del que fem”

L’Iveco 517 es manté 14è

Amb un temps total de 5h 42’, 38’’,  l’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas de llovera-Torres i Marco segueix en la 14a posició de la general. Per tant, l’objectiu d’acabar en el Top10 està intacte, quan falten 5 etapes pel final.

Etapa marcada pel combustible

Aquesta 7a etapa ha començat amb problemes per a Llovera-Torres-Marco, I és que no han pogut repostar en el punt que tenien previst. En arribar al punt, s’han trobat que no hi havia ni gota de gasoil.

Així ho comentava Llovera:

En arribar a la gasolinera ens hem trobat amb la sorpresa que no hi havia gasoil i no hem tingut més opció que continuar. Pensàvem que no arribaríem al final. Per això, a 100 km del final hem decidit baixar una mica el ritme. Era preferible perdre uns minuts que quedar-nos tirats enmig de l’especial”

Quant al traçat de l’etapa, el pilot d’Andorra la Vella reconeix que el cansament es va notant, però que tot i això les sensacions segueixen sent molt bones:

“Les característiques de l’etapa eren molt semblants a les de dies anteriors. Cada vegada però, ens trobem més còmodes, habituats i amb la confiança suficient per superar els obstacles que vagin sorgint”

Novament els Kamaz

Respecte a la classificació general de la categoria camions, el domini dels Kamaz ha tornat a ser incontestable. De fet, en la jornada d’avui els 4 camions de l’equip rus, encapçalats per Karginov, són els que han ocupat les 4 primeres places de la classificació de l’etapa.

Esmentar que Nikolaev, amb problemes en les últimes etapes, s’ha reenganxat al raid malgrat no tenir ja cap opció en la general.

Per tant, Karginov i Shibalov encapçalen la general, seguits de bastant lluny per Viazovich en tercera posició (46’39’’).

Demà un bucle molt variat

En la 8a etapa de demà, els participants disputaran un bucle amb sortida i arribada a Wadi Al Dawasir. Serà un traçat amb zones molt ràpides i zones més tècniques. Es disputarà entre canons de pedra, paisatges de muntanya i per variar, amb dunes i més dunes.

L’etapa tindrà un recorregut total de 716 km, dels quals 477 seran cronometrats i 239 d’enllaç.

Per recuperar els articles de les etapes anteriors, feu clic aquí.

Info original i fotos: Fotoesport