,

Tot i les complicacions, Frank Porté signa un 12è lloc a Nogaro

El passat cap de setmana va arrencar a Nogaro el Campionat de França d’F4 per a Frank Porté, que enguany participa per segon any al certamen francès.

Dos anys a l’F4

Gràcies a l’experiència adquirida l’any passat, una primera temporada en la què l’andorrà va guanyar-se el respecte de tothom gràcies a la gran evolució que va fer, aquest 2024 les coses es presenten ben diferents. I és que el jove Porté s’ha convertit en un pilot de monoplaces molt més experimentat.

És així que amb la motivació i el desig de materialitzar la seva passió pel pilotatge, una passió heretada principalment del seu pare, l’andorrà ha començat aquesta segona temporada amb molta més confiança, coneixements i suport.

Inici accidentat

Com queda dit, la primera de les set proves que completen el francès d’F4 va ser d’allò més complicada per a tots els pilots en general i més encara per a Porté, tant pels aiguats que va haver-hi tota la setmana, com pels incidents derivats en gran mesura per les condicions del circuit a causa del temps.
De fet, l’andorrà va veure’s perjudicat des de les mateixes rondes qualificatòries:

La meva sessió de qualificació es va veure afectada pel trànsit,” – explicava el pilot.

“Al final, diferents circumstàncies van afectar els temps de la meva millor volta i vaig haver de conformar-me amb la 12a posició. Com les diferències amb els rivals van ser mínimes, cada detall, errada o afectació comptava molt. Tant va ser així que per només quatre dècimes no vaig sortir des de la 2a línia a la Carrera 1”

Malauradament, el del Principat no va poder acabar la primera cursa a causa d’un xoc que va obligar-lo a retirar-se sense poder fer res per evitar-ho.

2 carrera suspesa

Pel que fa a la segona cursa, després de rodar en formació darrere de l’SC durant molta estona, tot esperant que la pluja baixés d’intensitat, finalment els comissaris van optar per suspendre-la, ja que la pluja va anar cada cop a més.

En aquest context a l’andorrà només li quedava per davant la tercera carrera (dilluns dia 1), per tal de remuntar la cita de Nogaro.

3r round sense aleró

En aquest tercer ‘round’, Porté sortia des del 13è lloc. Un cop el llum verd va il·luminars-se, l’andorrà va guanyar ràpidament diverses posicions per intentar acabar el meeting més a prop del que inicialment s’havia plantejat fer.
Tot i la bona sortida que va fer adelantant quatre pilots als primers compassos de la cursa, mentre lluitava per desfer-se d’un nou contrincant i situat enmig d’un grup amb molts monoplaces, tots a escassos centímetres els uns dels altres, Porté va acabar colpejant al monoplaça que tenia al davant fent malbéel seu aleró frontal.

Lògicament, sense l’aleró, peça clau en termes d’aerodinàmica i estabilitat, el rendiment del seu monoplaça va perdre tota la competivitat necessària per poder seguir el ritme de la resta de pilots i per tant va perdre tota opció d’acabar al Top10.

Respecte d’això, en Frank comentava que  “l’estabilitat del meu F4 va començar a deteriorar-se irremeiablement, fent impossible que pogués intentar res més que defensar la posició. Malauradament els punts que m’havia proposat aconseguir a Nogaro van esvair-se ja que era impossible acabar al Top10.”

Val a dir que tot i la manca de rendiment del seu monoplaça, Porté va aconseguir aguantar la pressió dels pilots que duia al darrere, mantenint-los a ratlla fins creuar la meta en la 12a posició.

La propera cursa del francès d’F4 arribarà en unes setmanes a Ledenon.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original Kartcom