,

Una avaria obliga a Albert Llovera a retirar-se del Dakar 2023

Al final, després de molt d’esforç i de superar tots els entrebancs que els havien sorgit fins el moment, una pedra enganxada a la carcassa del diferencial va acabar definitivament amb qualsevol opció que Llovera-Llobera-Vojkovsky poguessin continuar al Dakar.

Una avaria insalvable

Tot i que els tècnics de l’equip van fer tot el possible per solucionar el problema, l’abast d’aquest va resultar insalvable. Tal i com ho comentava el pilot d’Andorra la Vella posteriorment, “una pedra enganxada a la carcassa protectora del diferencial va provocar un forat en un dels conductes d’oli, deixant sense lubrificant el diferencial

Havíem començat la prova amb un ritme competitiu, sense arriscar massa i pilotant molt per sota del nostre límit, però la prudència inicial no va ser suficient”afegia l’andorrà.

A 60 km de meta

El cert és que l’equip Ford Trucks España havia completat bona part de la cronometrada a molt bon ritme i estaven lluitant en la part mitjana de la graella de camions. Amb tot, mancant uns 60 km per a arribar a la meta, va arribar el problema. El que l’equip no sabia en aquell moment era el seu abast.

Aquestes eren les paraules d’un dels membres de l’equip des del lloc de l’incident, quan encara treballaven per solucionar el problema: Estàvem completant l’etapa a bon ritme i guanyant confiança després del succeït la jornada anterior (els problemes amb l’accelerador). Amb la meta molt a prop, tot d’una s’ha bloquejat el diferencial posterior. Estem treballant per desbloquejar-lo”.

Com queda dit, al final no va haver-hi cap opció de solventar el problema i Llovera-Llobera-Vojkovsky van haver de donar per acabada la seva participació en aquesta edició 2023 del Dakar.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font/Fotos: Fotoesport