, ,

Una G4 molt intensa va decidir els podis de les ANDBANKGSeries

Antonio Otero entre els Clio ICE Trophy, Jose Roger a Side by Side i Maxime Emery als ICE Gladiators, van proclamar-se guanyadors de les AndbankGSeries 2024 aquest passat cap de setmana, després d’un meeting (G4) en el què la tensió i la incertesa, tal i com es preveia, va ser la nota predominant.

Podi final de la Clio ICE Trophy amb Antonio Otero (centre) com a guanyador

Des del minut 1, Jose Roger!

A buggies, Jose Roger va ser l’únic que va iniciar i acabar el meeting com a líder. I és que Roger va mantenir-se en aquesta posició fins pujar-se al podi final del certamen. En canvi, Jesus Cucharrera, company seu, va començar sent un dels aspirants al triomf, però finalment va acabar fora del podi final.

Entre els pilots dels Clio Rally5, va ser Baptiste Panissie -pilot que no tenia cap opció al Top5-   qui va aconseguir un triomf espectacular.

Destacar que entre els que es jugaven el títol, Antonio Otero va ser qui millor va mantenir la tensió, aconseguint derrotar als seus contrincants. Es dóna la circumstància que Otero, tot i no guanyar cap dels meetings del campionat, va acabar proclamant-se campió de la categoria.

Maxime Emery en motos!

Maxime Emery va fer valer la seva gran experiència per aconseguir el triomf a la disciplina reservada a le motos. Emery va guanyar les dues curses, atrapant així a l’andorrà Xavi España, líder fins abans d’iniciar-se la darrera carrera d’aquesta edició 2024 dels ICE Gladiators.

La climatologia, el gran malson!

Com ha passat des del mateix principi, els malabarismes, de fet quasi que podríem dir ‘la màgia’ feta pels responsables del circuit per aconseguir tenir la pista a punt cada cap de setmana de curses, superant així les adversitats que dia a dia han provocat les altes temperatures registrades, va tornar a ser la tònica de cara en aquesta darrera G4. I és que l’equip de pista de les instal·lacions del Port d´Envalira no va poder treballar amb la tranquil·litat desitjada, tampoc per a aquest darrer round de les AndbankGSeries. De fet, si les altes temperatures han estat el factor comú als tres meetings anteriors, en aquest va sumar-s’hi també la pluja dels dies previs a la cita. Al final però, com sempre, els responsables de la pista van fer mans i mànigues i el circuit va poder acollir amb certa normalitat la darrera convocatòria d’aquesta edició 2024.

En aquest sentit, una de les moltes decisions que l’organització van haver de prendre, va ser la variació del programa horari per poder aprofitar els moments del dia en què la temperatura castigava menys la pista. Així doncs, els motards van competir a partir de les 9 del matí, mentre queels pilots de Side by Side i els dels Clio Rally5 ho van fer a partir de les 19.00 hores.

Cansat però molt satisfet

“Crec no equivocar-me a l’hora d’afirmar que ha estat l’edició més complicada des que estic al capdavant. L’experiència acumulada els cinc anys anteriors ha estat decisiva per completar els quatre meetings previstos, amb un únic ajornament i acabant la data prevista” – comentava Bercianos, màxim responsable de les instal·lacions,  després del lliurament de trofeus.

“Si mirem enrere i repassem el que han estat els últims 45 dies al Port d’Envalira, se’m fa difícil creure que hem aconseguit i on hem arribat – afegia.

I es que com bé deia Bercianos, “hem complert amb la promesa de fer diferents traçats a la pista a cada meeting, tot i que en alguna ocasió ho hem hagut de fer com a solució d’urgència per poder competir, igual que els canvis al programa horari”.

Per últim, Bercianos va voler dedicar aquest agraïment a tots els implicats en aquesta nova edició de les curses de gel d’Andorra: “Malgrat els canvis que hem hagut de fer i del fet d’haver-los hagut de fer amb el temps molt just per poder reaccionar, el suport que hem tingut de tots els implicats a les AndbankGSeries 2024 ha estat un plus molt important de motivació per continuar avançant. Gràcies a tots”

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info/fotos: Fotoesport