,

A Ferrol, Vinyes-Mercader estrenen el Hyundai Rally 2 en l’asfalt amb un sisè lloc

Al volant del Hyundai i20 Rally2 – Team Rallycar, Joan Vinyes i Jordi Mercader van aconseguir finalitzar en el sisè lloc de la classificació absoluta del 54è Ral·li de Ferrol. La parella va aconseguir aquest resultat, malgrat tots els inconvenients que van haver de superar, entre ells, un toc a l’inici del shakedown que va fer perillar la seva participació.

Val a dir que tot i que no van tenir una estrena en asfalt, diguem-ne “plàcida”, un cop superada la incidència de la primera secció les aigües van tornar a lloc i els del Hyundai i20 Rally2  van poder acabar gaudir de la seva mecànica i del ral·li.

Un cop al parc tancat de l’Av. d’Esteiro, el pilot de Hyundai-Andorra feia la següent valoració de la prova gallega: “Estic satisfet de l’experiència que hem viscut a Ferrol. Era el nostre primer ral·li sobre asfalt amb el Hyundai Rally2 i a priori sabíem que no tindríem un rival directe per poder establir referències. Això no era un problema, doncs el nostre objectiu era fer quilòmetres en asfalt per anar coneixent les reaccions del cotxe.

Respecte del succeït a l’inici, Vinyes afegia que “vam tenir un inici molt negatiu. Un toc al shake ens va obligar a variar el pla de treball, però a mesura que va avançar el ral·li i gràcies als tècnics del Team Rallycar, vam poder retrobar el nostre objectiu inicial”

Complicacions tot just començar

Com comentava Vinyes, a l’inici de la primera passada per l’especial del shakedown, l’andorrà no va poder evitar una lleugera sortida de carretera que va danyar la part frontal dreta del Hyundai. Per evitar que els danys poguessin anar a més, van decidir no continuar i esperar a ser traslladats a l’assistència.

Vinyes ens comentava d’aquesta manera com va produir-se l’incident: “Va ser just a l’inici. Amb la roda posterior vam passar per una zona humida i tot i que no anàvem ràpid, el cotxe va girar-se i allà ens vam quedar. La primera impressió va ser que els desperfectes no eren de gravetat en l’àmbit mecànic, quelcom que un cop a l’assistència de Rallycar van confirmar-nos. Amb tot, l’equip de mecànics va treballar de pressa i vam poder sortir al ral·li sense problemes”.

Problemes amb el turbo

Passat l’ensurt inicial, Vinyes-Mercader van prendre la sortida amb normalitat. Molt aviat però, van adonar-se que la mala sort encara no s’havia acabat. I és que al llarg de les dues especials de la primera secció de l’etapa inicial: San Sadurniño – As Somozas (19,88 km) i As Somozas – As Somozas (10,61 km), es notava que el Hyundai no estava al 100%.

“Vam fer aquesta primera passada per les especials d’As Somozas sense turbo. Es va deixar anar un tub i ens vam quedar sense la potència habitual” – afegia el pilot del Principat respecte del succeït en aquesta primera secció del ral·li.

Novament, els tècnics de Rallycar van arreglar el problema i Vinyes-Mercader van poder completar la recta final d’aquesta primera etapa, ara sí, sense més incidències i marcant els cronos que en principi havien previst.

2a etapa sense entrebancs

A la segona etapa tot va rutllar com havia de fer-ho, fet que els va permetre poder finalitzar el seu primer ral·li sobre asfalt amb el Hyundai Rally 2.

“Deixo Ferrol satisfet pel treball fet i molt agraït al Team Rallycar per la possibilitat que ens ha donat de poder pilotar en especials asfaltades una mecànica amb el potencial del Hyundai Ral·li 2. Ha estat molt positiu”

El proper compromís del pilot d’Andorra la Vella arribarà els dies 8, 9 i 10 de setembre, també sobre asfalt. Val a dir però, que en aquesta ocasió serà al circuit de Zolder (Bèlgica) i al volant d’un Porsche 911 Cup. Ens referim al cinquè ‘round’ de la Porsche Carrera Cup Benelux.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport