,

Joan Vinyes va fregar el doblet a la Porsche Carrera Cup de Zandvoort

El meeting de la Porsche Carrera Cup Benelux s’estava desenvolupant de forma espectacular per a Joan Vinyes i el seu equip (Baporo Motorsport), fins que en la segona carrera un pilot PRO que tenia al davant va fer una virolla provocant un toc inevitable amb l’andorrà. Com a conseqüència de l’impacte se li va quedar  bloquejada la roda posterior esquerra. El més lamentable és que tot just faltaven 7’ per finalitzar la carrera.

Abans del cop, l’andorrà liderava amb claredat entre els AM, arribant a rodar en la vuitena posició absoluta. A més, prèviament havia guanyat la primera carrera.

Una pista nova per a Vinyes

La pista holandesa, amb una dilatada trajectòria però tanmateix encara poc coneguda en l’àmbit internacional. està en les dunes del nord de Zandvoort, als Països Baixos. De fet, aquest circuit va ser l’escenari del recuperat GP d’Holanda de Fòrmula 1, la passada temporada.

Vinyes va arribar amb molt poca informació del traçat, mentre que la majoria dels seus rivals sí que el coneixien, ja fos per ser de la zona, o bé perquè ja han competit en anteriors edicions de la Porsche Benelux.

L’andorrà sorprèn tothom als lliures

Al no conèixer el circuit, se suposava que Vinyes es prendria els entrenaments lliures amb una certa tranquil·litat. No obstant això, després de completar les 12 voltes que completaven la tanda, amb un millor crono de 1’40”740 el de Suzuki Ibèrica es va posar al capdavant de la categoria AM.

En la segona tanda, també de 40’, el seu crono va ser sensiblement més alt (1’40”875)

A 19 mil·lèsimes de la pole-position

Els objectius que tenia Vinyes i el seu equip eren exigents, però podien ser factibles. Això va quedar demostrat quan poc després d’iniciar els oficials, l’andorrà marcava un registre a poc més de tres dècimes per baixar de 1’39”.

Després d’una lleugera parada al box a causa de una bandera vermella, Vinyes va seguir amb el segon intent de volta ràpida, rebaixant dues dècimes el temps anterior.

Semblava que la pole de la primera carrera estava molt a prop, però en l’última volta Sebastien Lajoux va trobar una pista sense quasi trànsit i va poder parar el crono en 1’39”829.

El Safety Car protagonista de la 1a. carrera

Després d’una sortida en la què no va haver-hi incidències, la primera carrera va desenvolupar-se  amb molta normalitat, és a dir, amb les esperades lluites entre els pilots, que a l’hora de fer avançaments, s’havien d’empescar com fer-ho, doncs avançar no era fàcil i sortir-se de pista sí!

Amb gairebé mitja carrera per disputar, un toc entre diversos pilots va canviar el panorama de la competició. Com sempre que hi ha un incident important, va acabar sortint el Safety Car fins que el circuit tornés a estar operatiu. Quan faltaven 4’ pel final, el cotxe de seguretat va retirar-se i la carrera va reiniciar-se. No obstant això, 3’ més tard un altre incident va provocar una nova sortida del Safety Car i els cotxes van acabar creuant la línia d’arribada sense diferències apreciables.


Classificació carrera 1

  1. Joan VInyes
  2. Sebastien Lajoux
  3. Sitjn Lowette
  4. Jan Lauryssen
  5. Ad Geerts.

Va la dir que en aquesta jornada inicial, tot el dia va amenaçar pluja. Finalment el temps va aguantar fins al final. Diem això perquè un cop acabada la cursa va començar a diluviar.

En la 2a. carrera van sobrar els últims 7’

Després del diluvi de la nit anterior, el dia va a aixecar-se sense riscos de precipitacions, de manera que la segona carrera del meeting de Zandvoort també es disputaria amb l’asfalt sec.

L’estratègia prevista de Vinyes en aquesta segona carrera era bàsicament superar sense problemes els tocs habituals de les sortides i situar-se al capdavant entre els AM ràpidament, quelcom que va complir-se sense problemes.

Ja superat l’equador de la carrera,  Vinyes es trobava en el Top10, sense rivals per darrere i seguint el ritme dels PRO que el precedien. Malauradament, quan semblava que s’havia superat el més difícil va arribar l’incident esmentat en el primer paràgraf.

Molt contrariat pel succeït, Vinyes comentava que “estava gaudint molt de la carrera. No van  haver-hi banderes vermelles i vaig poder disfrutar molt d’aquest circuit fins que un rival va quedar-se travessat davant meu. Tot i que vaig intentar evitar-lo per la dreta, el seu frontal va acabar impactant contra el meu cotxe i la roda va quedar bloquejada pel cop“

La propera cita de la Porsche Carrera Cup Benelux (dies 7, 8 i 9 d’octubre)  també serà en una de les pistes mítiques de l’automobilisme europeu, concretament la de Holckenheim a Alemanya.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font / Fotos: Fotoesport