,

28è LLOC AL MOTORLAND

Xavi Cardelús va classificar-se en el 28è lloc al Motorland, prova del Gran Premi d’Aragó de Moto2.

Cardelús, que va viure una cursa complicada, s’estrenava en aquesta carrera amb els de Marinelli Snipers. Amb aquest equip disputarà el que queda del Mundial de Moto2.

Cursa complicada

La cursa aragonesa no va una gens fàcil, atès que el pilot no ha tingut quasi temps d’adaptar-se ni a la moto ni a l’equip. El pilot encara necessitarà un mínim de temps per poder adaptar la moto al seu estil de pilotatge.

Cardelús, que sortia des de la 33a posició, va superar dos pilots abans d’arribar a la primera frenada, però els problemes amb l’estabilitat de la moto, no li van permetre marcar un ritme que possibilités seguir remuntant.

Falta adaptació

Tot i això, el resultat i les prestacions del pilot andorrà entren dins del previsible, atès que, com diem, tot just estrenava equip.

El treball de posar la Kalex de la formació italiana al seu gust i adaptada al seu tipus de pilotatge, requereix més temps del que ha pogut tenir amb les sessions d’entrenaments d’aquest Gran Premi.

La seva volta ràpida en cursa va ser de 1’56.6, encara lluny del seus millors registres al traçat aragonès.

XAVI CARDELÚS S’ESTRENA COM A PILOT DE L’EQUIP SNIPERS

Xavi Cardelús s’estrena com a pilot de l’equip Snipers aquest cap de setmana. En aquest sentit, el pilot andorrà ha viscut avui la seva primera jornada d’adaptació.

1a rodada

Així doncs han dut a terme  els primers entrenaments de cara al Gran Premi d’Aragó, que es disputarà a MotorLand i que suposarà la seva estrena amb l’equip Snipers, amb el qual acabarà la temporada del Campionat del Món de Moto2.

El pilot s’ha dedicat sobretot ha adaptar les mides i reglatges de la moto al seu estil de pilotatge i al seu físic.

Adaptació

En la sessió matinal Cardelús i els membres del seu equip han treballat dur. Calia adaptar la posició de pilotatge i definir el posicionament dels semimanillars i dels estrebs de la Kalex.

Demà més

El segon entrenament lliure ha estat marcat per les altes temperatures. Les males condicions de la pista han fet que no es poguessin millorar els temps. En aquest cas, l’andorrà i el seu equip han començat a posar a punt les suspensions de la moto.

Continuaran amb aquesta tasca demà, donat que la volta ràpida d’avui  (1:57.27), encara està gairebé a dos segons del seu millor registre en aquest circuit.

 “La d’avui no ha estat una jornada sencilla.  Tot i que ja sabíem que era el principi del procés d’adaptació a la moto, no ha estat un día fàcil. Al matí hem hagut de modificar la posició dels semimanillars i dels diferents elements de posicionament sobre la moto.  A la tarda ha tocat el torn de les suspensions, una tasca feixuga que no es pot fer ràpid. A tot això cal afegir que a causa de la calor, les condicions de la pista han fet que molt pocs pilots milloressin els registres.

Demà hem de seguir treballant en la moto per seguir posant-la al meu gust. Tot i això, l’important és que gairebé he rodat dos segons més ràpid en aquest circuit”

Demà es disputarà la tercera sessió d’entrenaments lliures i els entrenaments classificatoris. Començaran a les 15:05.