,

Gran actuació de Tony Cachafeiro al CEK de Xiva

Aquest passat cap de setmana a Xiva (València), en el marc de la segona cita del Campionat d’Espanya de Kàrting (CEK), Tony Cachafeiro va tornar a demostrar de quina pasta està fet, protagonitzant una de les millors actuacions en la seva curta carrera esportiva.

Dissabte l’andorrà va fregar la Pole, quedant segon del seu grup de classificació. També va arribar a liderar les mànigues classificatòries en dues ocasions, mentre que diumenge va tancar les dues carreres al Top 10.

Cap de setmana de pluja

S’esperava un cap de setmana de pluja i així va ser. Si divendres van disputar-se els lliures amb unes condicions climatològiques canviants, però una mica més estables, dissabte van aparèixer les primeres gotes del dia just abans de les classificatòries en les què competeix Cachafeiro.

És així que l’andorrà va haver d’afrontar una classificació (de tan sols cinc minuts), amb la pista molla, atès que va ploure fins al mateix moment en què va arrencar la tanda. Per això, els pilots van optar per sortir amb gomes de pluja, adaptant-se a les circumstàncies de la pista sobre la marxa. En aquest sentit, amb l’ajuda d’Ángel Aviñó, el seu mecànic, Cachafeiro va adaptar-se a la perfecció a la situació.

L’estratègia del pilot d’MDC passava per apurar al màxim per a sortir a pista, jugar-se-la a dues voltes i mirar de rodar tot sol, sense patir el rebuf de cap pilot, per així  poder marcar el seu propi ritme. L’estratègia plantejada els va funcionar molt bé, finalitzant segon del seu grup.

Liderant dos cops

Hores més tard van arribar les dues mànigues classificatòries que definirien la posició final de cara a la primera carrera del diumenge.

A la primera tanda Cachafeiro va demostrar ràpidament que és un dels pilots amb la tenacitat i l’aplom suficient per militar al grup líder de la seva categoria. I és que ràpidament va posar-se amb el grup de cinc pilots que comandaven la pista, fins i tot liderant la comitiva en diversos moments.

No obstant això, en l’últim revolt, quan rodava cinquè, en un intent de fer-se amb la quarta posició una virolla va fer-lo sortir de pista. Sense opcions de poder fer res, l’andorrà va acabar 30è.

A la segona màniga l’andorrà va tornar a demostrar la seva capacitat de reacció per  donar la volta a les coses per complicades que estiguin. Diem això perquè l’andorrà -que va arribar a liderar la primera volta-  va protagonitzar una màniga incisiva que va dur-lo al 8è lloc final.

18 posicions en una volta

Amb aquests registres, l’andorrà va acabar situat a 28a posició de cara a la primera carrera de diumenge. Lluny de conformar-se, Cachafeiro va tornar a sortir decidit i per totes. Tant va ser així que a la primera volta va remuntar fins a 18 posicions, colant-se contra tot pronòstic al Top 10.

A la segona carrera Cachafeiro -més conservador-  va poder remuntar dues posicions, creuant la línia de meta al 8è lloc.

Amb aquest excel·lent balanç de carrera, l’andorrà i el seu equip MDC Racing van tancar un gran cap de setmana a Xiva, el millor de la seva carrera com a pilot!

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.