,

BON BALANÇ PELS PILOTS DE L’ACA ESPORT A FONT ROMEU

Tot i que la majoria de pilots de l’ACA Esport tenien a la vista compromisos propers, van estar a un excel·lent nivell  a la 36ème Course de Côte Font Romeu, la prova de muntanya disputada en les immediacions d’aquesta bonica localitat francesa.

Raül Ferré (Speed Car GTR)

Ferré, debutant en aquest particular escenari, va presentar ja en la primera pujada (47”212) les seves credencials al podi absolut, posició que finalment va concretar millorant el seu crono (46”910) en l’última pujada. A més es va situar en la 2a posició entre els CM.

Per al pilot del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, la seva primera experiència en una prova francesa va ser molt positiva.

Així ho explicava:

Amb una quinzena de pilots en la llista d’inscrits, alguns de reconegut nivell, la prova era, a priori, complicada. De totes maneres crec que hem estat a un bon nivell. Des del primer moment hem demostrat que podíem entrar en la lluita pel triomf dels CM. Al final hem estat a 2 dècimes del triomf, encara que per darrere Dimitri Pereira ha quedat a menys d’1 dècima i ens ha complicat el podi absolut fins a l’últim moment”

Raül Ferré

Edgar Montellà i Felipe Brandao.

Ambdós pilots van decantar-se per la possibilitat que ofereix la Federació Francesa d’Automobilisme (FFSA), de compartir vehicle en una prova de Muntanya.

Montellà va aconseguir un Top5 entre els CM (47”803), mentre que Brandao es va classificar en la 14a posició (52”224). El pilot comentava que el fet d’anar a Font-Romeu en aquest punt del calendari, ja és com una tradició. Aquest era el comentari que ens feia una vegada acabada la que va ser ja la seva  tercera participació consecutiva:

“Per a nosaltres l’objectiu principal era mantenir el cotxe en perfectes condicions i ho hem aconseguit. Cal tenir en compte que dimecres que ve (7 d’agost) ens  desplaçarem a Chantada per disputar la prova del nacional espanyol. Allà ens juguem el podi en la provisional en la categoria II”

Edgar Montellà

Per la seva banda, Brandao es mostrava molt satisfet amb l’experiència. Així ho comentava:

“He gaudit de l’experiència de pilotar un Speed Car molt més potent que el meu. Resoecte de si faré el canvi de mecànic?, la veritat és que no. Aquests corren molt i podríem dir que jo encara estic aprenent amb el GT 1000”

Felipe Brandao

Gerard de la Casa (Seat Ibiza Kit Car).

Malgrat no disputar la prova de Font-Romeu amb la seva mecànica habitual, Gerard va estar en tot moment entre els millors ‘Turismes’.

Amb els GT lluny, De la Casa va centrar-se en la lluita -aferrissada- que va haver-hi entre els vehicles de Grup A.

Al final va sortir victoriós entre els rivals del Grup A3, mentre que va haver de cedir la 2a plaça entre els Turismes al Subaru Impreza STi d’Arnaud Genesca.

El guanyador d’aquesta Sèrie B (Turismes) va ser el pilot francès Jean-Pierre Segura (Audi R8 LMS).

Gerard de la Casa

Per a Gerard de la Casa Font-Romeu va ser una manera de mantenir el ritme de competició de cara al proper compromís del CEM 2019.

Aquest era el seu comentari: “En una prova tan curta, la concentració ha de ser total si aspires a estar entre els millors. En aquesta ocasió, en sortir amb el Kit Car, hem deixat de costat el lluitar pel triomf entre els Turismes, pensant en Chantada on tornarem a sortir amb el Subaru. Vam pensar que prendre el risc de sortir amb el Subaru a Font-Romeu era innecessari”

Amb tot es mostrava satisfet del crono aconseguit: “M’ha sorprès haver superat rivals que a priori donava per fet que estarien per davant. També és cert que un dels pilots del Subaru (Arnaud Genesca) que pensava estaria per darrere, m’ha guanyat. En fi, una bon cap de setmana de competició”

Afegir que el de Gedith Center va fer un temps 48”857 amb el Subaru i amb el Còrdova 49”200. És evident que amb qualsevol d’aquestes mecàniques el seu triomf en Turisme hagués estat clar.

Font-Romeu un escenari molt particular

És de tots conegut que les competicions automobilístiques de muntanya són proves que es disputen a l’esprint, és a dir, els participants es juguen en pocs minuts el llarg treball previ de preparació de la carrera.

En el cas de la Course de Côte a Font Romeu es baten tots els rècords. El traçat de la prova de l’ASAC 66 té 1,300 km. Els pilots tenen com a principal dificultat una rotonda i una llarg revolt de dretes.

La mitjana aconseguida pels més ràpids s’acosta als 100 km/h, és a dir, el temps en què els millors completen la pujada no supera el minut.

La pluja protagonista.

La pluja va aparèixer just quan els vehicles de la Sèrie A (sense carrosseria) anaven a començar la seva segona pujada.

Els pilots tenien un crono que en aquelles condicions era impossible millorar. Per tant, alguns van decidir no prendre la sortida.

Per sort la situació va millorar en pocs minuts i la tercera pujada es va poder disputar amb normalitat.

 

Font original: Fotoesport