,

Joan Vinyes- Jordi Mercader (Suzuki Ibèrica) disputaran el Ral·li Ferrol

L’equip Suzuki Ibèrica i amb ell la parella formada per Joan Vinyes i Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly S oficial), ha aprofitat l’última remodelació del calendari del Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC) per poder disputar el 53è Ral·li de Ferrol – Suzuki, prova vàlida per al FIA European Ral·li Trophy, per a la Copa d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA), a més del campionat regional gallec i d’algunes copes monomarca.

La decisió de la FIA d’incloure el Rally RACC-Catalunya com a última cita del seu calendari va provocar que els responsables de l’equip Suzuki Ibèrica decidissin variar la part final de la seva agenda 2022.

Foto d’arxiu

En aquest sentit, l’equip va prendre la decisió d’avançar una setmana el retorn a la competició després de les vacances. En fer-ho, podrien disputar el ral·li considerat com “el de casa”. Així doncs,  l’última presència dels Suzuki Swift oficials en l’ERC serà en la prova del RACC-Catalunya, que enguany acollirà els certàmens internacionals més rellevants del món dels ral·lis.

Un traçat emblemàtic!

El guió a seguir per als participants al ral·li de l’Escuderia Ferrol s’iniciarà dijous (dia 18) amb la jornada de reconeixements.

Per a Vinyes, aquest traçat “continua sent el recorregut complicat de sempre. No és fàcil agafar referències perquè el traçat és molt semblant en totes les especials. També és cert que després de moltes temporades competint en aquests llocs tot se simplifica, encara que és impossible confiar-se”

Divendres (dia 19) a partir de les 9.30 hores, serà el moment de disputar els entrenaments lliures, el shakedown i el tram de qualificació (TCC).

Els participants haurà de superar 378,55 km, dels quals 117,10 seran cronometrats. En total seran 8 els trams (4 diferents) de velocitat distribuïts en dues etapes.

Irixoa-Monfero / Monfero-Monfero.

Aquests dos trams de 13,94 km i 14,12 km respectivament, configuraran la primera etapa, la qual es correrà el mateix divendres en horari de tard-nit. Així doncs, la zona de Montfero veurà alterada una vegada més la seva tranquil·litat amb el pas dels cotxes de competició, així com per la presència dels aficionats, què amb tota seguretat ompliran les cunetes per viure in-situ el ral·li.

San Sadurniño-As Somozas i As Somozas

El bucle habitual de dissabte en la segona etapa del ral·li tindrà dues especials. La primera de 19,98 km i la segona de 10,61, seran el centre d’atenció dels aficionats durant la segona jornada del ral·li.

Primera etapa sense assistència

Aquesta edició 2022 del Ral·li Ferrol serà a l’esprint! Qualsevol detall o imprevist podria allunyar als corredors de les posicions davanteres. Fins i tot podria deixar-los fora del ral·li.

El cert és que la primera etapa per Monfero acostuma a ser difícil. Si en això afegim que s’hauran de completar les dues passades a les especials, fent-ho sense passar per l’assistència, la cosa pot ser molt complicada.

Abans de marxar cap a terres gallegues, Vinyes ens comentava que “ si aquest era un ral·li a l’esprint, enguany ho serà encara més. L’especial amb la què normalment es completava el ral·li no està en l’itinerari. Tot i això, marxem cap a Ferrol molt motivats i amb moltes ganes de lluitar per acabar entre els millors. Veurem com surt”

Timing del ral·li

Com de costum, les assistències del ral·li gallec se situaran en les instal·lacions de l’Estadi A Malata.

L’Avinguda d’Esteiro repetirà com a ubicació del podi. Allà, a partir de les cinc de la tarda de  divendres es donarà la sortida al primer vehicle. Aquesta etapa inicial està previst que finalitzi cap a les 23.00h. L’ndemà, a les 9.30 del matí s’iniciarà la segona i decisiva etapa. El final, si tot surt com està previst, serà cap a les 16.30 hores.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

 

Font / Fotos. Fotoesport