,

Suzuki presenta a nivell mundial la quarta generació del Swift

El Suzuki Swift, l’icònic model urbà de la marca japonesa, el qual acumula més de 9 milions d’unitats venudes des del seu naixement,  ha anat evolucionant entrega rere entrega fins a convertir-se en un model que tot i ser bàsicament un compacte urbà, cada cop ha anat guanyant en sofisticació, estil i elegància.

De cara en aquest final de 2023, de fet, ja de cara a 2024, la nova entrega del Swift desembarca amb un nou i encertat disseny, amb nous sistemes de seguretat avançada i amb un comportament en carretera que garantirà encara més la satisfacció al volant, redefinint més encara el concepte de mobilitat de proximitat.

El cert és que el nou Suzuki Swift representa la culminació del llegat dels seus predecessors, oferint una experiència de conducció molt complaent no solament a la ciutat, també si eventualment sortim més enllà. En aquest sentit, la marca sempre ha prioritzat en aspectes com la comoditat, l’eficiència, l’estil i la seguretat.

Característiques principals:

  • Disseny completament renovat
  • Nou paquet de sistemes de seguretat avançada
  • Nou motor 1.2
  • Tecnologia híbrida MHEV a tota la gamma
  • Disponible amb tracció 4×4 AllGrip Auto
  • Serveis connectats de Suzuki Connect
  • Fins a 13 combinacions de colors

Total renovació del disseny exterior

Conservant l’aspecte distintiu que recorda als seus predecessors, l’última generació del Suzuki Swift ha experimentat un redisseny molt intens que va més enllà dels paràmetres establerts pels models anteriors.

El disseny exterior transmet encara més confiança i presència a partir d’una renovada graella acabada en l’inesgotable material negre brillant, l’anomenat ‘piano black’, un material utilitzat fins a la sacietat per la indústria i que personalment no m’agrada gens, sobretot quan està present als interiors.

Encara al davant, també són nous els grups òptics amb forma d’”L”. Equipats amb il·luminació diürna LED, aquests nous grups òptics s’integren perfectament a la carrosseria. Val a dir que tot i renovat, l’esperit visual Swift s’ha mantingut intacte.

Al lateral, el contorn musculós i el disseny flotant del sostre dóna al cotxe una sensació de molta lleugeresa, aportant un aire molt atractiu al cotxe des d’aquest angle.

Interior espaiós i tecnològic

La quarta generació del Suzuki Swift presenta un nou interior més espaiós, més còmode i ergonòmic, garantint així una millor experiència de conducció.

Des del lloc de conducció s’observa un conjunt central de controls lleugerament orientats envers el conductor.

La pantalla tàctil HD de 9 polzades ofereix una bona resposta, ràpida i molt precisa. A més, el sistema inclou l’obligada integració amb els smartphones, ja siguin d’Apple o d’Android.

SISTEMES DE SEGURETAT AVANÇADA

DSBS – Dual Sensor Brake Support

El DSBS utilitza un radar d’ona mil·limètrica i una càmera monocular per poder detectar obstacles, com ara vehicles, bicicletes, animals o vianants, ajudant a reduir en gran mesura possibles col·lisions frontals, diagonals i laterals. Quan el sistema detecti algun risc de col·lisió, emetrà advertiments visuals i auditius per alertar el conductor.

En cas que el conductor freni amb una força insuficient, s’activarà automàticament l’assistent de frenada. Si tot i això la probabilitat de col·lisió augmentés considerablement, el sistema aplicarà tot sol la força de frenada necessària per aconseguir reduir la força de l’impacte i limitar el dany al mínim.

Assistent de Manteniment de Carril

Quan s’activa el control de creuer adaptatiu, l’Assistent de Manteniment de Carril ajudarà al conductor a mantenir la posició del vehicle al centre del carril. A més, si detecta que un vehicle proper, una estructura extranya o qualsevol altre obstacle indegut està massa a prop del vehicle, proporcionarà assistència en la direcció per ajudar a mantenir una distància segura.

Monitorització del Conductor

Com a novetat a la gamma, el nou Suzuki Swift incorpora una càmera al panell d’instruments per monitoritzar els ulls i la cara del conductor. Si el sistema detecta que el conductor presenta símptomes de cansament, si es queda adormit o si deixa d’observar-la la carretera massa temps, emetrà una alarma d’advertència i mostrarà un missatge d’alerta a la pantalla d’informació.

Altres funcionalitats de seguretat avançada

  • Assistent de Canvi de Carril (LDP)
  • Control de Creuer Adaptatiu (ACC)
  • Reconeixement de Senyals de Trànsit (TSR)
  • Detecció d’angle Mort (BSM)
  • Alerta de Trànsit Posterior (RCTA)
  • Sistema de Trucada d’Emergència (eCall)

Nou motor Mild Hybrid

El Suzuki Swift equipa un nou motor de 1.2 de tres cilindres amb tecnologia Mild-Hybrid de 12V SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Aquest nou motor ofereix millores a totes les seves característiques, combinant un millor estalvi de combustible, una reducció important de les emissions i amb un par motor més alt a baixa velocitat. Amb això, el cotxe garanteix una molt bona capacitat de resposta i de rendiment.

Destacar que el motor va associat al sistema electrificat SHVS de Suzuki per aconseguir reduir encara més les emissions.  Això és així perquè aquest sistema converteix l’energia cinètica generada durant les fases de desacceleració, emmagatzemant-la a la bateria d’ions de liti i assistint al motor durant l’acceleració. Amb aquesta assistència s’aconsegueix una major eficiència en el consum de combustible en les fases d’acceleració, així com una reducció notable de les emissions.

Sistema de tracció 4×4 AllGrip Auto

El sistema de tracció 4X4 AllGrip Auto és el sistema de tracció 4WD òptim. Aquest sistema dóna molta tranquil·litat al conductor en qualsevol trajecte i, especialment, al conduir per superfícies lliscants. Amb aquest sistema 4×4 d’acoblament, el par motor és distribueix  automàticament a les rodes posteriors quan detecta pèrdues d’adherència al tren davanter.

Suzuki Connect

El nou Suzuki Swift també disposa de Suzuki Connect, el servei de ‘cotxe connectat’ que ja s’ofereix al Suzuki S-Cross. Aquest servei utilitza el mòdul de comunicació de dades (DCM) del vehicle per connectar els usuaris amb els seus vehicles en temps real, permetent-los gestionar les funcions a través d’una aplicació específica per a mòbils.

Com a novetat i amb l’objectiu d’oferir una major accessibilitat al servei, algunes funcions també estan disponibles des de la pantalla multifunció de 9 polzades del cotxe.

Les funcions principals de Suzuki Connect al nou Suzuki Swift són:

  • Notificació d’estat
  • Localitzador de vehicles aparcats
  • Historial de conducció
  • Alerta de geolocalització i alerta de vigilància
  • Notificacions de seguretat
  • Llum d’advertència
  • Notificacions generals de manteniment.

Colors per a tots els gustos

Per acabar, dir-vos que el nou Suzuki Swift presenta una gamma de colors que també arriba renovada. Hi ha 9 opcions de color monocolor i quatre més de dos tons. La nova paleta inclou nous colors, com el Frontier blau perla metalizat i un nou to de color groc també metalizat.

———

Informeu-vos a Automòbils Pyrénées, concessionari Suzuki per al Principat. Els trobareu a la seu de l’exposició central de vehicles que tenen a Prat de la Tresa s/n, tot baixant cap a Sant Julià de Lòria. Tel. +376 880700

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.

Font: New