,

Albert Llovera torna al Dakar com a pilot de Ford Trucks España

Ford Trucks España ha presentat oficialment a Albert Llovera com el nou ambaixador de la marca. Durant l’esdeveniment, que ha tingut lloc aquest mateix matí a Madrid (dia 29 de novembre), el pilot ha presentat el projecte previst per al Dakar 2023. Aquesta edició serà la seva vuitena participació (la tercera a l’Aràbia Saudita).

Com és habitual en els “monstres del desert” el nom amb què es coneix als grans camions que participen al Dakar, els dos companys de cabina que tindrà l’Albert seran Peter Vojkovsky, que serà el responsable de la mecànica i la també pilot -en aquest cas de motos- Margot Llobera, que serà la responsable de la navegació.

Assistits per FESH FESH

L’equip txec FESH FESH tornarà a ser el que s’encarregarà de revisar de dalt a baix el Ford, deixant-lo dia a dia en les millors condicions per afrontar l’etapa.

El recorregut del Dakar 2023 es presentarà l’1 de desembre a París. Amb tot, ja s’han filtrat alguns detalls del recorregut, el qual, a priori, sembla que serà més complicat que el de l’anterior edició.

El millor ambaixador

José Luis Quero, CEO de Ford Trucks España, elogia els valors associats al pilot d’Andorra la Vella. És així que mitjançant aquest acord amb LLovera, la marca de l’oval pretén expressar els valors d’esforç sacrifici i entesa proximitat social amb els quals s’identifica, tots ells valors associats a la figura d’aquest esportista andorrà, però també intrínsecs a la professió de transportista.

“Albert Llovera encarna tot allò que considero important en l’equip humà que dirigeixo. Valors que intentem traslladar als nostres clients amb el nostre eslògan “compartim la càrrega”. La seva història personal ho diu tot.  És una persona per al què no existeixen els límits i que gaudeix al màxim amb tot el que fa. La seva capacitat de sacrifici és un exemple per a tots. A més, està involucrat en múltiples projectes socials per mitjà de la seva cooperació en programes de recerca en l’àmbit de les discapacitats, o amb la seva col·laboració amb UNICEF. Crec que no podríem haver trobat millor ambaixador” – comentava l’empresari.

Màxima sintonia

Per la seva banda, l’Abert Llovera comentava que “des de les nostres primeres converses va sorgir una bona connexió entre totes dues parts, amb molta disposició a trobar punts de trobada i plantejar projectes interessants que van més enllà de la meva activitat esportiva. És molt important treballar amb gent amb la què et sents a gust i estic segur que aquest serà el cas, ja que m’han transmès molta il·lusió i energia i compartim molts dels valors que intento promoure, el treball en equip, la capacitat de superar adversitats, l’alegria, …”

Respecte de com creu que podrà acabar, l’andorrà afegia que “em resulta difícil establir una posició per al final Dakar. Aquesta és una carrera única i cada edició, cada etapa, és una incògnita. Només puc dir que ens hem preparat per ser competitius i estar el més amunt a la classificació que puguem. Com tots, aquest també serà un Dakar molt exigent en l’àmbit esportiu, amb etapes molt llargues i esgotadores i amb més quilòmetres que en anteriors edicions. Per si no n’hi hagués prou amb això, enguany hi haurà una etapa marató de tres dies per les dunes de l’Empty Quarter en les quals anirem sense assistència mecànica.”

Margot Llobera impacient per a començar

Quant a la seva neboda, és evident que la jove pilot no pot amagar la seva satisfacció per afrontar el seu primer Dakar en camió i, fent-ho a més al costat de l’Albert:

“És una sort poder compartir una experiència com el Dakar amb un familiar i si és l’Albert, més encara. És una cosa que no m’ho havia plantejat mai. Amb tot, em sento preparada per a fer-li de copilot. Enguany he pogut fer carreres amb la moto en sorra, és a dir, que estic acostumada a apagar els focs tota sola, però fer-ho en equip sempre serà un suport extra molt important”.

Pendents de les verificacions

Demà (dia 30 de novembre) toca fer les verificacions tècniques al Circuit Paul Ricard (Le Castellet). Un cop les hagin superat, Albert i el seu equip iniciaran la  preparació del viatge per tenir-ho tot a punt de cara a la segona quinzena del mes de desembre, quan tocarà marxar.

Des de Motoraldia esperem que no hi hagi cap contratemps i que des d’aquí poguem gaudir amb vosaltres d’aquesta gran aventura. Sort

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font / Fotos: Fotoesport