,

Edgar Montellà i Gerard De la Casa, els millors andorrans a la Pujada a Alp

A la XII Pujada a Alp 2500, Edgar Montellà va lluitar intensament fins fer-se amb un merescut 1r lloc, mentre que en Turismes Gerard de la Casa va acabar al 2n lloc del podi. Per la seva banda Ian Porté i Marcel Muxella van concloure en la 5à i 7a plaça respectivament.

Lluita amb recompensa per a Montellà

Amb un crono de 3’11”795 marcat a la tercera i última pujada vàlida per a la classificació final, Edgar Montellà (Speedcar-Pep Motor) va aconseguir situar-se com a guanyador, tant a la classificació de la categoria 3, com al podi absolut de la Copa d’Espanya de Muntanya (CCEM).  A més, Montellà va situar-se al segon lloc entre els CM del certamen català i del Trofeu Pyrenees.

Montellà en plena acció

Canvis al timing habitual del CCM.

La 12a. edició de la pujada organitzada pel Club Esportiu Cerdanya Racing, a part de ser vàlida per al CCM, enguany estava inclosa al calendari de la Copa d’Espanya de l’especialitat. Així doncs, el programa horari del meeting no va ser l’habitual.

A partir de les 10.00 hores es va iniciar el meeting amb la disputa de la primera de les dues mànigues programades d’entrenaments oficials. Una vegada concloses aquestes dues pujades, va disputar-se la primera pujada a tenir en compte de cara a la classificació final. Seguidament, els pilots van tenir l’opció de disputar una tercera pujada d’entrenaments. Finalment, la jornada va concloure amb la disputa de les dues mànigues vàlides per a la classificació final.

Cal destacar que de cara a la classificació final vàlida per al certamen català, va tenir-se en compte el millor crono de les tres pujades de carrera disputades per cada pilot. En canvi, per a la classificació de la Copa d’Espanya, es van acumular els dos millors cronos de cadascun dels participants.

“Un dia molt bo” per a Montellà!

Per a Edgar Montellà la pujada des de la vila d’Alp va tenir un final molt positiu per als seus interessos. Així ens ho comentava el pilot després del lliurament de trofeus: “Ha estat un dia molt bo per a nosaltres. En les dues primeres pujades d’entrenaments hem aconseguit els cronos previstos, és a dir, tot estava en ordre per començar a competir. A la primera carrera hi ha hagut un cert descontrol amb els temps; no obstant això, les sensacions han sigut molt bones. A la tercera d’entrenaments no hem sortit, doncs no teníem rodes i tocava conservar la mecànica. Està clar que l’hem encertat, doncs en aquesta fase final hem sigut superiors a Toni Arrufat, que a Alp era el rival a batre”.

Montellà al parc tancat d’Alp

Segon lloc de Gerard de la Casa

Per la seva banda, Gerard de la Casa va saldar la seva participació a la categoria de Turismes amb una treballada segona plaça, fent-ho tant a la Copa d’Espanya de Muntanya (CCEM), com al Campionat de Catalunya de l’especialitat (CCM).

El traçat del port de la Cerdanya que condueix fins a l’estació d’esquí de Masella és una veritable “autopista”. En aquestes condicions, el Porsche de Jordi Gaig és pràcticament inassolible. Amb tot, val a dir que a la primera pujada de carrera De la Casa va acostar-se a menys d’1” de Gaig.

En tot cas, en termes generals el pilot de Gedith Center no va poder fer res per seguir el ritme del català.

L’andorrà, satisfet

Una vegada finalitzat el meeting, el pilot andorrà es mostrava satisfet amb el resultat. Segons De la Casa ,“una vegada més el Ford s’ha comportat de manera impecable. Crec que hem fet còrrer molt al Jordi (Gaig)! Al final hem repetit una segona posició, un lloc que tampoc no era gens fàcil, ja que per darrere nostre també van molt de pressa”.

En tot cas, el de Gedith Center estava convençut que hagués pogut millorar els seus cronos a una zona concreta del traçat: “Penso que podríem haver millorat els cronos a la part del recorregut on l’asfalt era nou. No obstant, és una sensació difícil de valorar, així que el millor és passar pàgina i començar a pensar en el proper cap de setmana”.

I així és. Sense massa temps per poder recuperar-se, Gerard i el seu equip (Baporo Motorsport) marxaran cap a terres gallegues, en concret a Chantada (Lugo). Allà participaran a la 49a Pujada a Chantada, quarta cita del calendari del Campionat d’Espanya (CEM-AutoHebdo sport).

De la casa en ple revolt a esquerra i amb la Cerdanya al fons

Ian Porté i Marcel Muxella, 5è i 7è respectivament

Ian Porté i Marcel Muxella, pilots del Programa de Formació dels Joves Pilots de l’ACACLUB, van aconseguir situar-se al Top5 de la categoria CM-Promo.

Els Joves Pilots de l’ACA segueixen evolucionant

Un cop al parc d’assistència final, Ian Porté comentava  la dificultat que tenen aquestes carreres. Així s’expressava: la d’Alp ha estat una pujada molt difícil. El nivell és molt alt i per poder estar entre els millors has d’anar al límit. En aquesta pujada la potència del motor és decisiva i jo porto un motor del 2008. No és cap excusa, però sí que és un fet a tenir en compte”

Per la seva part, Marcel Muxella ens comentava d’aquesta manera la seva experiència a Alp: “Satisfet amb els resultats i millorant a cada màniga. Amés, en una de les mànigues d’entrenaments vam estar entre els tres millors. Al marge de tot, hem d’estar contents amb la progressió que estem tenint”.

Una vegada disputada la prova d’Alp, el Campionat de Catalunya de Muntanya comença el període vacacional. L’activitat es reprendrà, els dies 9 i 10 de setembre, amb la disputa de XXXIV Pujada Gironella – Casserres, organitzada per l’Escuderia Gironella.

49a Pujada a Chantada

En tot cas, tal i com hem dit uns paràgrafs abans, per a Montellà i Gerard de la Casa les vacances encara hauran d’esperar. La setmana vinent, sense quasi temps de descansar, tocarà disputar la 49a Pujada a Chantada, prova corresponent al certamen espanyol de muntanya.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

A l foto superior el CM de color blanc d’Ian Porté, a sota, en verd, el de Marcel Muxella

 

Info original /Fotos: Fotoesport