,

Àlex “Sito” Español s’endú el 2n lloc en 2RM al Rally de Granada

El pilot de l’ACA Esport es posiciona com a líder de la classificació provisional del Trofeu d’Espanya – 2RM

Àlex “Sito” Español va protagonitzar aquest passat cap de setmana (dies 5 i 6 de setembre), la seva primera prova fent tàndem al volant del Renault Clio Ral·li 5, en en el Ral·li de terra ciutat de Granada, 5a. prova de la Copa d’Espanya de l’especialitat. La prova va establir a la ciutat de Maracena el seu centre neuràlgic.

L’experiència va resultar positiva. I és que la nova parella de l’ACA Esport va acabar completant el ral·li en una excel·lent segona posició entre els vehicles de dues rodes motrius (2RM).

A manca de la confirmació oficial, una vegada disputades les cinc primeres proves del Trofeu d’Espanya del CERT-2RM, amb 74 punts l’andorrà encapçala la classificació provisional del certamen, a 1 punt de Francisco Montes.

Un ral·li amb molts paranys

El test i els reconeixements previs a la competició, vitals per poder afrontar la prova amb les màximes garanties, encara va ser més important del que ja ho és normalment, doncs més enllà del propi reconeixement, era indispensable per assimilar els canvis produïts en la cabina del Clio Rally5.

Un cop superat amb bon feeling el primer pas previ a la disputa del ral·li, el repte a superar era conèixer el traçat on es disputaria aquesta nova edició del ral·li granadí.

388 km amb 86 de velocitat

L’escenari proposat pels organitzadors, l’Automóvil Club Granada, tenia un total de 387,622 km, dels quals 86,09 km eren de velocitat i estaven repartits en 9 especials, cinc d’elles diferents.

En la passada de reconeixement, el pilot de Vallbanc va poder comprovar in-situ quins serien els principals hàndicaps que trobarien durant la jornada de competició. Un cop acabat el reconeixement, el jove pilot comentava que “no hi ha cap dubte que la pols de les especials serà un obstacle important en el desenvolupament del ral·li. A més les pistes estan molt trencades i presenten  molta pedra solta i molts forats”

S’anul·la l’especial espectacle

La competició va iniciar-se amb la disputa del tram espectacle de divendres (dia 3). Era una especial d’una mica més de 3 km en què la pols va ser l’autèntica protagonista. Tant va ser així que una vegada completada l’especial, els organitzadors van decidir anul·lar-la.

Serenor i constància, les claus!

Les seccions 2 i3 del ral·li van iniciar-se amb la mateixa incertesa amb la què es va disputar el TC0.  La parella -que van tenir problemes de visibilitat en la primera especial a causa de la pols que van aixecar els rivals que els precedien- va perdre 25” respecte dels més ràpids i es van veure desplaçats a la 16a posició.
A partir d’aquell instant però, la situació va millorar i “Sito”, que va mantenir la calma en tot moment, va recuperar-se ràpidament.

En la següent especial els del Clio Ral·li 5 van situar-se en la 2a posició, mentre que en la què tancava la primera part del ral·li van ser els més ràpids.

En aqueslls moments ja estaven en la 2a posició del Ral·li,  a només 22” d’Aritz Iriondo, el líder de la prova.

La mecànica sentencia el resultat

En la continuació (seccions 4 i 5), la lluita entre Iriondo i “Sito” es va veure truncada per un problema en la mecànica del de l’ACA Esport. Així ens ho explicava: “En el primer pas pel tram D va trencar-se un cargol que va fer que la suspensió posterior deixés de funcionar. Això ens va passar en l’inici de l’especial D de 14,83 km. Aquest fet va provocar que perdéssim qualsevol opció per  continuar lluitant pel triomf.”

Al final, satisfacció general

Un cop al parc tancat final, en “Sito” ens resumia amb aquestes paraules el seu estat d’ànim en finalitzar la prova. “Molt contents amb el resultat. He estat molt còmode amb el ritme que hem mantingut durant tota la jornada. Hem estat entre els més ràpids en totes les especials”

Ara però, toca pensar en la propera prova. Continuarem treballant intensament per continuar millorant”.

Propera parada, Madrid

El Ral·li de terra de Madrid serà el següent desafiament que hauran d’afrontar. El ral·li, vàlid per al Súper Campionat d’Espanya de Ral·lis (S-CER), es disputarà els dies 8 i 9 d’octubre.

———

Per a més notícies sobre les actuacions dels pilots andorrans en l’àmbit de l’esport  internacional, feu clic en aquest enllaç.  Si ho preferiu també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport