,

Benelli: Equilibri perfecte entre preu i qualitat

L’emblemàtica marca italiana distribuïda a Andorra per Motorum, guanya any rere any una major quota de mercat respecte a marques aparentment més consolidades. Les seves prestacions, qualitat, varietat de models i preus ajustats, són la clau de l’èxit d’aquesta marca fundada ni més ni menys que l’any 1911.

Benelli, amb seu a Pesaro, actualment pertany al grup Qianjiang Motor, una empresa controlada pel gegant xinès Geely. Des de llavors, la marca ha sabut reforçar la seva presència al mercat presentant dissenys atractius i amb un inconfusible aspecte esportiu, però mantenint una tarifa molt competitiva.

Per això, i amb la col·laboració del departament comercial de Motorum, en aquest article farem un breu repàs als cavalls guanyadors del catàleg 2023.

251S

Amb un disseny cridaner i atemporal, aquesta naked de 250CC compta amb ABS de doble canal, llums LED, sistema DRL d’encesa automàtica i pantalla LCD.

Pel que fa al propulsor, la moto compta amb un motor de 4 temps, 4 vàlvules, injecció electrònica i DOHC. Aquest sistema de refrigeració per líquid i la caixa de canvis són de sis velocitats. Els frens tant davanter com darrere són de disc. Els preus de la gamma 251S parteixen des de…

La Leoncino 800 destaca de la 500 pel doble tub d’escapament en posició alta

LEONCINO 500 / 800 TRAIL

Un dels models més sol·licitats del catàleg és la Leoncino. Les noves Leoncino Trail, tant la 500 com la 800, ara incorporen llandes de radis i una nova imatge tipus Trail. A més, la 800 proposa un doble tub d’escapament alt al més pur estil scrambler que li queda d’allò més bé.

El motor de totes dues és un 2 cilindres en línia de 4 temps, 8 vàlvules, injecció electrònica i DOHC. La refrigeració és per líquid i la caixa de canvis és de 6 velocitats. Pel que fa al sistema de frens, la Leoncino 500 presenta un fre davanter de doble disc i un de posterior amb un sol disc. El sistema està reforçat amb un sistema ABS de doble canal. Per la seva banda, la 800 presenta un esquema davanter diferent, doncs inclou un fre de doble disc semi flotant.

TRK 702 i 702 X

Per als usuaris més aventurers i apassionats de les motos Touring i Off-Road , Benelli té la TRK 702 i 702 X.

Els nous models 2023 equipen, com a elements més destacats, un nou motor bicilíndric més potent, pantalla TFT amb connectivitat bluetooth i càmera de vídeo, punys i seient calefactats i sensor de pressió de pneumàtics amb indicador a la pantalla.

La Benelli TRK compta amb un nou motor 4 temps de 2 cilindres en línia, 8 vàlvules, EFI i DOHC. La refrigeració és per líquid i la caixa de 6 velocitats.

Al frontal presenta un nou i exclusiu far principal doble amb sistema DRL i FULL LED.

Pel que fa als frens, a la part davantera la moto munta un doble disc, mentre que a la part darrere es tracta d’un  disc simple. La gamma TRK també compta amb ABS de doble canal.

La versió TRK X bàsicament es distingeix per lluir unes llandes de radis. També és lleugerament més alta respecte a la TRK, la qual munta llandes d’aliació i té un centre de gravetat més baix.

Informeu-vos de tota la gamma a Motorum. Els trobareu a l’Av. Santa Coloma, 75 d’Andorra la Vella. Tel. +376 720372

Gamma de colors TRK

LEONCINO 500 TRAIL