,

KTM 890 Adventure: més àgil, potent i lleugera

Ja ha arribat a Multimoto, concessionari oficial KTM per a Andorra, el nou lliurament 2023 de la KTM 890 Adventure.

Aquesta nova evolució del model Travel Adventure del catàleg dels austriacs inclou un bon nombre de modificacions amb les que des d’ara, plantejar qualsevol viatge, sigui quin sigui el trajecte, serà una veritable aventura en la què gaudir està absolutament garantit des del minut 1. I és que les millores que inclou la 890 Adventure fan d’aquesta moto una màquina molt mes àgil, potent, lleugera i preparada per superar tot tipus de reptes.

El que no ha canviat és el motor, que continua sent l’incombustible propulsor de dos cilindres en paral·lel LC8 de 889 CC. Amb els seus 105 CV a 8000 voltes per minut i 100 Nm de par a 6500 rpm, les prestacions, rendiment i consums, segueixen sent d’allò més interessants.

Estilosa, elegant i molt còmoda

Gràcies al particular disseny del dipòsit (de 20 litres), el centre de gravetat continua sent molt baix. Això, entre altres qualitats, aporta al conjunt un estil i una línia elegant, així com una posició molt ergonòmica, el que fa que sigui una moto molt còmoda a l’hora de fer rutes llargues, sigui quin sigui el terreny i tant si anem seguts o drets.

El subchassis d’acer, ultra resistent, donada la seva qualitat i prestacions, continua sent el mateix. Gràcies a la seva robustesa, no hi ha pes que pugui amb ell, per molt que carreguem la moto.

Fet aquest breu repàs dels elements que s’han mantingut intactes, passem als que arriben amb modificacions molt interessants.

Moltes millores

Aquest nou lliurament 2023 de la KTM 890 Adventure arriba amb un seient una mica més baix i també lleugerament més còmode, gràcies a un farciment mes tou i amb millors propietats de compressió. Encara i així, l’altura lliure al sòl no ha variat (es manté entre 840 i 860 mm d’altura). En tot cas, si és necessari es pot rebaixar més instal·lant un kit específic.

Un altre canvi que arriba en aquest nou lliurament 2023 el tenim en la coberta del far, entre la columna de direcció i el dipòsit de gasolina, atès que ara tot està connectat en una mateixa secció. Sent així s’ha guanyat en termes de capacitat de càrrega, podent dur dispositius més pesats i grans.

Més protegida i resistent

La moto també inclou un nou protector d’alumini tant per al motor com per al dipòsit.

Parlant de protecció. Per protegir el seient de cops i de rascades, els de KTM han instal·lat panells més amples tant al dipòsit com als laterals.

En termes de suspensions la nova 890 Adventure munta una forquilla WP Apex de 43mm. L’accés als ajustaments d’extensió i compressió també han canviat, donat que ara es fan des de la part superior.

L’amortidor WP Apex de 200mm de recorregut, dissenyat i encaixat en la moto per poder rebaixar l’altura, també té nous ajustaments per millorar tant la resposta com el confort. Compten amb ajustament de rebot i de precàrrega.

Pirelli Scorpion STR, de sèrie

Una altra novetat d’aquest nou lliurament la tenim als pneumàtics. Ara s’inclou de sèrie els Pirelli Scorpion STR, sens dubte unes gomes molt més adaptades a l’Off-road. Pel que fa a la grandària, mesuren 21 polzades al davant i 18 al darrere i van calçades en unes llandes de radis. Opcionalment es pot instal·lar un sistema de control de pressió.

En l’apartat de l’electrònica també hi ha novetats. D’una banda s’ha millorat l’ABS en corba, gràcies a una nova unitat 9.3 MP de Bosch. Aquesta nova unitat es nodreix de les dades recollides pel sensor 6D. En funció dels diferents escenaris, el sistema pot exercir la màxima potència de frenada, fent-t’ho amb molta més precisió, la qual cosa augmenta el nivell de seguretat.

El nou ABS també està millor sincronitzat amb els modes de conducció.

Per altra banda, l’ABS offroad desactiva el sistema a la roda posterior i redueix la seva intervenció a la davantera. Aquesta opció s’activa automàticament en els modes Offroad i Rallye.

1500 km de comprovacions

Una altra novetat la tenim en la configuració DEMO, que ofereix la possibilitat de provar tota la gamma de sistemes d’assistència al pilotatge durant els primers 1500 km. Un cop superats els 1500 km aquest parámetre s’anul·la i ja no torna a aparèixer més.

Pel que fa al confort de marxa, la renovada 890 Adventure munta un nou parabrisa. Bàsicament és més alt, protegint completament el cos (inclús en pilots alts) del vent i de la pluja.

El parafang davanter també presenta una forma diferent, teòricament el fa més  aerodinàmic.

Pantalla TFT de 5 polzades

Respecte de la instrumentació, la nova Adventure munta una nova pantalla TFT de 5 polzades a color. Inclou una nova coberta de vidre mineral més resistent. Encara en aquest apartat, destacar que la moto estrena un nou programari de menús més senzills i intuïtius.

La retroiluminació de la pantalla inclou una funció d’autoajustament de la intensitat que variarà en funció de la llum exterior. D’altra banda, també s’ha millorat la sincronització amb l’aplicació KTMconnect.

Finalment, pel que fa a l’apartat de l’estètica, colors i adhesius de la moto, els nous grafismes són molt més esportius. Estan disponibles amb dues decoracions, amb els plàstics que s’injecten a tot color i amb els adhesius aplicats en el propi motlle. Tot això afavorirà poder mantenir els dissenys intactes, fins i tot si patim ratllades profundes.

Multimoto

I això és tot. Si voleu contrastar el que heu llegit en aquest article o que us ho acabin d’explicar amb tot luxe de detalls, apropeu-vos fins a Multimoto, a mig camí entre Escaldes-Engordany i Encamp. Concretament els trobareu en l’Av. de la Bartra. Tel. +376 833112

———

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.

 

Fotos: KTM