,

BMW iX3 Pack M, una unitat de gerència molt interessant

La 2a entrega del BMW iX3, model que vam poder conduir gentilesa de Pyrénées Motors, és un d’aquell cotxes que engresquen, dels que -deixant de banda les contradiccions que encara planteja el món de l’electrificació- fan que et vingui molt de gust fer el salt envers aquesta mena de propulsors.

A més, com a bon BMW, el SUV compacte elèctric dels bàvars inclou una bona sèrie d’extres, com ara el paquet M Sport. Per tot això, en l’apartat que dediquem a unitats seminoves interessants, parlarem d’aquesta unitat de gerència que hi ha disponible a Pyrénées Motors, doncs a part de tot, té un preu realment interessant, sent pràcticament nova!

Blanc amb detalls blau cel

A més de tot el que destaca en aquesta 2a. generació, la unitat que us presentem aquí llueix un espectacular color blanc setinat. Aquest color, combinat amb els detalls en blau clar mentalitzat que delaten la seva naturalesa elèctrica, donen al cotxe un aspecte que combina elegància i esportivitat a parts iguals.

Al restyling d’aquesta segona entrega de l’iX3 s’han introduït novetats estètiques rellevants, però el més important és que s’ha actualitzat i millorat molt l’equipament.

Retocs a tots els angles

Vist des del davant, destaquen els nous fars amb un disseny molt esmolat. També’s’ha actualitzat lleugerament la graella davantera, així com s’ha canviat el paracops.

Al darrere, l’iX3 presenta uns pilots amb nou disseny que com al davant, inclouen tecnologia LED.

Tant al davant com al darrere, els detalls en color blau cel metall, més enllà de delatar la naturalesa elèctrica del model, li donen aquest toc d’estil tan atractiu, quelcom que amb el paquet M Sport defineix amb molt d’encert la personalitat del cotxe. I és que el dinamisme visual és tan destacable, com el que transmet el cotxe al conduir-lo!

Dues grans pantalles

Al marge dels canvis localitzats a l’exterior, aquesta actualització de l’iX3, a l’interior també inclou novetats respecte de la primera versió llançada quasi dos anys abans. Per començar inclou un nou quadre d’instruments digital de 10,25 polzades, el qual, juntament al sistema multimèdia amb la pantalla de 12,3 polzades, concentra tota la informació del cotxe.

El SUV elèctric del fabricant bavarès també compta amb el Driver Assistant Professional. Aquest assistent fa servir moltes tecnologies i sistemes, com ara el  manteniment de carril, detecció d’angle mort, un assistent de trànsit creuat posterior, així com el BMW Drive Recorder (opcional), un sistema que s’encarrega de gravar en vídeo l’entorn del vehicle.

La resta de sistemes presents, molts, ja els duia l’anterior versió, així que passarem de llarg.

286 CV i una bateria de 74 kWh

El BMW iX3 hereta el mateix sistema de propulsió de tracció posterior de la 1a generació. Lliura 286 CV de potència i està associat a una bateria de 74 kWh de capacitat.

Amb aquests 286 CV de potencia, el SUV accelera de 0 a 100 en 8,6 segons, una xifra gents menyspreable en un cotxe de 2.260 kg de pes.

Parlant de pes, l’iX3 medeix 4,73 metres de llarg, 1,81 d’ample i 1,68 d’alt. Aquestes mides no solament garanteixen una bona habitabilitat per a 5 persones, també garanteixen una bona capacitat de maleter (de 510 litres naturals a 1.560 amb els seients plegats).

461 km d’autonomia

Pel que fa a l’autonomia, parlem de 461 km segons cicle WLTP (consum elèctric a partir de 18,5 kWh/100 km). La xifra real es situa entorn als 370 km.

El cert és que el rang d’autonomia no només és més que suficient en un entorn urbà i interurbà, on de fet pot superar els 400 km, sinó que permet plantejar viatges llargs sense cap problema. Això sí, com en tot elèctric, si la distancia és considerable, abans de sortir caldrà planificar les parades a fer durant la ruta, quelcom que podem fer des de l’aplicació nativa que inclou el cotxe.

30 minuts per un 80% de bateria

Pel que fa al sistema de recàrrega, suporta 11 kW, arribant fins als 150 kW en sistemes de càrrega ràpida. Si fem una càrrega monofàsica a 7.4 kW, el cotxe necessitarà unes 7 hores per recarregar-se, mentre que per recuperar un 80% en un endoll de càrrega ràpida, el cotxe tot just necessitarà uns 30 minuts.

Es innegable que tant l’autonomia, com les capacitats de recàrrega són comuns, inclús inferiors a altres opcions del mercat, però també són més que suficients per fer viatges de mitjana i fins i tot llarga distància sense haver d’estar pendents de res més, que gaudir del plaer de conduir.

Un plaer al volant

I és que sigui quin sigui el perfil del desplaçament a fer, com tot BMW, l’iX3 destaca pel plaer que ofereix a l’hora de conduir-lo.

A part del bon repartiment de pesos o del baix centre de gravetat, en gran mesura gràcies a la situació de les bateries, el BMW iX3 inclou diferents modes de conducció, des del mode Eco, que prioritza en l’autonomia, fins el mode Sport, que alliberarà tot el lliurament de potència. Al mig d’aquests, hi ha el mode Confort, que equilibra prestacions amb eficiència a parts iguals.

Gràcies a tot plegat, podem dir que l’iX3 és un cotxe divertit, còmode, eficient i molt versàtil.

Pyrénées Motors

Com a conclusió final, cal dir que entre les diferents opcions que ofereix el mercat pel que fa a models elèctrics, el BMW iX3 és una molt bona opció i aquesta unitat de gerència ho és encara més, doncs amb només 4350 quilòmetres, baixa dels 71 mil euros que val nou, a 50 mil. Indubtablement, una molt bona oportunitat!

Informeu-vos-en a Pyrénées Motors, concessionari oficial BMW per a Andorra. Els trobareu a Prat de la Tresa s/n. Tel. 880750

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.