,

Nou Toyota Land Cruiser: espectacular evolució d’un dels 4×4 més solvents

Ja falta poc i menys per a l’arribada a Toyota Motors de la nova entrega d’un dels models més venuts de la marca nipona, el Toyota Land Cruiser, un model icònic del seu catàleg des que va nèixer l’any 1951.

En aquests més de 70 anys al mercat i camí dels 12 milions d’unitats venudes, l’ADN del Land Cruiser ha anat evolucionant i perfeccionant-se entrega rere entrega, adaptant-se als nous temps i heretant i compartint noves tecnologies per assolir l’estatus que té des de fa anys. De fet, és un cotxe que gaudeix d’un lloc molt privilegiat des que va sortir la primera generació.

Prevendes a punt

Entre els molts atributs que s’ha guanyat hi ha la seva reputació com a gran 4×4, la qual es incontestable en termes de capacitats 4×4, duresa, rendiment i fiabilitat.

Dit això i davant l’imminent comercialització -podreu accedir a les prevendes a partir del proper mes d’octubre, dirigint-vos a Toyota Motors-  hem decidit presentar-vos-el en aquest espai de novetat.

El nou Land Cruiser millora la seva robustesa estructural i el seu rendiment off-road, en gran part gràcies a l’adopció de la plataforma GA-F.

Estabilitzador SDM

El cert és que aquesta nova entrega millora molt les seves capacitats, les quals ja eren excepcionals. Més enllà de la nova plataforma, això és possible gràcies a la nova barra estabilitzadora frontal SDM (Stabiliser with Disconnection Mechanism).  Aquesta tecnologia d’estabilització amb mecanisme de desconnexió, permet al conductor canviar l’estat de la barra mitjançant un comandament de control.

Gràcies en aquesta capacitat de variar la flexibilitat es garanteixen millors característiques a l’hora de conduir en superfícies canviants o simplement desiguals, oferint més confort i més facilitat de control general.

Altres aportacions també noves, com el monitor i el selector multiterrestre, ofereixen una ajuda addicional en condicions tot terreny. Per mitjà d’una càmera i una pantalla d’alta resolució, el monitor multiterrestre ofereix una visió neta de la zona davantera i dels baixos del vehicle. Al seu temps, el selector multiterrestre adaptarà automàticament el rendiment del vehicle a les necessitats, fent-ho en funció dels escenaris de conducció que toqui afrontar.

Evolucionant com la indústria

Més enllà del fora pista, el cotxe també millora pel que fa al seu comportament a la carretera. Aquesta nova entrega presenta una capacitat de maniobra molt més efectiva i còmoda i un tacte i capacitats en asfalt que garantiran, tot i el seu tamany, que el cotxe compleixi les necessitats quotidianes de qualsevol persona, tal i com  avui dia ofereixen la majoria de models de tipus SUV, la majoria dissenyats per a carretera. En aquest sentit, tot i al seva gran versatilitat, el nou Land Cruiser havia de millorar com a vehicle d’ús quotidià i el resultat obtingut la posat a l’altura de les millors alternatives del mercat actual.

En aquest sentit, el nou bastidor arriba un 50% més rígid. És així que la rigidesa de la carrosseria i del bastidor contribueixen intensament no solament en la resposta del vehicle, també en el tacte de conducció i en el confort en ruta.

També s’ha treballat en el rendiment de la suspensió, sobretot per ajudar a potenciar l’articulació de les rodes.

Electric Power Steering

Per primer cop, el Land Cruiser arriba amb l’Electric Power Steering, un sistema de direcció assistida elèctrica que redueix les sacsejades que es poden experimentar al circular per superfícies irregulars. A més, l’EPS afavoreix una direcció més suau i directa i una capacitat de maniobra molt més efectiva a qualsevol velocitat.

Com a part del sistema de seguretat activa d’assistència al conductor (Toyota Safety Sense) l’EPS permet al cotxe incloure un sistema de manteniment de trajectòria.

El nou Land Cruiser es comercialitzarà amb un propulsor turbodièsel 2.8 dissenyat per aconseguir un potent equilibri entre eficiència i prestacions.

Nova transmissió

Amb una potència màxima de 150 kW – 204 CV, el sistema va associat a una nova transmissió automàtica Direct Shift de vuit velocitats. Aquesta caixa li confereix la potència necessària per poder remolcar càrregues de fins a 3.500 kg.

Aquest propulsor és compatible amb combustible biodièsel, la qual cosa segueix demostrant el compromís de la marca pel que fa a la reducció de la petjada de carboni.

A principis de 2025 s’oferirà també una versió híbrida electrificada. Combinarà la potència i eficiència d’un motor dièsel, amb tecnologies microhíbrides de 48 volts.

El millor d’abans i d’ara

L’experiència de tants anys s’alinea amb les darreres tecnologies per trobar les sinergies més satisfactòries. Aquesta simbiosi atemporal dóna lloc a una imatge global molt atractiva i rendible que expressa la capacitat d’aquest imponent 4×4 a l’hora d’enfrontar-se a les condicions més adverses. En això s’hi suma un nou estil, modern, atrevit i sense fisures, aportant així un ‘look’ atractiu, acord amb les tendències del mercat.

L’aspecte indomable, tosc i robust del nou Land Cruiser expressa el que ha estat el model des dels seus inicis. Paral·lelament, en termes de rendiment tot terreny, queda clar que amb tot el que hem comentat, la nova entrega nipona superarà infinitament les expectatives de qualsevol usuari.

A més, tecnologies al marge, gràcies a unes volades curtes, als angles marcats i a l’estrenyiment del quart inferior de la carrosseria, més el fet que els components de la carrosseria han estat dissenyats per poder substituir-los fàcilment, la practicitat del nou Land Cruiser està fora de qualsevol dubte.

Quasi 5 metres

Com veieu a les imatges, vist de perfil el cotxe delata una silueta molt angulosa i atrevida, quelcom reforçat per unes línies horitzontals molt marcades que emfatitzen el seu volum. Parlant de volum, parlem d’una llargada total de 4.920 mm, 1.980 mm d’ample i 1.870 d’alt i d’una distància de fins els 2.850 mm.

L’interior, en absoluta sintonia amb el disseny exterior, sobta tant com agrada. En quant a habitabilitat, la marca ofereix configuracions per a cinc o set places, en una cabina en la què el disseny transmet molta intensitat, deixant clar que aquest és un veritable tot terreny. En aquest sentit, la disposició horitzontal del quadre d’instruments i els botons de fàcil accés i manipulació, així com les dues pantalles digitals, són exemples del nivell de funcionalitat que la marca vol oferir als seus clients.

Enguany s’ha donat la màxima prioritat a la visibilitat en totes direccions, d’aquí el disseny general del taulell de comandaments, la posició del seients davanters, la baixa altura del capó, la línia de cintura rebaixada i les finestretes laterals, enguany més grans.

Dos frontals diferents

Acabarem esmentant que la marca ha presentat dues variants de carrosseria en quant a estètica. Per un costat hi haurà la del Land Cruiser 250, que presenta un estil més clàssic (la que veieu amb els fars arrodonits). Per l’altre, hi haurà una segona carrosseria més elaborada i més moderna anomenada Land Cruiser 300. Es distingeixen exclusivament per l’aparença externa, de fet, bàsicament pel frontal. Com veieu a les imatges, el 250, que és el color de color crema, presenta els fars rodons, molt caracteritics del models. La segona, aposta per un frontal més quadrat, amb els fars rectangulars, la graella més quadrada i el disseny més robust del paracops.

Un detall especial més, el trobem en l’acabat de contrast del sostre amb una motllura específica. En això s’hi ha de sumar les espatlles més marcades i els pilars posteriors rectes.

Toyota Motors

Com queda dit, a l’octubre s’obriran les prevendes, així que adreceu-vos a Toyota Motors per assegurar el tret. Penseu que aquest sempre ha estat un model molt demandat i si el voleu amb celeritat, millor que ho lligueu quan abans millor.

Recordeu que trobareu Toyota Motors a l’Av. Fiter i Rossell, 4 d’Escaldes-Engordany. Tel +376 814481.

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.

LAND CRUISER 250

LAND CRUISER 300