,

Cardelús es proclama sots-campió d’Europa de Moto2

Amb un 6è lloc a la cursa d’avui al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana,  Xavi Cardelús ha posat el punt i final a la temporada del Moto2 European Championship 2023 proclamant-se sots-campió!

L’andorrà ha estat remuntant posicions al llarg del primer terç de carrera fins a situar-se al grup que lluitava per les posicions de podi. Amb dos terços de carrera pel davant i vist el ritme amb que havia estat rodant, les opcions perquè l’andorrà s’emportés el campionat eren moltes.

Problemes d’embragatge

Malauradament però, en aquell moment ha començat a tenir problemes amb l’embragatge, fet que l’ha obligat a pilotar amb menys agressivitat. Sense tot el rendiment de la moto, l’andorrà ha hagut d’aplicar-se de valent per poder defensar la posició davant de Yeray Ruiz, amb qui ha estat força temps disputant-se la cinquena i la sisena posició. Finalment, Cardelús ha acabat creuant la línia de meta 6è i sumant els 10 punts que li han assegurat el sotscampionat d’Europa, amb 11 punts d’avantatge respecte d’Alberto Surra.

En acabar, Cardelús comentava així el viscut avui al traçat valencià: La cancel·lació dels lliures a causa del temporal va provocar que no poguéssim provar algunes coses que teníem previstes per a la cursa d’avui i això ens ha passat factura. Malgrat tot, a la primera part de la prova he estat a prop de les posicions de podi. A partir de la cinquena volta però, m’ha començat a patinar l’embragatge de la Kalex i he anat perdent terreny fins acabar sisè

Satisfets de la temporada

Respecte de la posició final aconseguida al campionat, Cardelús comentava que “al principi de l’any vaig dir que l’objectiu era lluitar pel títol de Campió d’Europa de Moto2, cosa que hem estat fent la major part de la temporada, de fet, fins al mateix final. En tot cas, el segon lloc també és un molt bon resultat i el balanç de l’any és també és molt positiu perquè hem fet un gran treball en tots els aspectes”

“Crec que tant l’equip com jo mateix hem fet un pas endavant ferm i molt consistent al llarg de la temporada i això cal posar-ho en valor. Per aquest motiu, no podem estar més que satisfets de la temporada

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.