,

Cardelús fa bons els pronòstics a Barcelona amb una gran victòria

Tal i com estaven anant les coses, tothom esperava que Xavi Cardelús fes avui un gran paper a Barcelona, però entre esperar-ho i que finalment fos possible, hi ha molta distància, tanta com quilòmetres a completar hi ha en un circuit com el de la Ciutat Comptal. La qüestió és que sí, Cardelús ha fet bons els pronòstics al circuit barcelonés, aconseguint la seva primera victòria del Moto2 European Champioship.

A més, l’andorrà ha succeit al seu pare pel que fa a triomfs al palmarès del motociclisme andorrà en un campionat continental de la classe intermitja.

Per tot, avui ha tornat a sonar l’himne d’Andorra en una prova de l’Europeu, tal i com va fer-ho fa anys gràcies al seu pare.

1r. i 3r. respectivament

Cardelús, que sortia des de la pole, s’ha adjudicat la primera de les dues curses disputades avui a la capital catalana. Tot i que al llarg dels primers metres ha cedit alguns llocs, de seguida ha tornat a imposar el ritme de carrera al recuperar el lideratge arribada la tercera volta. A partir d’aquest moment Cardelús ha sabut mantenir a ratlla el gruix de perseguidors, inclosos els atacs finals d’Unai Orradre. És així que finalment l’andorrà ha creuat la línia de meta d’aquesta primera cursa.

A la segona cursa Cardelús ha estat lluitant en tot moment pel primer lloc, buscant incansable la segona victòria del cap de setmana. L’andorrà ha estat situat durant tota la carrera en els tres primers llocs. Al final però, ha acabat cedint davant d’Orradre i de Surra, creuant la meta tercer, a només tres dècimes del guanyador.

Amb els resultats d’avui, el pilot de Promoracing ha fet un salt important a la classificació. I és que el pilot del Principat ha sumat 121 punts, acostostant-se a tan sols 20 de Senna Agius, líder del campionat.

Declaracions del pilot

Un cop al box, Cardelús ens comentava així el viscut avui: Estic molt content d’haver aconseguit aquesta primera victòria a l’Europeu de Moto2, ja que fa temps que estàvem picant a la porta per aconseguir-lo. La primera cursa l’he dominat pràcticament de cap a peus. A la segona, quan m’he posat primer he intentat marxar i agafar un petit avantatge, però m’han atrapat i he decidit ser més pacient i esperar que els rivals tinguessin alguna baixada de rendiment a causa dels neumàtics. Al final no ha estat així

Respecte de l’injecció de punts que li han suposat els resultats d’avui, Cardelús afegia que “hem d’estar molt contents d’haver pogut retallar diferències respecte del líder. Per acabar, vull donar les gràcies a la gent que ha vingut des d’Andorra

La propera cursa del Moto2 Euopean Championship no arribarà fins l’Octubre; concretament al cap de setmana del dia 8 al Circuit de MotorLand.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.