, ,

L’IVECO 517 DE LLOVERA ESCALA UN LLOC EN LA GENERAL

Tot i els molts incidents de la 8a etapa, l’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas de Llovera escala una posició i es situa 13è en la general.

716 km de paranys

La 8a etapa d’avui ha estat un veritable parany per a molts dels corredors que segueixen en carrera, començant per el pilot d’Andorra la Vella.

Amb un total de 716 km, 477 dels quals eren cronometrats i 239 d’enllaç, la prova ha tingut començava i acabava a Wadi Al Dawasir.

Com diem, han sigut molts els equips que han tingut problemes mecànics.

13ns de la general

Tot els problemes, al final, Llovera-Torres-Marco han travessat la línia d’arribada en la 22a posició.

Malgrat el qwue pugui semblar, el IVECO 517 de l’equip holandès ha millorat una posició en la general provisional, de manera que ara ocupen la 13a posició. Això sí, Richard de Groot, el seu immediat perseguidor els persegueix a menys de 2’.

Per tant, avui l’objectiu d’acabar en el Top10 l’han més que complert!

El lideratge segueix igual

Andrey Karginov ha aconseguit avui un altre triomf. Els quatre camions de l’equip rus s’han situat entre els cinc millors de l’etapa. Tan sols el pilot txec Ales Loprais s’ha pogut colar entre els Kamaz.

Karginov i Shibalov segueixen Liderant la provisional de la categoria, de fet encara han ampliat una mica més les distàncies amb Siarehi, el pilot bielorús.

Viazovich ja acumula més d’1 hora de desavantatge.

Demà, canvi d’escenari

La 9a etapa es disputarà entre Wadi Al Dawasir i Haradh. En conjunt serà l’etapa més llarga d’aquesta edició del Dakar.

En total els equips hauran de superar un enllaç de 476 km, i una especial cronometrada de 410 km, gairebé 900 km. En aquest periple es creuarà el país d’oest a est.

Aquest llarg recorregut es farà majorment per terrenys durs i molt trencats. Per això, anar més de pressa de l’aconsellable pot tenir conseqüències nefastes.

Tal i com estan els participants i les mecàniques, els primers de forces i les segones de funcionalitat, l’etapa de demà pot ser un filtre a partir del qual podrien quedar  només els més fort en la competició.

Malauradament, Llovera haurà de superar un esforç afegit -des d’avui encara més important pel tema dels comandaments- i és que demà serà un dia molt dur pels braços i els canells de l’andorrà. En consequència, tot i estar cada cop més aprop del final, la competició no li posarà gens fàcil les coses.

Sigui com sigui, tots sabem que entre els molts atributs que caracteritzen a l’Albert, destaquen la seva positivitat, persistència i capacitat de sacrifici, així que estarem molt pendents de l’evolució del seu equip en aquestes 4 etapes que falten, per informar-vos puntualment de tot.

Per recuperar els articles de les etapes anteriors, feu clic aquí.

Info original i fotos: Fotoesport