,

DE LA CASA I JANSSENS, DUEL A MACAEL

De la Casa i Janssens, duel a Macael! No estem parlant d’un espagueti western al més pur estil de Sergio Leone. Parlem de la coneguda rivalitat que hi ha entre Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC ) i Humberto Janssens (Porsche GT3 CUP).  Una rivalitat especialment accentuada quan té lloc en les proves del regional andalús. De fet, és quelcom que els aficionats sempre s’esperen quan ambdós pilots coincideixen en la llista d’inscrits d’una pujada.

La Pujada del Marmol és una de les ocasions on cada any ambdós pilots es mesuren. Aquest 2018 no ha estat una excepció.

De la Casa té a l’abast el seu segón títol de la temporada

1 a 1

Enguany,  la lluita per la XLIII Pujada del Marmol va acabar en empat. Janssens va vèncer en la Fase A amb un millor crono de 2′ 37″67.  De la Casa va ser superior en la B, amb 2′ 38″ 98 .

Recordar que les proves del Campionat d’Andalusia de l’especialitat s’organitzen com un doble meeting (denominat Fase). És així que acumulen punts per separat en la classificació.

Els meetings consten d’una pujada d’entrenaments i dues de cursa. El millor crono de carrera és el que es té en compte en la classificació final.

L’Escuderia del Mármol va preparar l’escenari de sempre, la carretera A-840.  Va tenir lloc entre els punts quilomètrics 4  i 8,3 km. Un recorregut de 4,300km amb un pendent mitjà del 7%.

Fase A

En la primera pujada de la Fase A,  Janssens va marcar un espectacular registre de 2′ 37″676. Amb aquest crono el pilot de Porsche va assegurar-se el triomf en aquesta fase.

Esmentar que en la regona pujada, normalment cap pilot millora els temps de la pujada inicial.

Una vegada acabades les dues pujades d’aquesta primera jornada, Gerard comentava:

“No hi ha dubte que el crono que ha marcat Humberto (Janssens) és un gran temps. Nosaltres no hem tingut la millor versió del Subaru però malgrat tot, crec que baixar de 2′ 38″al Marmol és complicat”

Fase B

La Fase B va estar més igualada. Un cop més, els cronos de la primera pujada de carrera van ser els que al final es van tenir en compte en la classificació definitiva.

En Gerard va aconseguir rebaixar gairebé 2 “ el seu millor temps de la Fase A. El seu rival directe va quedar lluny de poder repetir l’espectacular crono del dia anterior.

Per en Gerard vèncer en aquesta segona fase va ser una gran satisfacció:

“Amb el Subaru a ple rendiment hem aconseguit millorar de manera clara el nostre registre. Guanyar a Janssens en qualsevol carrera no és fàcil.  Avui ho hem aconseguit. Marxem de Macael satisfets amb el resultat obtingut ”

A pel segon!

Un cop superat el repte del Mármol, el pilot de Gedith Center es centrarà en aconseguir el seu segon títol, el Campionat de Catalunya de l’especialitat.  Seria el segón de la temporada.

“La cosa no està gens fàcil. Ens va penalitzar molt la coincidència de dates que es va produïr el mes de maig. El Fito i la prova de Guardiola van ser el mateix cap de seaman. Nosaltres vam haver d’anar a la prova del Campionat d’Espanya.  Com dic, no està fàcil però lluitarem tant a Sant Feliu com a Ullastrell. Volem guanyar i portar, un cop més, el títol català de turismes a Andorra”.

Com comentava en Gerard, l’activitat no para. El pilot andorrà al volant del seu Subaru Impreza i amb el seu equip (Baporo Motorsport) tenen una cita dissabte que ve, dia 3, a Sant Feliu de Codines.  Serà la 46a edició de la prova organitzada per l’Escuderia Vall del Tenes.

El campió d’Espanya 2018 es juga part de les seves opcions d’aconseguir el 7è títol consecutiu de Campió de Catalunya de Muntanya (categoria Turismes).

Gerard De la Casa

Info: Fotoesport