,

Joan Vinyes i Jaume Font comencen el GT-CER fent dos podis

Joan Vinyes i Jaume Font (Porsche GT3 Cup – Baporo Motorsport) van tenir un bon inici en l’edició 2021 del Campionat d’Espanya de Resistència.

Handicap de 25’’

La parella va saldar la seva participació al Circuit de Navarra  amb la tercera i segona posició en les dues carreres disputades. Més enllà dels rivals, els 25’’ de hàndicap amb el què van ser penalitzats des d’un inici pel fet de ser pilots d’elit, va ser un llast impossible de superar.

En aquesta primera cita del GT-CER 2021 es van viure unes jornades de calor intensa. No obstant això, la nota positiva pel que fa a la climatologia va ser l’absència de la pluja, la qual -segons totes les previsions-  havia de caure en forma de forts aiguats durant la tarda del dissabte i les primeres hores de diumenge.

Joan Vinyes

Jornada inicial positiva

La jornada inicial del meeting, que incloïa les mànegues d’entrenaments lliures (2 mangues de 50’) i les oficials (20’ per a cada pilot), va desenvolupar-se sense contratemps per als pilots del Porsche amb dorsal 113. L’única intranquil·litat que va haver-hi en el box de Baporo Motorsport va ser la possible aparició de la pluja la qual, com hem esmentat unes línies abans, havia de caure de manera generosa a partir de les 15 hores.

Recuperar les sensacions al volant del Porsche i enllestir-ho tot de cara a  l’inici de les carreres, és a dir, la preparació general del cotxe i de la cursa, van centrar l’activitat dels equips tot el primer dia a Los Arcos.

Al capdavant a la sortida

Quan va arribar el moment de posar el crono de manera oficial, tant Joan Vinyes com Jaume Font van confirmar les impressions mopstrades en els lliures. Amb un temps de 1’42”092 Vinyes va ser el més ràpid de la seva sèrie.  Per la seva banda Jaume Font va parar el crono en 1’41”840 en la segona mànega, un temps que va situar-lo en la 4a posició. Així doncs,  tots dos pilots tenien plaça assegurada al capdavant de les respectives graelles de sortida.

Una vegada finalitzat el primer dia de competició, Vinyes-Font es mostraven optimistes de cara a les carreres de diumenge (dia 30).

Podi GT-CER C1

En la 1a. carrera, podi

En la conversa prèvia a la carrera, ambdós pilots i el seu equip donaven per fet que lluitar pel triomf en la carrera inicial era pràcticament impossible. Els 25” de hàndicap imposats era un temps irrecuperable davant d’equips com el de Gomez-Gomez i el seu Vortex V8, o el de Sainiero-Salvador i el seu Porsche 911.

Vinyes va intentar rodar mantenint el màxim ritme possible per comprovar si les seves suposicions respecte del handicap es confirmava sobre la pista. Maluradament així va ser. A més, a partir de la tercera volta va començar a superar rivals amb volta perduda, un fet que encara va dificultar més les seves possibilitats d’escurar els temps.

Jaume Font

Opcions al triomf en la 2a cursa

La segona carrera final va tenir un desenllaç diferent de l’anterior. De sortida Font va situar-se en la primera plaça, encara que els seus rivals no van tardar a superar-lo. No obstant això les distàncies es van mantenir.

Un cop completada la parada obligatòria per fer el canvi de pilot i complir amb el hàndicap, les posicions es van igualar encara més i Vinyes va tornar a situar-se al capdavant de la classificació. Malgrat tot l’andorrà no va poder mantenir l’embranzida del Vortex V8 de Gomez-Gomez.  Finalment va travessar la meta amb 3”621, de retard respecte dels seus rivals.

 

La propera prova tindrà lloc a Motorland (Alcanyís). Serà els dies 31 de juliol i 1 d’agost.

———

Per a més entrades referents a la participació de pilots andorrans en competicions d’àmbit internacional, accediu directament fent clic en aquest enllaç.

Info original / Fotos: Fotoesport