,

EL VOLKSWAGEN ID.4 NOMENAT COM A WORLD CAR OF THE YEAR

El primer SUV basat en la innovadora matriu de propulsió elèctrica modular (MEB) rep la major quantitat de vots dels 93 jurats internacionals, tots ells periodistes especialitzats en el ram de l’Automoció. I és que el Volkswagen ID.4 convenç per la seva innovació i per la seva tecnologia sense emissions. És així que la marca ha aconseguit estar en el més alt del podi en el premi World Car of the Year, sent aquest la cinquena vegada.

5 guardons des de 2009

El nou SUV 100% elèctric dels de VW es va imposar enfront de la forta competència internacional present.

Amb aquest guardó atorgat en la que ja és la 17a edició dels premis «World Car of the Year», l’ID.4 se suma al guardonat historial dels de Wolfsburg en aquest certamen, atès que en 2009 amb el Golf, en 2010 amb el Polo, en 2011 amb l’Up, en 2013 de nou amb el Golf i enguany amb l’ID4, Volkswagen és de les marques més reconegudes. I és que el nou ID4 no solament està tenint una gran acollida per part de la premsa especialitzada, també pels consumidors.

Requisits exigents

Destacar que més enllà de les excel·lències del cotxe com a tal, tots els vehicles candidats al premi també han complir amb altres requisits, com per exemple garantir una producció d’almenys 10.000 unitats per any, així com estar disponibles en almenys dos continents.

Estem especialment satisfets que l’ID.4 hagi estat nomenat World Car of the Year” – afirmava Ralf Brandstätter, Conseller Delegat de Volkswagen.

Segons Brandstätter “no només per ser un dels premis més importants del món de l’automoció, sinó perquè el jurat també va reconèixer una gran idea i un gran equip. El primer model ID dirigit als mercats clau d’Europa, de la Xina i dels EUA porta la nostra ofensiva elèctrica per tot el món”.

Thomas Ulbrich, responsable de desenvolupament tècnic de Volkswagen comentava que “el premi al World Car of the Year marca un gran èxit per a tot l’equip ID. Hem tingut èxit en el desenvolupament d’un automòbil que inicia el canvi a la mobilitat elèctrica en el segment més important, el dels SUV compactes. A més, l’ID.4 ofereix una excel·lent usabilitat com a cotxe pel dia a dia. Amb ell, amb l’ID.3 i amb els pròxims models ID estem aconseguint que la mobilitat elèctrica en el mercat de volum sigui una cosa que tots puguin experimentar

Innovador i zero emissions

El jurat va elogiar el respecte al medi ambient que suposa l’absència d’emissions directes, però també algunes de les característiques més innovadores del cotxe. Un exemple d’això el tenim en el «Head-Up Display» amb realitat augmentada, (disponible opcionalment). Més enllà de la velocitat o les indicacions dels límits d’aquesta segons el tram, el «Head-Up Display» de l’ID.4 va més enllà al projectar en el parabrisa molta més informació igual d’important, com per exemple les indicacions de direcció del sistema de navegació, concretament les fletxes d’indicació. El conductor veu aquesta informació com una imatge tridimensional situada a una distància virtual d’entre tres i deu metres per davant del vehicle. Això suposa que la pantalla s’integra perfectament en el món real de l’exterior.

Un altre exemple el tenim en la informació derivada del Control de Creuer Adaptatiu «ACC» o del «Travel Assist» (opcional). Quan estan actius, el vehicle que circula enfront de l’ID.4 es ressalta amb una marca lluminosa en la pantalla de visualització frontal per poder mantenir la distància necessària.

Nous estàndards

L’ID.4 també estableix nous estàndards quant a digitalització. Abans de final d’estiu es podran rebre periòdicament i de forma inalàmbrica tot tipus d’actualitzacions i de noves funcions. D’aquesta manera el vehicle estarà sempre actualitzat, un requisit clau per a desenvolupar nous models comercials.

Volkswagen planeja lliurar al voltant de 150 mil unitats de l’ID4 a tot el món al llarg d’aquest any.
Recordem que l’ofensiva elèctrica és -com passa en la majoria de marques- un dels pilars centrals en els què es basa l’estratègia de Volkswagen. En aquest sentit la companyia planeja llançar cada any almenys un nou model 100% elèctric.

———

Si voleu accedir a altres notícies i reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat ‘Reportatges’ que trobareu al menú superior, o directament des d’aquest enllaç.

Fotos: Volkswagen