,

SUZUKI IGNIS: COMPACTE, 4X4 I ARA TAMBÉ HÍBRID

Com ha passat amb la majoria de cotxes, el Suzuki Ignis ha hagut d’adaptar-se per poder complir amb les rigoroses normatives mediambientals. Aprofitant que passava per quiròfan, la marca ha  aprofitat per fer-hi una actualització important. De fet, vist l’èxit de vendes obtingut pel model des que va sorgir, està clar que el compacte dels de Suzuki s’ho mereixia amb escreix. Així doncs, en aquest espai de novetat us presentem un dels grimpadors més valorats al Principat, el Suzuki Ignis.

Rentat de cara

Com veieu en les imatges els canvis no són molts, més aviat es tracta d’un “rentat de cara” intens.

Els canvis més visibles arrenquen des de la part frontal, que arriba totalment redissenyada. La part posterior a rebut menys canvis, tot i presentar un para-xocs i una placa de nova factura.

Tot i fer tan sols 3.70 m de llargada, els 180 mm d’alçada lliure al terra segueixen delatant-lo com a un bon muntanyenc, sobretot si parlem dels acabats amb tracció integral.

Petit però ampli

Tot i ser un cotxe relativament petit, l’interior segueix oferint una amplitud sorprenent. Es tracta d’un habitacle còmode, molt funcional, de disseny senzill i pràctic que ofereix espai suficient per allotjar bé a 4 passatgers. Permet moltes configuracions diferents i hi ha disponible un paquet d’accessoris molt extens.

El portaequipatge és més just, doncs no arriba als 300 litres, pero tampoc és un cotxe pensant per anar a fer la volta al món, així que no ho considerarem un problema rellevant. En tot cas, reclinant els seients posteriors la capacitat es duplica arribant gairebé als 600 litres.

1.2 CC amb 83 CV

El motor és un 1.2 amb 83 CV. Inclou un sistema d’hibridació de 12V per afavorir-ne les prestacions i reduir consums i emissions.

En aquest sentit homologa 5,1 litres als 100 amb 89 g/km de CO₂  en la versió de manual de 5 velocitats.

Tracció AllGrip 4×4

Però els Ignis que més roden pel Principat, de fet concentren el gruix de les vendes a Andorra,  són els que inclouen la tracció integral  «AllGrip 4×4».

Aquest sistema 4×4 distribueix el par motor automàticament a les rodes del darrere quan es detecten pèrdues d’adherència al davant. A més, el sistema permet estalviar combustible al mateix temps que maximitza el comportament del vehicle i augmenta la seguretat sobretot en superfícies lliscants, com ara les nevades, el que suposa un plus de seguretat impagable.

Lògicament també disposa d’un sistema de control de descens de pendents i d’altres  sistemes d’assistència a la conducció que augmenten notablement la seguretat.

Segur per fora i per dins

L’acabat GLX, el més venut, ofereix un sistema de frenada autònoma amb detecció de vianants o «DCBS» (Dual Camera Brake Support). També inclou l’alerta per canvi de carril involuntari i l’alerta per cansament.

Totes les versions compten amb tota la protecció necessària dels ocupants gràcies als coixins de seguretat frontals, laterals i de cortina.

A nivell de connectivitat, destacar la pantalla tàctil de 7 “multifuncions amb tecnologia Bluetooth. És compatible amb la tecnologia Apple CarPlay, Android Auto i Mirrorlink.

Equipament dels GLE i GLX

Acabarem detallant el que inclouen els acabats GLE i GLX, les dues versions més venudes, ambdues disponibles amb tracció 4×4. La GLE ja és molt completa. Entre d’altres elements inclou Il·luminació ‘Full LED’, sensors de llums, llantes d’aliatge de 16″, pantalla multitouch amb integració de telèfon intel·ligent, càmera posterior, seients calefactables, control de retenció en pendents, sistema «AllGrip 4×4» i control de descensos.

La versió GLX suma a tot l’esmentat en el GLE, el control de velocitat, el volant folrat amb cuir, l’SmartKey, el clima, el navegador i el sistema «Dual Camera Brake Support».

Al marge de la versió, el nou Ignis disposa d’un equipament prou complet. En aquest sentit destacarem la consola principal de 7″, el volant multifunció, els seients calefactables o un renovat panell d’instrumentació.

Acabarem amb els preus i el contacte de la marca a Andorra, això sí, primer doneu-li un cop d’ull al video oficial de llançament que a fer la marca.

Troba’ls a Automòbils Pyrénées

El preu final tot inclós va dels 13.830 € en la versió de sortida de la gamma, als 16.950 € del GLX Hybrid AllGrip 4×4, el més complert del catàleg 2020.

Per ampliar aquesta informació o solicitar una prova, adreceu-vos a Automòbils Pyrénées, concessionari oficial Suzuki a Andorra. Com sempre els trobareu tot baixant cap a Sant Julià de Lòria, a Prat de la Tresa s/n. Tel 880700

Podeu seguir altres novetats híbrides o elèctriques a la secció ‘Green Cars’

Fotos:Suzuki Automobile