,

Ian Porté es queda a 7 dècimes del segon lloc a la 34a Pujada a Gironella

Ian Porté (Silver Car S2) va arrodonir una excel·lent actuació aquest passat cap de setmana a la la 34a. Pujada a Gironella – Casserres, protagonitzant una jornada en continua progressió que quasi el situa al segon lloc.

Finalment però, el talentós pilot del Principat va veure com per tan sols 7 dècimes acabaria pujant al tercer graó del podi. En qualsevol cas, aquest és un resultat magnífic per a un pilot en període de formació!

5 pujades en un dia

Com ja hem esmentat a la nota d’en Gerard de la Casa, el programa horari del meeting del municipi de la comarca del Berguedà tenia previst iniciar la competició a les 9.30 hores de diumenge (dia 10), quan es disputarien les cinc mànegues, les tres d’entrenament i les dues vàlides per a la classificació final. El millor crono de les dues últimes pujades va ser el que va tenir-se en compte de cara a la classificació final.

La intensa calor, amb temperatures que van superar els 30° en les hores centrals del dia, va ser la dificultat extra  que van haver de superar pilots, mecàniques i aficionats.

Molt incisiu des de l’inici

Val a dir que Ian Porté  i el seu equip van fer un excel·lent treball a Gironella. I és que l’evolució del jove pilot de l’ACACLUB va ser espectacular des de la primera pujada, millorant els seus cronos a mida que avançava el dia. En aquest sentit, a la primera pujada d’entrenaments Porté va parar el crono en 3’20”194, baixant fins als 3’07”776 a la tercera i última.

Arribat el moment de la veritat, la incògnita era si podria seguir escurçant els cronos o si ja havia arribat al límit. Doncs bé, a la primera pujada de carrera el jove pilot de l’ACACLUB encara va millorar el seu temps en quasi 2 segons menys (3’05”961), assegurant-se així una merescuda posició al podi.

Al final de la pujada, content però una mica contrariat per no haver aconseguit en segon lloc, Ian Porté comentava que  “ha estat un cap de setmana molt difícil. Des de la primera pujada d’entrenament hem estat cometent alguna errada que ens ha costat la segona plaça. En tot cas, molt content. Dels errors també s’aprèn molt.”

Next Stop: Ullastrell

En poc menys de quinze dies, concretament el dia 15 d’octubre, Ian Porté i el seu equip tindran l’ocasió de tornar a competir a la Pujada a Ullastrell.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport