,

Tony Cachafeiro tanca l’any guanyant la III edició de la LeCont Trophy

El jove pilot andorrà Tony Cachafeiro ha conclós una gran temporada coronant-se com a campió de la 3a edició de la Copa Internacional LeCont Trophy (categoria Mini). La prova, que reunia els millors pilots del món, va tenir lloc aquest passat 10 de desembre al circuit Lucas Guerrero de Chiva, a la Comunitat Valenciana.

Amb aquesta victòria, fruit d’una gran carrera que va culminar amb un espectacular  avançament a l’última volta de la cursa, el jove pilot del Principat confirma una temporada 2023 veritablement destacada. I és que aquest any, la seva evolució i creixement com a pilot a  les ordres dels d’MDC Racing ha estat molt important en tots els sentits.

Des del principi

El bon ritme que Cachafeiro va demostrar des de les tandes lliures, més la segona posició a la classificació, deixaven clar que al cap de l’andorrà no cabia res més que un bon resultat. Això va quedar definitivament clar amb la 1a i 2a posició obtingudes a les mànigues classificatòries.

Gràcies en aquestes posicions, el jove pilot d’11 anys es va fer amb la segona posició de cara a la Pre-Final. En tot cas, atesa la configuració del circuit, l’estratègia ideal passava per sortir tercer a la cursa final, ja que des d’aquesta posició s’atacava millor el primer revolt al tracar-lo per l’interior. En aquest sentit, els d’MDC Racing van dissenyar el pla necessari perquè Cachafeiro acabés cinquè la pre-Final, la qual cosa li atorgaria aquesta tercera posició as la cursa definitiva. Finalment, el jove pilot va executar a la perfecció la estratègia entrant cinquè i assegurant-se així la tercera posició de sortida a la final.

Gràcies en aquesta estratègia, executada a la perfecció de principi a fi, més l’excel·lent gestió de tota la cursa que va fer el pilot, inclòs l’avançament final a tot un Campió d’Espanya com és Dani Mirón, Cachafeiro va acabar proclamant-se campió de la Copa Internacional III LeCont Trophy.

Una bona temporada

Amb aquesta segona victòria de la temporada, l’andorrà tanca aquest 2023 amb un altre trofeu més per a la seva col·lecció. El més important però, és que més enllà de tot, Cachafeiro ha crescut molt com a pilot a les ordres dels d’MDC Racing.

En els dos anys que acumula com a pilot de kàrting, ja sap el que és ser campió d’un certamen regional, guanyador d’una cursa al Campionat d’Espanya i ara ser campió d’una prova internacional amb tan renom.

Un cop celebrada la victòria, el jove pilot comentava que  “ha estat un cap de setmana increïble. Estic molt content. Acabar el 2023 guanyant és el millor regal per a mi, per a la meva família i per a tot el meu equip pel esforç que hem fet tots tot l’any