,

Invicta electric EV Rueda, un escúter elèctric de disseny vintage

Després de l’arribada de l’escúter GT T10 Neila i dels ciclomotors MB 5 Utrera i Opai Sanlucar, la gamma de motos d’Invicta Electric creix novament amb un nou integrant: el nou Invicta electric EV Rueda, un escúter elèctric de disseny vintage.

Tècnicament és un ciclomotor, de manera que és apte a partir dels 15 anys amb el carnet AM. Lògicament també es pot conduir amb els carnets A1, A2 i amb el B de cotxe.

Disseny clarament retro

Exteriorment destaca per dibuixar unes línies que repliquen l’estil de les motos dels anys 40 i 50 del segle passat. Les formes arrodonides que hi ha des de l’aleta davantera fins al pilot posterior, passant pel far, o l’escut i les seves característiques tapes laterals, són elementos molt visuals del seu disseny.

Més enllà de l’aire retro que té, el seu interior amaga l’última tecnologia del segle XXI. Això, més el fet que és un model econòmic, eficient i lliure d’emissions, ha fet que les prediccions comercials siguin d’allò més bones.

Per a la il·luminació del pilot posterior i els intermitents la marca ha empret tecnologia LED.

La instrumentació es visualitza des d’una pantalla digital que integra el velocímetre, el comptaquilòmetres, l’indicador de nivell de càrrega de la bateria i els testimonis lluminosos dels intermitents, el llum de llargues, el nivell de la bateria o l’avís d’avaria entre molts altres.

Motor dins de la roda

Amb la finalitat de reduir el manteniment i la complexitat tècnica, el motor elèctric de 2,2 kW de potència màxima està ubicat en l’interior de la roda posterior. Això suposa que la seva resposta sigui instantània al més mínim gir del puny de l’accelerador, tant per la seva condició de vehicle 100% elèctric com per l’eliminació de qualsevol pèrdua de transmissió, doncs transmet la potència directament des del motor a la roda.

Dos modes de conducció

Per facilitar la seva utilització el conductor pot seleccionar des d’un comandament situat al manillar els dos modes d’ús programats que hi ha; un que limita les prestacions i que a més de ser ideal per aconseguir la màxima autonomia, també és perfecte per als conductors menys experimentats, doncs té una resposta suau. Amb l’altre s’aconsegueix esprèmer les màximes prestacions, sempre però, comptant que la velocitat màxima està limitada en 45 km/h.

QS Motor, que és el fabricant líder de motors elèctrics integrats en la roda per a escúters, és el proveïdor triat per a motoritzar l’EV Rueda.

Un gran abast

Per proporcionar l’energia adeqüada en tot moment, l’Invicta Electric EV Rueda es nodreix d’una moderna bateria d’ions de liti amb una capacitat de 3,6 kWh. Amb aquesta bateria l’escúter pot recórrer fins a 100 km amb una sola càrrega.

Darrere del seu aspecte retro, l’Invicta Electric EV Rueda destaca pel seu confort de marxa, per la facilitat d’ús, l’eficiència i pel reduït cost d’adquisició i d’ús, segons la marca d’uns 0,20 € cada 100 km. El manteniment també és molt baix (aproximadament un terç del que costaria fer-lo en un escúter de gasolina). Però sobretot destaca per la seva sostenibilitat, doncs sent un vehicle lliure d’emissions no genera pol·lució.

Facilitat de càrrega

Per a carregar-se des de zero i fins al 100% necessita estar connectat a un endoll unes 4 hores. A més, carregar els qualsevol model Invicta Electric és ràpid i senzill, doncs tots ells són compatibles amb l’endoll estàndard disponible en totes les llars (Schuko).

4 colors

En quant a colors, hi ha quatre opcions: blanc, vermell, blau i negre.

Igual que la resta de ciclomotors i motos de la gamma d’Invicta Electric, disposa d’una garantia de 2 anys sense límit de quilòmetres.

On comprar-la

En el cas d’Andorra, on encara no hi ha cap agent autoritzat, podeu adquirir aquesta marca via Internet entrant a invictaelectric.es. Si ho preferiu, també podeu baixar a qualsevol centre Invicta Elèctric. Si aquest és el cas, trobareu l’ubicació dels centres a la web.

———

Per a d’altres novetats 2021, feu clic en aquest enllaç o accediu des del menú superior del blog.

 

Fotos: Invicta Electric