,

Una Baja Hongria molt complicada no va poder amb Margot Llobera

Margot Llobera torna a casa amb un somriure d’orella a orella després de finalitzar la Baja Hongria 2022. La prova va tenir lloc en una zona militar als voltants de Varpalota.

7a de la general i 3a en Dones

Amb un recorregut molt complicat, el cap de setmana va ser especialment complex per a la jove pilot andorrana. Al final però, Llobera va marxar d’Hongria amb un excel·lent setè lloc a la general, el 3r.lloc en Dones i amb la sensació d’haver fet una bona feina.

L’acció va començar divendres (dia 12) amb una súper especial d’aproximadament 8 km sobre pistes seques i relliscoses.

Margot va arrencar la carrera amb els deures fets, és a dir, després d’haver-se preparat molt durant els mesos previs a la competició. L’objectiu de l’andorrana passa per fer el millor paper possible a la Copa del Món de Bajas, als comandaments de la seva nova KTM 450 Enduro.

Dissabte molt complicat

La jornada de dissabte va ser molt complicada per a tothom, inclosa la pilot del Principat. Van ser 350 km en un terreny molt sec i relliscós i amb un vent fortíssim. Tant va ser així que en un revolt molt complicat i perillós l’andorrana no va poder evitar caure. Malauradament, tot i que no va patir cap lesió, sí que va malmetre l’equip de navegació.

Per complicar més les coses, si navegar sense el suport dels aparells de navegació ja era un gran handicap, les senyalitzacions de la cursa tampoc no estaven correctes, doncs el vent havia arrencat gran part de les cintes de seguretat. Per això, Llobera va haver d’acabar l’especial literalment a cegues. Per tot això aquesta jornada va resultar tota una odissea per a la pilot, que no va poder evitar deixar-se  un grapat de minuts.

Diumenge tot va anar a millor

L’etapa de diumenge va ser molt diferent. La pluja que va caure durant la nit de dissabte van deixar el terreny amb molta més adherència.

Amb molt d’ànim i amb ganes de recuperar el temps perdut, l’andorrana va arrencar les dues especials pilotant a per totes. En dos trams molt ràpids, la pilot va poder recuperar molts minuts, tant que va acabar situant-se de nou a meitat de la taula de la classificació general.

El cert és que la pilot, a més de gaudir va poder fer una gran feina en tots els sentits, quelcom que més enllà del característic somriure i actitud que tant la caracteritza des de sempre, va transmetre clarament en les declaracions que va fer al final de la jornada.

Les declaracions  

“Ens hem enfrontat a una Baja Hongria molt complicada. Encara que el resultat final no ho transmeti, hem lluitat i hem competit bé, solucionant els problemes de la millor manera possible i no desanimant-nos davant les adversitats. Aquest tipus de curses són així i qualsevol petita errada et pot complicar el cap de setmana

“Ens emportem que les sensacions han estat molt bones els dos dies, la moto i l’equip han funcionat perfectament, cosa que ens dóna molta tranquil·litat de cara  a les properes proves”

“Vull agrair de tot cor a tots els meus esponsors l’oportunitat de poder disputar una Copa del Món del més alt nivell en aquesta disciplina. Seguim endavant, millorant i amb molta il·lusió.”

Classificació Femenina

  1. POL Mirjam                                
  2. MODRZEWSKA, Joana              
  3. LLOBERA Margot                   

Classificació General

  1. MULEC Toni
  2. WALLACE Robert
  3. POL Mirjam                               

     7. LLOBERA Margot 

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Foto: ©Ingine Creators / Margot Llobera