,

Kawasaki Ninja H2R: la de l’F16, el Jet, el..

Que la Ninja H2R de Kawasaki és la moto de producció més ràpida del món, qui més qui menys ja ho sap. El que potser alguns no sabeu és fins a quin punt ho és.

Doncs bé, abans d’entrar en matèria i parlar del model, val la pena recordar la gesta que aquest model va aconseguir l’any 2018 a un aeroport turc, quan va superar en una prova de velocitat a set dels aparells més ràpids que van poder arreplegar, entre ells un caça F16 de l’aviació turca.

Any 2018, al fons l’F16, al mig un F1 i en primer pla l’H2R dels de Kawasaki

998 CC i 310 CV

Més enllà d’això, la veritat és que la targeta de presentació d’aquesta moto parla per si mateixa: motor 16 vàlvules amb 4 cilindres en línia, 998 CC i 310 CV a 14 mil rpm i un par motor de 165 Nm a 12.500 voltes, tot plegat administrat per una caixa de 6 marxes. Amb tot, la moto assoleix una velocitat punta que ronda els 400 km/hora.

Per tot això, la Ninja H2R és un clar exemple de poder, un poder la frenada del qual està a càrrec d’un sistema de frens format per dos discs de 300mm al davant i un de 250 mm al darrere.

Aquest model sobrealimentat de producció limitada i és extremadament exclusiu. De fet, s’hi pot accedir, sí, però no serà una tasca fàcil. A més, des que es va anunciar que de cara a 2025 es deixarà de fabricar, la demanda i amb ella el preu de revenda (tot i que no n’hi han), la fan encara més inaccessible.

Dit això, passem a presentar-vos aquesta darrera meravella de moto que enguany la marca ha millorat lleugerament respecte a l’anterior entrega, bàsicament a nivell de cosmètica, disseny i aerodinàmica.

L’elegància del negre

La nova bèstia japonesa llueix ara més elegant gràcies al color negre mirall que la vesteix, però també pel nou disseny de la carrosseria. Lògicament, fruit de l’evolució del sector, la moto també incorpora tecnologies evolucionades i característiques més avançades. Finalment, a més de guanyar en lleugeresa per l’ús de materials més lleugers, Kawasaki també ha inclòs algunes millores en l’electrònica.

Com a resultat de l’eficiència del sobrealimentador súper eficient que recolza al propulsor, la moto té un rendiment encara més excepcional del que ja ho era. Molt ben dissenyat i adaptat al motor, aquest sobrealimentador permet que el funcionament del propulsor sigui altament eficient. I és que aquest míssil amb dues rodes enguany arribarà a superar els 310-315 CV (la versió anterior fa 306 CV).

Espectacular, veritat? Us imagineu el ‘cangueli’ que ha de fer anar a més de 350 km/h?

Potser aquesta moto no serà, o sí que mai se sap, però el que segur que podreu trobar o encomanar és qualsevol dels altres models de Kawasaki al concessionari oficial d’Andorra que trobareu a Toyota Motors, tot baixant per Fiter i Rossell, una mica més avall de l’Hospital. Tel. +376 814481

Especificacions:

  • Suspensions: Forquilla davantera invertida de 43 mm amb amortidors ajustables, rebot i compressió i ajustament de precàrrega de les molles (119 mm de recorregut). Al darrere la moto equipa una suspensió Uni-Trak amb amortidor de gas Öhlins TTX36, compressió de 30 vies, amortiment amb 134 mm de recorregut, ajustament de rebot i de precàrrega de gir manual.
  • Pneumàtics (Slicks): 120/60 ZR17 V01F i 190/65 ZR17 V01R (davant/darrere)
  • Frens: Pinces Brembo Stylema de 4 pistons amb discs dobles semiflotants de 330 mm, ABS KIBS / Pinces oposades de 2 pistons, amb un disc de 250 mm, KIBS ABS (davant i darrere respectivament)
  • Motor: 4 cilindres en línia, 998 CC, DOHC, 16 vàlvules, refrigeració per líquid
  • Caixa de canvi: 6 velocitats
  • Transmissió: Cadena segellada
  • Ajudes electròniques: Cornering Management Function (KCMF), TRaction Control (KTRC), Launch Control Mode (KLCM), Intelligent anti-lock Brake System (KIBS), Engine Brake Control, Kawasaki Quick Shifter (KQS) (upshift & downshift), Öhlins Electronic Steering Damp.
  • Xassis: Quadre d’acer d’alta resistència
  • Mides: 2070 mm de llarg, 850 d’amplada i 1160 d’altura.
  • Pes en buit: 216 kg
  • Distància al terra:129 mm
  • Altura seient: 830 mm
  • Capacitat dipòsit: 20 litres
  • Batalla: 1450 mm
  • Color: Mirror Matte Spark Black

———

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.

Fotos: Kawasaki