,

LA REVOLUCIÓ HÍBRIDA DE SUBARU JA ESTÀ A PUNT!

La revolució híbrida de Subaru ja està a punt, tant que els de Toyota Motors comptaven poder presentar-les en la passada Fira d’Andorra la Vella de finals d’octubre. Al final però, va ser massa just i no van ser possible. En tot cas, en només uns dies arribaran al concessionari escaldenc.

De moment, 2 de 4

Per contrapartida, quan desembarquin al país ho faran per partida doble, ja que hi haurà dues novetats: el nou Forester i el nou XV, ambdós híbrids!

Són les dues primeres entregues –d’un total de quatre models programatsdels anomenats «e-Boxer», també batejats a països com per exemple Espanya com a «ECO-Hybrids».

Nous Forester i XV 2020 / Subaru

Farcits d’atributs

Aquests dos primers híbrids de Subaru arriben amb molts arguments de pes, doncs reuneixen característiques de primer ordre i de gran renom en la marca i en la indústria. Exemple d’això són la tracció integral permanent i el motor Boxer 2.0, dos elements prou reconeguts. Amb ells conjugaran nous argumentsobligats si vols fer un híbridcom un nou motor elèctric complementari i una eficient bateria.

Com són dues novetats, en aquest article ens centrarem primer en una, la cinquena generació del Forester.

Aquesta nova entrega s’ha centrat en ser més segura i sobretot més neta, però els de Subaru volien fer-ho sense renegar dels seus orígens ni tradició tecnològica.

I és que híbrid o no, el que s’ha buscat és aconseguir que al conduir-lo segueixi sent el Forester de sempre, un cotxe que quasi ha arribat als 4 milions d’unitats venudes des que va nèixer.

Subaru Forester / Subaru

Consums i emissions ajustats

S’ha aconseguit baixar molt les emissions i els consums, de manera que aquesta nova entrega gaudirà del preuat distintiu ECO. Per tant, podrà circular pel centre de les ciutats sense cap restricció. (l’XV també)

En quant a mides, el nou Forester creix 15 mil·límetres en longitud, 20 d’amplada i 5 d’altura i presenta una batalla 30 mm més gran.

Tot plegat fa que tingui un estil molt més modern, potent i musculat. Les noves i enormes òptiques reforcen aquesta sensació d’allò més.

També millora les seves cotes 4×4, així com l’espai a la cabina i al maleter.

Subaru Forester / Subaru

EyeSight

De la mateixa manera, també arriba molt millorat pel que fa a l’equipament de sèrie. Entre altres, enguany inclou elements com el sistema de seguretat multifuncional «EyeSight», que ja no és només una opció.

Aquest sistema està observant contínuament al conductor, estudiant-lo i memoritzant els seus moviments. Ho fa fins el punt que quan seu al volant, el sistema el reconeix i col·loca seients, miralls i fins i tot la temperatura i la ràdio al seu gust. També està sempre pendent davant de qualsevol possible distracció voluntària o involuntària del conductor per alerta-lo o actuar tot solet si calgués.

Altres elements destacables els trobem en el control de creuer actiu o en el sistema de frenada d’emergència. Aquest sistema és capaç de parar el vehicle per complet si detecta que el conductor no frenarà a temps.

Subaru Forester / Subaru

Imbatible tracció 4×4

Més enllà de l’equipament, el nou Forester e-Boxer segueix oferint un efectiu sistema de tracció total, molt més eficaç que la popularitzada tecnologia que substitueix la transmissió posterior i col·loca un motor elèctric en el seu lloc.

Un altre punt important és que com en el cas de l’XV o l’Impreza , aquesta cinquena entrega està feta sobre la nova plataforma global de la marca. Això ha millorat la seva rigidesa torsional fins a un 70 per cent sense que el pes augmenti més de l’acceptable.

Subaru Forester / Subaru

Motor Bòxer + motor elèctric

En quant a la configuració de motor, el Forester e-Boxer utilitza el motor bóxer atmosfèric de gasolina de quatre cilindres, dos litres i injecció directa de 150 cavalls.

Paral·lelament hi ha acoblat un motor/generador elèctric de 12,3 kW (16,7cv) integrat en el canvi CVT, la qual cosa ha permès mantenir el sistema de tracció total permanent, amb el seu corresponent repartiment de parell continu.

La bateria és d’ions de liti amb 13,5 kWh i treballa a 118,4 volts. Està situada a sota dels seients posteriors i en part del pis del maleter, de manera que no resta capacitat de càrrega.

Gràcies en aquesta combinació s’ha aconseguit baixar considerablement els consums i les emissions, però sense treure-li res de l’efectivitat que tant a caracteritzat el Forester des de la seva primera entrega.

Subaru Forester / Subaru

Tres acabats

Finalment, dir-vos que està disponible amb tres nivells d’acabat diferents, tot molt equipats: «Confort», «Premium» i «Luxury». Dir-vos també que el seu preu, (encara per confirmar) arrencarà pels voltants dels 30 mil euros.

Com dèiem al principi, són dos els models que arriben en les propers dies a Toyota Motors. El Subaru XV e-Boxer és l’altre model que està al caure. Tot i diferent, aquest inclou la mateixa mecànica que el Forester.

En tot cas, per allò de no cremar tots els cartutxos d’una tirada, de l’XV en parlarem en un altre reportatge, quan els provem!

Més articles de novetats, aquí

per accedir a Subaru Andorra, entre a Motors Andorra, el concessionari oficial

Fotos: Subaru