,

Renault Austral: revolucionant el segment dels C-SUV

L’Austral, recent arribat a Becier Vehicles,  és el nou SUV compacte dels de Renault. Corresponent al segment dels C-SUV, un dels més competitius de la indústria, l’Austral arriba per enfrontar-se a pesos pesants de marques com Peugeot, Nissan, Audi o Hyundai. 

Digne successor

El considerat substitut del Renault Kadjar, arriba molt més evolucionat, amb nous  propulsors i com no, amb la tecnologia més capdavantera de la marca del rombe francès.

El nou SUV compacte dels francesos fa 4,51 m de longitud, 1.62 d’alt i 1.84 m d’ample, amb una batalla de 2.66 m i un pes de poc més de 1400 kg, en el cas del Austral Full Hybrid 200,  de 1.517 kg

Seguint amb el disseny dels últims models de la marca, el Renault Austral es presenta com un cotxe atractiu tant per fora com per dins, tot i que el més espectacular està a l’interior.

En tot cas, la nova línia d’estil exterior de la marca llueix molt. El llenguatge d’estil de l’Austral és fàcilment reconeixible gràcies a elements com la gran graella frontal, amb el rombe gegantí presidint-la, i pels estilosos fars davanters. A sobre d’aquests, una altra part que denota la gran feina realitzada a nivell de carrosseria la trobem en les treballades nervadures del capó.

Darrere, els grans pilots posteriors angulats i les prominents aletes posteriors són els trets més visuals estèticament.

Nou per fora, més nou per dins

En tot cas, donats els grans avenços en termes de tecnologies d’assistència a la conducció, més tot el que ha derivat de l’arribada dels propulsors elèctrics i híbrids, l’interior és la part que més llueix i sorprèn del nou Austral. I és que gràcies a tot això, els interiors dels models d’última generació, siguin de la marca que siguin, destaquen per simplificar tota la zona de comandaments, fent que tot just presenti botons físics. En lloc d’això, les pantalles són les grans protagonistes. En aquest sentit, el nou Austral no decep, més aviat al contrari. El nou SUV francés presenta un lloc de conducció i d’acompanyant molt visual, d’aspecte impecable i per descomptat, replet de tecnologia!

Gràcies a un disseny impressionant, als bons acabats i a la utilització de materials com l’Alcántara, present als seients, volant, portes i al quadre de comandaments, o a l’alumini de les diferents motllures, sense oblidar l’equip de so Harman Kardon que equipa, el Renault Austral es col·loca per mèrit propi en la part alta d’aquest competitiu segment dels SUV de grandària mitjana.

OpenR-Link & Google

Com dèiem, les pantalles són les reines dels interiors de qualsevol model actual i en el cas de l’Austral, això també és així! La gran pantalla central vertical, a més d’imponent, incorpora un dels millors sistemes multimèdia de la indústria de l’automòbil, començant pel fet que ha estat desenvolupat frec a frec amb Google.

Ens referim a l’anomenat sistema OpenR-Link. Aquest sistema, a més de ser molt fàcil d’administrar, de tenir molt bona resolució i d’oferir una resposta immediata al tacte, també ofereix els serveis de Google de manera nativa, començant pel navegador amb Google Maps. Així mateix, l’assistent de veu és el de Google Assistant! Aquest assistent és capaç de resoldre infinitat de coses. I és que més enllà de buscar aparcament, traçar una ruta intel·ligent, o de fer qualsevol tasca del nostre telèfon movil, coses óbvies, gràcies a Google podrà contestar qualsevol pregunta.

2a. pantalla de 12,3’’

El sistema també inclou Google Play, de tal forma que també podrem descarregar infinitat d’aplicacions i integrar-les al sistema de cotxe. Tot i això, el cotxe integra igualment Android Auto i Apple Carplay.

Just per sota de la pantalla central es troben els pocs botons físics que hi ha al vehicle. Amb ells es gestiona la climatització.

La segona pantalla digital, en aquest cas de 12,3 polzades, és la del quadre d’instruments. Gràcies a un sistema de menús configurables, podem visualitzar en primer pla el que preferim, per exemple el navegador, derivant la informació que establim a la dreta i l’esquerra del que tinguem en primer pla.

El cotxe també inclou un Head-Up Display amb la informació més essencial: velocitat, indicacions del navegador i visualització de senyals..

Sota el recolzabraços hi ha un compartiment porta-objectes. Just al davant d’aquest hi ha un segon espai, la tapa del qual també fa de base de càrrega per al mòbil. A la part davantera hi ha un tercer espai porta begudes amb dos endolls USB-C i un altre tipus 12V.


Canvi a l’americana

El selector de marxes del nou Austral de de tipus palanca i està a la dreta darrere del volant, al més pur estil dels cotxes americans. Admeto que cal acostumar-se a ella, no pel lloc, sinó perquè al principi t’emboliques amb les altres dues palanques que hi ha al mateix costat dret: la del control del so i la dels eixugaparabrises. En tot cas, a la que mecanitzes el moviment, i després d’haver activat els eixugaparabrises unes quantes vegades, acabes per agafar-li la mà!

Pel que fa a propulsors -una altra de les grans aportacions de l’Austral- la gamma arriba totalment electrificada, ja sigui amb versions microhíbrides, com híbrides.

Becier Vehicles ens va cedir la versió híbrida de 200 CV, que és la més potent de la gamma. També era la millor equipada del catàleg francès. Ens referim a la unitat de color negre que veieu en aquest reportatge, un Austral E-Tech Iconic Full Hybrid 200 amb el paquet Esprit Alpine.

El sistema híbrid de l’Austral Full Hybrid 200 combina un motor gasolina 1.2 Tce de 131 CV, dos motors elèctrics, una bateria de 2 kWh de capacitat i una transmissió sense embragatge ni sincronitzadors. Aquesta transmissió té 4 relacions per al motor de gasolina i 2 per al motor elèctric, però la combinació de les dues suma un total de 15 relacions diferents.

Sistema E-Tech

El sistema E-Tech fa que el motor elèctric menys potent s’ocupi de generar corrent, d’arrencar el motor de combustió i també d’igualar la velocitat entre el cigonyal del motor i la velocitat de les rodes. D’altra banda, el motor elèctric de 50 kW (68 CV), que és el de més potència, s’encarregarà d’impulsar el cotxe quan circuli en mode elèctric o híbrid.

Gràcies en aquesta concepció de motor, el nou Austral E-Tech híbrid pot circular en mode elèctric un 80% del temps. És gràcies en això que aquest propulsor homologa un consum combinat de només 4,5 litres als 100 (cicle WLTP).

En una conducció mixta, la marca anuncia menys de 6 litres als 100, la qual cosa tampoc està malament per a un SUV de quasi Tona i mitja de pes! Nosaltres, en acabar la prova vam fer 6,7 litres, quelcom que tenint en compte que vam fer varis ports de punta a punta, no està gens malament.

Eix direccional 4Control

Una altra tecnologia excel·lent del nou Austral és el seu sistema d’eix direcció 4Control (opcional). El cotxe de prova no l’incloïa, pero en parlarem ni que sigui breument.

Amb el 4Control les rodes posteriors poden girar fins a 5° en direcció contrària a les rodes davanteres, sempre que el cotxe circuli a baixa velocitat. Això, a part d’oferir un radi de gir molt curt, també facilitarà molt les maniobres.

Per contra, a velocitat alta, les rodes posteriors giraran sempre en la mateixa direcció, de tal forma el que el cotxe guanyarà en estabilitat i precisió. A més, des del  mode de conducció personalitzable, es pot ajustar el sistema 4Control a diferents nivells perquè les rodes girin més o menys.

Quant a la suspensió, malgrat ser molt confortable, vala dir que és molt resolutiva i eficaç fins i tot conduint amb ritme en trams amb revolts pronunciats, com els que hi ha baixant el port de Beixalis. La qüestió és que cotxe manté a ratlla els desplaçaments laterals de la carrosseria per molt que intenti empenyar, la qual cosa, al costat d’una direcció amb bon tacte, permeten conduir amb molta seguretat i total confort. Si a més incloessim el sistema 4Control, està clar que ha de ser un gust fer qualsevol port amb l’Austral!

Un cotxe molt silenciós

Parlant de confort en ruta, l’Austral també sorprèn pel nivell d’insonorització, quelcom  que quan se circula en complet silenci, s’aprecia molt. La veritat és que el funcionament del cotxe en marxa és suau i els canvis entre el motor de combustió i elèctric són quesi imperceptibles.

Una altra cosa és quan el cotxe està parat i activa el motor per recarregar la bateria. En aquest cas sí que se sent moltíssim.

3 acabats + un paquet Alpine 

Les versions híbrides només es poden combinar amb els acabats Techno o Iconic (el més alt de gamma). Les micro híbrides no disposen de l’acabat Iconic, sent l’E-Tech el més equipat. Per sota, com a acabat de base, els micro-híbrids substitueixen l’E-Tech per l’acabat Equilibri. Els Techno i els Iconic disposen al seu torn d’una línia opcional d’equipament anomenada Esprit Alpine. Com bé delata el seu nom, aquest paquet accentua l’esportivitat, sobretot a l’interior. Entre altres elements, inclou: logo Alpine a la base de les portes, seients entapissats amb Alcántara i pell amb costures en color blau i més Alcántara al volant, al quadre de comandaments i als plafons de les portes. Pel que fa a l’exterior, el paquet Esprit Alpine inclou unes boniques llandes de 20″.

Fins a 500 litres de maleter

Respecte als seients de la segona fila, el més destacable és l’espai que ofereixen en totes les seves cotes, podent allotjar fins a tres persones de talla considerable sense problema, especialment a les places dels costats. A més, la banqueta es pot lliscar fins a 160 mm cap endavant, la qual cosa permet augmentar la capacitat de càrrega del maleter en uns 70 litres (de 430 a 500 litres). Amb els seients plegats la càrrega puja fins a 1525 litres.

Becier Vehicles

Finalment destacar que els preus de l’Austral arrenquen des dels 28.500€ euros de l’Austral  Mild Hybrid de 140 CV, arribant fins als …43.000€ euros de versions Full Hybrid acabat Icònic i paquet Esprit Alpine com la que ens van cedir des del concessionari de Becier Vehicles. Com veieu, es tracta d’un model que pot gaudir del Pla Engega, fins i tot en el cas del acabats de gamma alta!

No badeu i informeu-vos a Becier Vehicles dirigint-vos al concessionari oficial Renault. Els trobareu a la seu central que Grup Becier té a Santa Coloma, concretament a l’Av. d’Enclar, 146. Tel 871 800.

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.