,

EL KLEIN VISION AIRCAR CONCLOU AMB ÈXIT PROVES DE VOL

Ja són uns quants els conceptes de cotxe volador que s’estan desenvolupant des de fa uns anys, entre aquests el Klein Vision AirCar.

Atès que acaba de fer un gran pas en haver realitzat diverses proves de vol tripulat, amb els seus respectius enlairaments i aterratges i que tot els ha sortit a la perfecció, ens ha semblat oportú dedicar-li un petit reportatge.

Aquest aereo-cotxe, cotxe volador o ‘autovioneta’  -que cadascú l’anomeni com prefereixi-  és un prototip de dues places que a diferència d’altres propostes voladores, no necessita operar obligatòriament des de cap aeroport.

Coche i avió, tot en un!

La veritat és que un concepte de transport que ens permeti barrejar els avantatges  d’un automòbil amb els d’un petit avió, encara que sembli que queda lluny de ser una realitat, podria no estar-ho tant.

Aquest és un pastís molt temptador! És una nova línia de negoci amb moltes expectatives i molts valerse a guanyar.

El cert però, és que fa anys que molts fabricants, enginyers entusiastes o simplement magnats amb ganes de ser els primers, estan treballant de valent.

Els primers faran Història

Que la gent somia amb automòbils voladors no és res nou. La veritat però, és que a mesura que passa el temps i més enllà que el tema no serà pas senzill, ni a nivell tecnològic, ni a nivell legislatiu o de seguretat, el cert és que aquesta opció poc a poc va agafant forma, doncs representa una alternativa de mobilitat que en un futur hauria d’esdevenir real.

De fet, hi ha molts grups, com el gegant coreà Hyundai, que estan treballant en aquest concepte des de fa temps. Doncs bé, com ells n’hi ha molts d’altres.

Drons no tripulats: l’altre alternativa

També és cert que el que últimament ha agafat més embranzida són els drons no tripulats. Tant és així que a Dubai estan molt a prop de posar en marxa un servei de taxi autònom amb drons.

En tot cas, tot i que aquest tipus d’aparells també són un invent molt interessant, no té res a veure amb l’AirCar dels de Klein Vision. Una cosa és un dron autònom i una altra un cotxe volador tripulat. A més, tot i que això dels enlairaments i aterratges no ens ha quedat massa clar encara, a priori l’AirCar no hauria de necessitar cap pista específica per despegar o enlairar-se.

Sigui com sigui, el plantejament d’’aixecar-te un matí i agafar el teu nou cotxe per acabar volant cap a la feina en lloc de fer-ho circulant per carretera , és d’allò més atractiu.

Entre súper esportiu i Transformer

Aquest automòbil volador amb aspecte de súper esportiu es transformar en un avió en uns 3 minuts, temps en el qual estén les ales i la cua.

La cabina està dissenyada per allotjar al pilot i a l’acompanyant i pot carregar fins a 200 kg.

1000 km de distància

A nivell de propulsió, l’AirCar equipa un motor d’1.6 litres i 140 CV de BMW.
Amb un pes de 1.100 kg en ordre de marxa/vol, l’autonomia arriba als 1.000 km de distància, la qual cosa no està gens malament.
La velocitat mitjana de creuer no supera els 200 km/h. En qualsevol cas, com normalment es vola en línia recta, 200 km són molts quilòmetres.

Quans juguets ens depara el futur i que xulos, oi?

En fi. Acabem deixant-vos aquest video de la marca on mostren les proves que han dut a terme.

Per accedir a més reportatges, seleccioneu la secció que cerqueu des del menú superior del blog

Fotos: Klein Vision