LAMBORGHINI SIAN ROADSTER: EL LLAMP HÍBRID

De la mà dels de Lamborghini us presentem el nou Sian Roadster; el darrer súper esportiu descapotable d’edició limitada dels italians.

En bolonyés “Sian” significa “llamp”, el que deixa clar no solament el potencial del cotxe, també la seva natura parcialment elèctrificada. El cert és que el nom li escau d’allò més. I és que amb un sistema de propulsió híbrid i amb una dotació tecnològica tan puntera com singular, el Sian Roadster arriba al mercat oferint unes prestacions espectaculars.

Més enllà del que representa particularment, la nova creació de Lamborghini -variant descapotable inclosa-  mostra el camí que seguirà la marca pel que fa a les tecnologies de futur que definiran el tarannà de la marca pel que fa a sistemes de propulsió, ja sigui híbrids o elèctrics purs.

819 CV, 2,8 segons i 350 km/h

El Sian està equipat amb el motor més prestacional i potent de la casa, un 12 cilindres en V potenciat fins els 785 CV a 8.500 voltes. El recolza un motor elèctric de 34 CV – 48V, instal·lat a la caixa de canvis. Aquest motor secundari garanteix una capacitat de resposta molt més immediata i potent.  També és el responsable a l’hora d’executar maniobres a baixa velocitat, al fer la marxa enrere, o a l’aparcar.

Aquest sistema d’hibridació combinat dóna com a resultat un conjunt de propulsió que arriba als 819 CV de potència. Gràcies en això, per pujar fins els 100 km/h només és necessita 2,8 segons. La velocitat màxima està limitada en els 350 km/h.

L’italià del futur

El nou descapotable dels italians presenta un aire clarament futurista, però també comparteix trets amb un clàssic entre clàssics, l’icònic Countach de 1974. La geometria que conforma l’interior, els fars hexagonals posteriors, o el principi de canalitzacions del flux d’aire que hi ha darrere de cada seient, són trets originals d’aquell model de mitjans del setanta.

Respecte de la part davantera, radicalment baixa, destacar els splitters de fibra de carboni i els fars en ‘Y’, presents en els darrers models del catàleg.

Doblegant el vent

Tot el disseny exterior desborda aerodinàmica. Està concebut de punta a punta per conduir amb la màxima eficiència el flux d’aire generat al circular. Des dels splitters davanters, passant per les entrades i sortides laterals i fins l’aleró posterior, la circulació de l’aire dibuixa invisible una dansa aerolítica a priori gens evident de controlar, sobretot si tenim en compte que estem davant d’un descapotable. 

Aletes intel·ligents

Les noves aletes de refrigeració activa de la zona posterior utilitzen una tecnología de materials patentada per la marca. La seva activació dependrà de la reacció que tingui eels materials que les composen segons la temperatura del sistema d’escapament.

La part posterior és la zona més visual i agressiva de tot el conjunt. Inclou el disseny hexagonal de les darreres entregues de la marca, constituint-se definitivament com un tret d’identitat inequívoc de Lamborghini. Els sis llums posteriors hexagonals, o l’aleró integrat, completen el quart posterior. 

Interior blanc i blau

A l’interior, el nou Sian Roadster combina el color blanc amb molts detalls disposats en una tonalitat de color blau anomenada ‘Blue Glauco’, però també amb materials com un alumini daurat batejat com a ‘Or Electrum’. 

Els nous difusors de ventilació estan fabricats mitjançant un procés d’impressió 3D. Poden ser personalitzats al gust de cada propietari, per exemple amb les seves inicials.

Sigui com sigui, la marca oferirà a cad propietari les màximes opcions de personalizació amb el programa ‘Ad Personam’, tant per definir detalls exteriors com interiors.

Supercondensador

El nou roadster italià disposa d’un supercondensador capaç d’emmagatzemar fins a deu vegades més potencia que la que podria emmagatzemar-se en una bateria de ions de liti. Està situat darrere de la mampara que separa l’habitacle i el motor, ja que en aquesta posició assegura una distribució de pesos idònia.  El motor elèctric més el condensador només pesa 34 kg!

Eficiència regenerativa

El nou roadster del brau italià incorpora un sistema de frenada regenerativa especialment desenvolupat per a l’ocasió. El supercondensador carrega per complet el sistema d’emmagatzematge d’energia del cotxe cada vegada que es frena. D’aquesta forma l’energia guardada augmenta la potencia disponible a l’instant, fet que permet poder aprofitar immediatament tot el par motor quan el motor elèctric es desconecta. 

Blau Uranis

En quant a cosmètica, els de lamborghini han optat pel blau Uranis, un suggerent color blau turquesa fosc. De fet aquest color serà des d’ara l’identificador que lluirà qualsevol model electrificat total o parcialment dels de Lamborghini.

Finalment,  unes llantes en una tonalitat daurada també exclusiva per aquest model donaran el toc final pel que fa a l’estètica exterior.

Acabarem dient-vos que d’aquest model només se’n faran 19 unitats que rondaran els 3,5 milions d’euros.

 

Fotos: Lamborghini